Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Gyújtógyertya

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• taluga
    replied
    Hopp!!! Hoszzan írtam, megelőztek

Leave a comment:

• taluga
    replied
    A "társadalmi munkamegosztás" már csak ilyen!

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Azután „már csak” a papírozás van hátra.
    Na ezért viszont nem irigyellek! Ehhez még egyszer KITARTÁST kívánok!

A gyertyákról pedig: majd minden gyártó csinál túlnyúló elektródás gyertyát ugyan abból a hőértékű gyertyából. Azonos a menethossz is, csak kintebb lóg az elektróda. Pl a BRISK jelöléseiben N a menetvastagság, szám a hőérték, betű az elektróda anyaga. Ha szerepel az y is a betűjel előtt akkor nyújtott elektródás verzió. Mellékelek fotót a Brisk N14c és N14 yc gyertyákról. Azokon látszik a különbség.
    Click image for larger version

Name:	501785_big.jpg
Views:	1
Size:	10.4 KB
ID:	137231Click image for larger version

Name:	501786_big.jpg
Size:	13.2 KB
ID:	137232

Igazából a jelöléseknek táblázatokban tudsz utána nézni, pl itt: Veter

Leírást eddig én sem találtam, hogy hol tudnám megnézni, miben viselkedik másként a nyújtott elektródás azzal, hogy jobban bele lóg az égéstérbe, ezért kérdeztelek titeket.

Valamikor lehetett kapni (szoci időben horror áron) olyan gyertyát, amelyik két szikrát is tudott egyszerre.
    Mire te gondolsz, az szerintem a több elektródás gyertya (2, 3, 4).

Name:	0f66_2_big.jpg
Size:	26.1 KB
ID:	137233

Ezek a mi gépeinkhez nem igazán jók, mivel nagyobb feszültséghez tervezték őket, és a tisztulás sem működik.
    Az egyik könyvemben van erről , mindjárt be is szkennelem.
    Egy pillanat...

Leave a comment:

• sepy
    replied
    Kedves Zsolti! Ha már gyertyáról van szó én szivem szerint küldök Neked egy reményteljes szikrát, hogy sikerüljön a gépedet motorozható állapotba hozni és miután a / pénzügyminisztert/ elvitted egy kirándulásra sikerül a további támogatásról meggyőzni! Márkatársi üdvözlettel: Sepy.

Leave a comment:

• demeter
    replied
    Azért kérdem, mert még nem találkoztam ilyen gyertyával.

Itt látható a különbség:

Name:	!CBWe96wB2k~$(KGrHqF,!i8E0Gj3kdG9BNHP1LEpgw~~_1_6501_1.JPG
Size:	12.4 KB
ID:	137230

Leave a comment:

• CZsolti
    replied
    taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szép géped van és megéri a fáradtságot, hogy újra teljes fényében tündököljön!
    Köszönöm szépen, ez igen jól esett! Igyekszem kiglancolni. Azután "már csak" a papírozás van hátra. Sajnos most is másra kellett költenem (autó 90 ekm-es szerviz. ). Társadalmi munkamegosztás: én megkeresem a pénzt, az állam meg segít gyorsan visszaforgatni a rendszerbe.

Az említett nyújtott elektródás gyertyákról esetleg tudsz valami linket ajánlani? Valamikor lehetett kapni (szoci időben horror áron) olyan gyertyát, amelyik két szikrát is tudott egyszerre. Ez valami hasonló rendszerű? Azért kérdem, mert még nem találkoztam ilyen gyertyával.
    Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2013 ápr. 24, 19:56.

Leave a comment:

• taluga
    replied
    (Ma délután lehet, hogy biciklin ülve fogom vágni a füvet
    Nagyon vizuális típus vagyok

Egyébként pedig kitartás! Szép géped van és megéri a fáradtságot, hogy újra teljes fényében tündököljön!
    Kívánom, hogy mihamarabb nyeregben töltött élményekről számolj be!!!

Leave a comment:

• CZsolti
    replied
    taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ezt a túlnyúló elektródást viszont továbbra is úgy fest, szereti a gép! Pozitívan hatott rá!
    Akkor kérem azt benne kell hagyni. Ha jól megy vele, akkor tényleg kár babrálni.

Amúgy meg savanyú a szőlő. A tegnapi motoros élményem egyedül a motoros fűkaszára korlátozódott. Igaz, hogy ennek is szarvkormánya van és pöcröffre indult, meg a hangja is emlékeztet a triálmotoréra, de mégsem az igazi. Valahogy az a két kerék hiányzik. (Ma délután lehet, hogy biciklin ülve fogom vágni a füvet

Leave a comment:

• taluga
    replied
    Így van!
    Hosszú menetű gyertyát épp az általad részletesen leírtak miatt nem tennék bele. Ezt a túlnyúló elektródást viszont továbbra is úgy fest, szereti a gép! Pozitívan hatott rá!

