Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia megszorulás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• TUZI
    replied
    Nem szeretnék ebbe a témába bele mélyedni, főleg hogy nem is igen értek ennyire a dologhoz. DE azért azt szeretném megjegyezni, ha hajtod a motort mért nem olyat próbálsz szerezni ami bírja??? Tévedés ne essék, én elvakult Pannóniás vagyok, DE nem biztos hogy szereti a Pancsi a 100-110-et.
    Persze lehet hogy én is ennyivel kavarok, csak nem tudok erről. Mivel nálam a KM-óra csak tájékoztató adatokat szolgáltat. Pontosabban annyit hogy haladok é vagy sem.:-)))) Egyszer már megszóltak amikor nem igen bírtak utol érni autóval. Viszont én nem hajtom ,jó néha néha ha az Öregúr kiköveteli, de alapjában annyira húzom a szarvát amennyit füllel kényelmesnek érzek a motornak.:-))) Te hogy hallod 100-110-nél vígan forog vagy nyüszít???? Mert ha vígan forog akkor annak bírnia kel, ellenben ha nyüszít akkor szét fog hullani.:-((((

Leave a comment:

• Cooter
    replied
    Bemutatkozás: Cooter vagyok,egy Pannónia T-2 motorom van '99 óta.Ezt a motort nem veteránként tartom,nálam mindennapos használatban van,télen-nyáron,tehát igásló(ez külsőleg meg is látszik rajta) Egyébként évek óta foglalkozom veterán motorok felújításával tehát nem tartom magam teljesen zöldfülűnek a témában. Pannónia főtengelyt is újítottam már fel jó párat és nem volt rá panasz,a saját problémás főtengelyemnél a legnagyobb gond hogy én szeretem hajtani a motort és tényleg nagyon sokat megyek vele,olajat kizárólag ásványit használok 1:30 arányba.
    Olvastam itt pár hozzászólással feljebb a dugattyú megragadási problémákat és tapasztalatokat,ehez annyit fűznék hogy a saját motorom 2004ben lett teljesen felújítva,a dugattyú az Egri Belcor műveknél készült,a gyűrű MPM 10 olasz kapálógépé,a hengert pedig én fúrtam az illesztési hézagot 0,06 miliméterre hónoltam a dugattyúra még akkor csináltam pici zsákfuratokat(a ragadásra hajlamos részeken) amik tárolják az olajat.Így ezzel a dugattyúval és megoldásokkal mára több mint 25ezer van a motorba és még hibátlannak mondható,mindemellé hozzáteszem hogy mindig hajtom a motort kb 100-110-es utazóval !! Ez a dugattyú túlélte még a 4 hajtókar széthullást is,most a legnagyobb mért különbség a henger és a dugattyú palástja közt 0,09 század miliméter.

Leave a comment:

• joker
    replied
    Cooter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Pannóniám idén nyár végén elfogyasztotta a 4dik hajtókarát (minden esetbe a görgőkosár megolvadása illetve széttörése
    ....én nem tudom de ha minden reggel , ugyanott belelépek egy macskszarba , akkor nem cipőt cserélek ,hanem keresek valami megoldást a cica elkergetésére....nem ?

Szóval a Pannónia olyan amilyen --de a leírt hiba -nem normális ! Szóval a hiba nem az ÖN készülékében van ez 100 % .
    Bizton mondhatom hogy valami orbitális hibát dédelgettek abban a szegény blokban----vagy a hiba , a nem rendeltetés , estleg nem szakszerü használat eredménye .

mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Kapott olajat mindig többet.Jófajta 1:25 a rosszból 1:18-as és nem köpi a gyertyát sem.
    Általam levont tanulság,hidegen füstölnie kell a kétüteműnek ha nem akkor baj van.És az olomadalék hejett is olajat öntök!
    Azért ahol füst van -ott- nem biztos hogy a tüz is ég ......
    Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2012 nov. 22, 07:25.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Nem tudom a mai emberek miért nem tanulnak a saját kárukból,ha a máséból nem sikerül.Ugy tanultam ha valami forog surlódik,ha surlodik melegszik.A surlódást kenőanyaggal lehet csökkenteni,először többet ha kevés jobbat ijen egyszerü.
    A pancsim ragadt köpte a gyertyát.
    Kapott olajat mindig többet.Jófajta 1:25 a rosszból 1:18-as és nem köpi a gyertyát sem.
    Általam levont tanulság,hidegen füstölnie kell a kétüteműnek ha nem akkor baj van.És az olomadalék hejett is olajat öntök!

Leave a comment:

• demeter
    replied
    Üdv Cooter!

Azt én sem tudom, hogy itthon kitől, mennyiért lehet beszerezni, de ebay-es vásárlásban tudok segíteni ha szükséges.

Leave a comment:

• Che
    replied
    Kedves Cooter!

Örülök,hogy regisztráltál a fórumra,de amennyiben kérsz,-adj is,a regisztráción túl,minimum egy bemutatkozást!

Üdvözlettel:Che

Leave a comment:

• Cooter
    replied
    Üdvözlök minden fórumozót!
    Most regisztráltam csak ide és egyből egy problémámmal kezdeném.A problémám az hogy a Pannóniám idén nyár végén elfogyasztotta a 4dik hajtókarát(minden esetbe a görgőkosár megolvadása illetve széttörése volt a probléma valamint ellilult a csap és a hajtókar is) ezért úgy döntöttem ideje befektetnem egy kx 500 hajtókarba.Ezzel mindössze annyi a gond hogy nem tudom honnan lehetne beszerezni hazai viszonylatokban és mennyiért?E-bay-en láttam ugyan,de sajnos oda nem vagyok regisztrálva.
    Segítségeteket/tanácsaitokat megköszönném!

