Nem szeretnék ebbe a témába bele mélyedni, főleg hogy nem is igen értek ennyire a dologhoz. DE azért azt szeretném megjegyezni, ha hajtod a motort mért nem olyat próbálsz szerezni ami bírja??? Tévedés ne essék, én elvakult Pannóniás vagyok, DE nem biztos hogy szereti a Pancsi a 100-110-et.
Persze lehet hogy én is ennyivel kavarok, csak nem tudok erről. Mivel nálam a KM-óra csak tájékoztató adatokat szolgáltat. Pontosabban annyit hogy haladok é vagy sem.:-)))) Egyszer már megszóltak amikor nem igen bírtak utol érni autóval. Viszont én nem hajtom ,jó néha néha ha az Öregúr kiköveteli, de alapjában annyira húzom a szarvát amennyit füllel kényelmesnek érzek a motornak.:-))) Te hogy hallod 100-110-nél vígan forog vagy nyüszít???? Mert ha vígan forog akkor annak bírnia kel, ellenben ha nyüszít akkor szét fog hullani.:-((((
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia megszorulás
Collapse
X
-
Bemutatkozás: Cooter vagyok,egy Pannónia T-2 motorom van '99 óta.Ezt a motort nem veteránként tartom,nálam mindennapos használatban van,télen-nyáron,tehát igásló(ez külsőleg meg is látszik rajta) Egyébként évek óta foglalkozom veterán motorok felújításával tehát nem tartom magam teljesen zöldfülűnek a témában. Pannónia főtengelyt is újítottam már fel jó párat és nem volt rá panasz,a saját problémás főtengelyemnél a legnagyobb gond hogy én szeretem hajtani a motort és tényleg nagyon sokat megyek vele,olajat kizárólag ásványit használok 1:30 arányba.
Olvastam itt pár hozzászólással feljebb a dugattyú megragadási problémákat és tapasztalatokat,ehez annyit fűznék hogy a saját motorom 2004ben lett teljesen felújítva,a dugattyú az Egri Belcor műveknél készült,a gyűrű MPM 10 olasz kapálógépé,a hengert pedig én fúrtam az illesztési hézagot 0,06 miliméterre hónoltam a dugattyúra még akkor csináltam pici zsákfuratokat(a ragadásra hajlamos részeken) amik tárolják az olajat.Így ezzel a dugattyúval és megoldásokkal mára több mint 25ezer van a motorba és még hibátlannak mondható,mindemellé hozzáteszem hogy mindig hajtom a motort kb 100-110-es utazóval !! Ez a dugattyú túlélte még a 4 hajtókar széthullást is,most a legnagyobb mért különbség a henger és a dugattyú palástja közt 0,09 század miliméter.
- 6 likes
Leave a comment:
-
....én nem tudom de ha minden reggel , ugyanott belelépek egy macskszarba , akkor nem cipőt cserélek ,hanem keresek valami megoldást a cica elkergetésére....nem ?Cooter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésePannóniám idén nyár végén elfogyasztotta a 4dik hajtókarát (minden esetbe a görgőkosár megolvadása illetve széttörése
Szóval a Pannónia olyan amilyen --de a leírt hiba -nem normális ! Szóval a hiba nem az ÖN készülékében van
ez 100 % .
Bizton mondhatom hogy valami orbitális hibát dédelgettek abban a szegény blokban----vagy a hiba , a nem rendeltetés , estleg nem szakszerü használat eredménye .

Azért ahol füst van -ott- nem biztos hogy a tüz is ég ......mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKapott olajat mindig többet.Jófajta 1:25 a rosszból 1:18-as és nem köpi a gyertyát sem.
Általam levont tanulság,hidegen füstölnie kell a kétüteműnek ha nem akkor baj van.És az olomadalék hejett is olajat öntök!
Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2012 nov. 22, 07:25.
- 2 likes
Leave a comment:
-
Nem tudom a mai emberek miért nem tanulnak a saját kárukból,ha a máséból nem sikerül.Ugy tanultam ha valami forog surlódik,ha surlodik melegszik.A surlódást kenőanyaggal lehet csökkenteni,először többet ha kevés jobbat ijen egyszerü.
A pancsim ragadt köpte a gyertyát.
Kapott olajat mindig többet.Jófajta 1:25 a rosszból 1:18-as és nem köpi a gyertyát sem.
Általam levont tanulság,hidegen füstölnie kell a kétüteműnek ha nem akkor baj van.És az olomadalék hejett is olajat öntök!
- 2 likes
Leave a comment:
-
Üdv Cooter!
Azt én sem tudom, hogy itthon kitől, mennyiért lehet beszerezni, de ebay-es vásárlásban tudok segíteni ha szükséges.
Leave a comment:
-
Kedves Cooter!
Örülök,hogy regisztráltál a fórumra,de amennyiben kérsz,-adj is,a regisztráción túl,minimum egy bemutatkozást!
Üdvözlettel:Che
Leave a comment:
-
Üdvözlök minden fórumozót!
