Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Mz ts 125 hiba!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

sajnos nem hiszem hogy ilyen egyszeru baj lenne
    Miért ne? (Mondom ezt én, aki egy rossz zörejnél azonnal hajlamos végzetes, javíthatatlan hibára gondolni ..)
    bokor28 és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      engemet a múltkor a pipaszívatott meg, mire rájöttem a hibára, már nagyon pipa voltam...
      Mindig a legegyszerűbbre érdemes gondolni. Múlt héten a fűkasza puffogott, visszalőtt, ahogy kaszáltam vele, ha egyik irányba csaptam leköhögött, a másik irányba csapásnál újra indult. Én húztam neki, a mozgó alkatrészek lendülete mindig újra indította.
      Ez lehetne találós kérdés is. Megfejtés a zárójelben van elrejtve.

(Szegény gyújtógyertyát kézzel ki tudtam tekerni.)
      csi22222 és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

Ma találtam jó árban egy mz ts 125-öt és úgy gondoltam ebben az árban teljesen jó vétel lesz.A motor gyönyörű állapotú illetve működik csili vili króm minden tökéletes.Megvételkor egy régi aksi volt benne ami haldoklott és nem volt feltöltve de ön gerjesztésröl még meg indult illetve ment a gép ha ezután aksira át lett téve.Menetközbe meg ált a 10éve nem járt teknika.Tőltés semennyire se volt,de ott volt a másik ts-ből az aksi.Belerakás után na mit csinált a motor egész úton hazáig?Elkezdett kopogni.Szoval ma töltöm a rossz aksit hátha még lesz belőle élet és holnap mind a 2 motoron megnézem.Illetve kaptam hozzá blokkot és alkatrészeket úgyhogy lehet legózni gyujtásokkal és mindennel.
        Atti69 kedvelte ezt.

Komment

Ha jól értem, mind a két motor nálad kezdett el kopogni?!?

Tartok tőle, ez már nem gépészeti kérdés...Egy szakembernek le kellene venni rólad a rontást, de én ehhez nem értek...
          dongos78, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

A legviccesebb hogy a motorhoz még hozzá se nyúltam csak aksit raktunk bele mert féluton meg adta magát Bár ugy érzem lehet utálnak a motorok vagy inkább a motorosboltos sóz rám sok vackot?

Komment

Nézzük pozitívan a dolgot! ha sikerül megtalálnunk a hibát, két legyet üthetünk egy csapásra!
              csi22222, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szisztémás hiba. Cseréljük ki a felhasználót. Mivel a két motorban az akksi, esetleg a benzin a közös...
                Após mesélte, hogy egy ember többször visszahozta az autót, hogy erősebb fékezéskor csörög, koppan. Beülnek, próbaút, valóban fékezéskor enyhén csörög, koppan.
                A jóember tartott egy festékes sprayt a kocsiban. A többit rakd össze...
                taluga, wsievers és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

A jóember tartott egy festékes sprayt a kocsiban. A többit rakd össze...
                  Remélem, apósod kiszámlázta a föttögésgátlót 7000-ért....
                  taluga, dongos78 és sepy kedvelte ezt.

Komment

kiszámlázta a föttögésgátlót
                    Nó móre fött!!!!

Komment

Becsületes. Azóta én is megjártam - volna - a pótkerékhez beesett csavar miatt, azonban rögtön elkezdtem keresni valami elgurult (gyógyszert) alkatrészt.

Komment

Sikerült már megoldani a problémát egy jó ideje,így gondoltam közzéteszem mi volt a probléma hátha valaki hasonló problémákkal fog még küzdeni.
                        Mind a kettő motor kopogott illetve nem volt töltés.Ha aksi töltőről ment akkor hibátlan volt a motor.
                        Sehogy se tudtam mi lehetett a baj,már mindent megpróbáltam ezért úgy döntöttem újrakábelezem hátha jó lesz.
                        Sikeres újrakábelezés és a kapcsolási rajz forgatása után rá jöttem hogy a motoron a negativ és a pozitiv vezeték össze volt cserélve.Azaz a fesz szabályzó nem pozitívat kapott az 51es ponton hanem negatívat.A fesz szabályzó ezért úgy szikrázott hogy pillanatok alatt összeégett és használhatatlan lett és nem is működött rendeltetés szerűen.
                        A kábelt megcserélve hirtelen lett töltés is illetve a kopogás is elmúlt.Ezek után már csak a töltés beállítása jött (7.2v tompított lámpával)A kábelezés óta a motorba kb 300-400km van és eddig hiba nélkül teljesítette a dolgát.
                        Click image for larger version

Name:	ts01.jpg
Views:	1
Size:	197.9 KB
ID:	147758Click image for larger version

Name:	ts02.jpg
Views:	1
Size:	191.5 KB
ID:	147759
                        OdinHEM, heeegany és 9 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Engem a szénkefe viccelt meg .

Komment

Múlt hétvégén a diszeli Rozsdamarók túráján 30 °C körüli melegben motoroztunk nem is keveset. Rövid megállás után 1. rúgásra beindult az MZ,azonban leállt ha nem húztam neki gázt. Utána csak 5-6. rúgásra indult el,és csak akkor ha ráhúztam a gázt. Alapjáraton leállt,gyakorlatilag úgy viselkedett,mintha hideg lenne a motor (pedig bőven üzemi hőmérsékleten volt),úgy értem játszani kellett a gázzal,hogy ne álljon le. Ha egy bizonyos fordulatszám fölé pörgettem akkor szépen ment,elindulva pedig már elviselte az alacsony fordulatot is.
                            Ötlet?

Komment

Ötlet?
                              Ha csak ennyi szeszélye van,hozzá lehet szokni.
                              Ricsi95D, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Nem volt túl meleg a karbi? Nekem a Zetka csinálja, 1 esélyed van ilyenkor elindítani. Túlszívja magát melegen, a felforrt benzin miatt. Legalábbis én erre tippeltem, amikor a Cz nekem napi használatban volt. Nekem annyival volt bonyolítva, hogy ez esetben csak tolásra indult, vagy megvártam amíg kihül.
                                OdinHEM, Ricsi95D és 2 további látogató kedvelte ezt.
                                "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                                "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X