Leave a comment:

• KIKI 61
    replied
    Kedves Beagle! a régi dugón elköveted a próba munkálatokat, s az új dugón már tökéletes lesz, semmit nem ronthatsz rajta, ha ügyelsz az elejére !!! üdv: KIKI61

Leave a comment:

• Beagle
    replied
    KIKI 61 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ezután a csapszeg furat felett 7-8mm re 6-8-as átmér.gömbölyű reszelővel kb 18-20mm hosszú zabszem formályú 1.5-2mm mély,olajzó hornyot reszelnék,mely a furatot 3mm re közelíti meg .A horony a dugón kissé ferde legyen ,a henger dőléséhez mérten kb vízszintes .,majd ezt is finom felületre csiszolnám
    Kedves KIKI 61! Meg kell mondjam,hogy ez a megoldás egészen lenyűgöző! :-) Komolyan! Eszembe sem jutott volna ilyet csinálni,eddig még hasonlót sem hallottam,pedig abszolut logikusnak tűnik! Ezek után már kimondottan örülök,hogy ezt a témát indítottam,mert nagyon sokat tanultam belőle!
    Egyébként sajnos ez a dugó a polcon fogja végezni,mert nagyon kopott a henger/gyűrű,ezért nem úszom meg a fúrást! —¹Éppen ezért kérdezném,hogy új dugattyúnál is alkalmazhatom ezt a megoldást megelőzés képpen??

Balumester eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Tábori tuning műhely címet nem tudok keress rájuk a neten,tuti tipp ,jóhírű műhely kétüteműekre szakosodva!
    Köszönöm a tanácsot,felkeresem őket mindenképp!!

Leave a comment:

• TUZI
    replied
    :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))

Leave a comment:

• movisz
    replied
    Ugy ertettem a motorok ossze szerelese utan ( a gyengebbek kedveert)mi utan termeszetesen vissza kaptam az elkeszitett alkatreszeket .Senki nem hozta vissza az o munkajukhoz visszavezetheto problemaval jarmuveket

Leave a comment:

• TUZI
    replied
    movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    nekem es eddig meg egysem jott vissza en is ajanlani tudom.
    Tehát akkor elküldted postán, és egyszer sem küldték vissza? Akkor ez tényleg jó hely lehet.:-)))))

Leave a comment:

• movisz
    replied
    A Tabori tunning csinalta az enyemet is meg nagyon sok robogo 50-tol 250-ig motor furast es hajtokar cseret fotengely felujitast csinaltak nekem es eddig meg egysem jott vissza en is ajanlani tudom.

Leave a comment:

• Balumester
    replied
    TLF65 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    lenne egy kérdésem! Főleg ApaE felé, de nem privát, csak úgy mindenki előtt...
    kb. mennyi lehet a "kottyanása" a dugónak alap (gyári) esetben... csak azért mert nekem most kb.8 század, hónolás után...( 2. túlméret, több dobásom nincs...)

ha jól látom akkor alap helyzetben 5 század (D4 legnagyobb átmérő esetén) nem sok ehhez a 8 század?
    A 8 százados illesztés Pannóniánál tökéletes!

Beagle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ha valaki tudna egy megbízható gépműhelyt Budapesten,vagy környékén,ahol kétséget kizáróan szakszerűen felújítanák a főtengelyem,akkor kérem az ne habozzon tájékoztatni!
    Tábori tuning műhely címet nem tudok keress rájuk a neten,tuti tipp ,jóhírű műhely kétüteműekre szakosodva!

Leave a comment:

• KIKI 61
    replied
    Kedves Beagle !Én a következőt tenném,miután lehúztam a hengert.A forgattyúsház nyílásait olajos ronggyal betömném,keményfából kalodát csinálnék,2db6-os csav összeszorít a hajtókart,majd a lendkerékkel ráhúznám a dugót, hogy stab. álljon.A gyűrűkre ,védelmük érdekében a dugó hengerbe vezetésére használatos, lemezből készült szorítót /kb30mm széles, a dugó átmérőre hajtott, két sugár irányú fül , csavarral összehúzható/felraknám, majd240-es polírpapírral a csapszeg furatok két oldalát megcsiszolnám majd 500-as pap. finomítanám a felületét.Ezután a csapszeg furat felett 7-8mm re 6-8-as átmér.gömbölyű reszelővel kb 18-20mm hosszú zabszem formályú 1.5-2mm mély,olajzó hornyot reszelnék,mely a furatot 3mm re közelíti meg .A horony a dugón kissé ferde legyen ,a henger dőléséhez mérten kb vízszintes .,majd ezt is finom felületre csiszolnám.A dugó a csapszeg fur. -nál hízik a legtöbbet,itt szorul meg.Ha ezeket megteszed semmit nem ronthatsz ezen a rosszul ill. vagy rossz anyagú dugón,sez csak 3-4 órás meló,saját örömödre,s a mocid hasznára,feltéve hogy van hozzá kézügyesség és bátorság, ha még nem csináltál volna ilyet.üdv:KIKI

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X