Leave a comment:

• CZsolti
    replied
    wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ez igaz is, de a túlnyúló elektródás gyertya nem egyenlő a hosszú menetűvel!
    Igen, igazad van. Valóban nyújtott elektródás gyertyáról volt szó.

Leave a comment:

• wsievers
    replied
    Ez igaz is, de a túlnyúló elektródás gyertya nem egyenlő a hosszú menetűvel!

Leave a comment:

• CZsolti
    replied
    Egyetlen probléma lehet csak a hosszú menetből: a kilógó menetvég berakódik koksszal előbb-utóbb. Ezért sűrűbben csavard ki a gyertyát és pucold meg a menetet alaposan. Ha egyszer berakódik koksszal, mert úgy tartja úri kedve, előfordulhat, hogy csak menettel együtt tudod kitekerni. Ha azonban emiatt perselyezni kell a menetfészket, akkor már tényleg csak a hosszúmenetes gyertya lesz a jó bele. Igaz, akkor a menet vége éppen szinelni fog az égéstérrel. Úgy, mint az eredeti rövidmenetű.

Magam részéről én maradnék a rövidmenetűnél.

Leave a comment:

• taluga
    replied
    A gép azóta is tökéletesen üzemel a túlnyúló gyertyával és a színe is őz barna. Nem állítottam semmit sehol!

Az Isolator pedig már tényleg nem egyezik az eredetivel. Tavaly nyáron vettem kettőt, mert rá beszélt a boltos, hogy próbáljam ki újra, de egy métert sem tettem meg vele, mivel már a berúgás után ki-ki hagyott a vas és okádta a füstöt! Úgy vágtam a kukába a 0 kilométeres gyertyát, hogy majdnem visszapattant!
    Régen a Simsonos és kezdő MZ-s időkben viszont megbízhatóak voltak, bár én is futottam bele rosszba. Szerintem a minőség ellenőrzés ezen a téren sem volt a mai színvonalú. Több hibás darab csúszott át és került csomagolásra.

Leave a comment:

• sepy
    replied
    Ha szólhatok a témában elmondanám én sosem , tartottam az Isolátort megbízhatónak. Velem a simós időmben/1968/ is csinált olyat, hogy mivel készültem a Balcsira vettem bele újat mondván ne legyen vele gond. Az utolsó próbakörön kb. 10km- után úgy dobtam a kukoricásba,hogy hátra sem néztem. Vissza tettem a régi Championt és avval mentem két személlyel /akkor csak kétszemélyes lehetett/ vitte a dunántúli emelkedőket. Azt nem mondom, hogy repült de mentem akkor is közel 1000 km-t baj nélkül.Wartburgos időmbe mikor meguntam,hogy minden héten kis fordulaton csak kéthenger dolgozik Densót tettem bele avval 50.000-et mentem már megfogyatkozott a közepe de egy ütemet nem hagyott ki. Persze akkor még ezek a márkák eredetiek voltak!!. Ezt nem szabad elfelejteni. Akkor egy Mercédesz csodának számított és a megbízhatóság mozgó szobra volt. Ma viszont mikor ezek a csoda befecskendezők 120000km-nél cserések és csak erre a részére költenek 6-700.000-et én nem vagyok el ájulva tőle. De vissza a témához és elnézést a kitérőért, jelenleg talán a Briks a favorit ha lehet ilyet mondani. Azt pedig,hogy ha jobban beér a gyetya az égéstérbe és nem ér bele semmibe azért írhatták előttem mer kicsit csennek az égéstérből, ez nem hiszem hogy jelentőséggel bír a cm3-ben égésben igen. Nem mindegy az üzemi körülmény!! milyen fordulaton és terhelés mellett forog a motor és a karburátor beszabályzása mérvadó. Jó gyújtást és menjen a vita tovább.

Leave a comment:

• bury
    replied
    Nekem a Simoba Magnetti Marelli volt annó és érezhetően joban ment vele a gépsárkány de sajna olyan gyertyát már nem kapni . Mz be nekem a ma kapható gyertyákból az Isolator vált be kb már 450-500 km mentem vele idáig . Felénk a közelbe Isolatort és Brisk-et kapni de a Brisk et nem nagyon szereti .

Leave a comment:

• Gergő
    replied
    Egy másik témába írtam pár hónapja és még mindig fenntartom
    ,,a bolti új Isolatorokat ma már a román BERU gyártja, és olyanok is, van, amelyik 20 km-t bír. Bár engem annyira nem érdekel, mert van egy cipősdoboznyi eredeti Isolatorom, mindenféle típusú Esetleg ha kell valakinek belőle, szívesen cserélek vagy adok el."

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X

Debug Information