Most regisztráltam csak ide és egyből egy problémámmal kezdeném.A problémám az hogy a Pannóniám idén nyár végén elfogyasztotta a 4dik hajtókarát(minden esetbe a görgőkosár megolvadása illetve széttörése volt a probléma valamint ellilult a csap és a hajtókar is) ezért úgy döntöttem ideje befektetnem egy kx 500 hajtókarba.Ezzel mindössze annyi a gond hogy nem tudom honnan lehetne beszerezni hazai viszonylatokban és mennyiért?E-bay-en láttam ugyan,de sajnos oda nem vagyok regisztrálva.
Segítségeteket/tanácsaitokat megköszönném!
Leave a comment:
-
Kedves Beagle! a régi dugón elköveted a próba munkálatokat, s az új dugón már tökéletes lesz, semmit nem ronthatsz rajta, ha ügyelsz az elejére !!! üdv: KIKI61
- 2 likes
Leave a comment:
-
Kedves KIKI 61! Meg kell mondjam,hogy ez a megoldás egészen lenyűgöző! :-) Komolyan! Eszembe sem jutott volna ilyet csinálni,eddig még hasonlót sem hallottam,pedig abszolut logikusnak tűnik! Ezek után már kimondottan örülök,hogy ezt a témát indítottam,mert nagyon sokat tanultam belőle!KIKI 61 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEzután a csapszeg furat felett 7-8mm re 6-8-as átmér.gömbölyű reszelővel kb 18-20mm hosszú zabszem formályú 1.5-2mm mély,olajzó hornyot reszelnék,mely a furatot 3mm re közelíti meg .A horony a dugón kissé ferde legyen ,a henger dőléséhez mérten kb vízszintes .,majd ezt is finom felületre csiszolnám
Egyébként sajnos ez a dugó a polcon fogja végezni,mert nagyon kopott a henger/gyűrű,ezért nem úszom meg a fúrást! —¹Éppen ezért kérdezném,hogy új dugattyúnál is alkalmazhatom ezt a megoldást megelőzés képpen??
Köszönöm a tanácsot,felkeresem őket mindenképp!!Balumester eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTábori tuning műhely címet nem tudok keress rájuk a neten,tuti tipp ,jóhírű műhely kétüteműekre szakosodva!
Leave a comment:
-
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))
Leave a comment:
-
Ugy ertettem a motorok ossze szerelese utan ( a gyengebbek kedveert)mi utan termeszetesen vissza kaptam az elkeszitett alkatreszeket .Senki nem hozta vissza az o munkajukhoz visszavezetheto problemaval jarmuveket
Leave a comment:
-
Tehát akkor elküldted postán, és egyszer sem küldték vissza? Akkor ez tényleg jó hely lehet.:-)))))movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenekem es eddig meg egysem jott vissza en is ajanlani tudom.
Leave a comment:
-
A Tabori tunning csinalta az enyemet is meg nagyon sok robogo 50-tol 250-ig motor furast es hajtokar cseret fotengely felujitast csinaltak nekem es eddig meg egysem jott vissza en is ajanlani tudom.
Leave a comment:
-
A 8 százados illesztés Pannóniánál tökéletes!TLF65 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéselenne egy kérdésem! Főleg ApaE felé, de nem privát, csak úgy mindenki előtt...
kb. mennyi lehet a "kottyanása" a dugónak alap (gyári) esetben... csak azért mert nekem most kb.8 század, hónolás után...( 2. túlméret, több dobásom nincs...)
ha jól látom akkor alap helyzetben 5 század (D4 legnagyobb átmérő esetén) nem sok ehhez a 8 század?
Tábori tuning műhely címet nem tudok keress rájuk a neten,tuti tipp ,jóhírű műhely kétüteműekre szakosodva!Beagle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa valaki tudna egy megbízható gépműhelyt Budapesten,vagy környékén,ahol kétséget kizáróan szakszerűen felújítanák a főtengelyem,akkor kérem az ne habozzon tájékoztatni!
Leave a comment:
-
Kedves Beagle !Én a következőt tenném,miután lehúztam a hengert.A forgattyúsház nyílásait olajos ronggyal betömném,keményfából kalodát csinálnék,2db6-os csav összeszorít a hajtókart,majd a lendkerékkel ráhúznám a dugót, hogy stab. álljon.A gyűrűkre ,védelmük érdekében a dugó hengerbe vezetésére használatos, lemezből készült szorítót /kb30mm széles, a dugó átmérőre hajtott, két sugár irányú fül , csavarral összehúzható/felraknám, majd240-es polírpapírral a csapszeg furatok két oldalát megcsiszolnám majd 500-as pap. finomítanám a felületét.Ezután a csapszeg furat felett 7-8mm re 6-8-as átmér.gömbölyű reszelővel kb 18-20mm hosszú zabszem formályú 1.5-2mm mély,olajzó hornyot reszelnék,mely a furatot 3mm re közelíti meg .A horony a dugón kissé ferde legyen ,a henger dőléséhez mérten kb vízszintes .,majd ezt is finom felületre csiszolnám.A dugó a csapszeg fur. -nál hízik a legtöbbet,itt szorul meg.Ha ezeket megteszed semmit nem ronthatsz ezen a rosszul ill. vagy rossz anyagú dugón,sez csak 3-4 órás meló,saját örömödre,s a mocid hasznára,feltéve hogy van hozzá kézügyesség és bátorság, ha még nem csináltál volna ilyet.üdv:KIKI
Leave a comment:
Leave a comment: