Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia Gyújtás kérdés

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Most készült el és kb 20 kilométert mentem vele. Ami meglepett hogy rezonancia mentesen fut a motor. Könnyebben gyorsul , jobban indul, jobb a világítás. persze még járatni kell és egy kis finomhangolás is szükséges, de biztató az első próbaút. Az még hozzátartozik hogy wartburg hajtókar van a főtengelyen, és nagyobbított csatornák a hengerben.
    zahi, dongos78 és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Gratulálok, szép munka.
      Ez MZ? Nem ismerem a típust.
      Mekkora teljesítményt ad ez le világításra?
      Akkutöltő kört hagytál rajta?
      Ahogy látom ez megszakítókalapácsos rendszer.

Komment

Ez egy MZ TS dinamó. Nagyon megbizható és olcsó. Azt hiszem 60 wattot tud.
        zahi, bokor28 és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

pannoniáscsabi
          Valahogyan így képzeled el?
          Igen! Pontosan erre gondoltam. Az egyértelmű, hogy nagyon szép munka, és amint írod működik is, gratulálok!

Engemet az sem zavar, hogy megszakítós, hiszen az MZ nagyon megbízható, nem sokat kell vele szórakozni, ha be van állítva, ráadásul a dinamós is elbírja az indexet is, ami nekem kellene. Ráadásul használtan olcsón beszerezhető.

Annyit írtál, hogy TS, de melyiké, a kicsié, vagy a nagyé?

Továbbá fontos, hogyan sikerült illesztened a Pannóniára? Milyen közdarabbal tetted fel az állórészt, sikerült-e úgy megoldanod, hogy a főtengelyhez ne kelljen nyúlni?
          (Esetleg fénykép, rajz, méretek az ehhez szükséges alkatrészekről, hogy utánad csinálhassuk?!)
          zahi kedvelte ezt.

Komment

Az MZ TS dinamó egyforma a 125 150 250-esen ugyan az van. Én a komplett dinamót feszültségszabályozóval együtt 5000 kemény magyar pénzért vettem. A főtengelyt kúposra kell esztergálni mint az MZ-nél. A gyujtás alaplap helyén kell pár mm marózást eszközölni, és elfér a dekli alatt az egész. A nagyobb fejtörést az okozta hogy az MZ fordítva forog. ezért a polaritást át kellett forrasztani, viszont a megszakító érintetlen maradhatott mert az MZ bütyköstengelye szimmetrikus. A következő egyéjszakás kaland még a gyujtáskapcsoló átkötése volt. De jelentem müködik és jobb a motor. Az csak hab a tortán hogy kívülről ugyebár minden gyárinak tűnik.
            heeegany, dongos78 és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

pannoniáscsabi
              A főtengelyt kúposra kell esztergálni mint az MZ-nél.
              Még egyszer gratulálok a megoldáshoz! Esetleg megoldható-e, hogy ne kelljen esztergálni a főtengelyt, hanem a kúpot az MZ forgórészébe esztergálni a Pannónia főtengelyének megfelelően? (van-e elég hús az MZ-ben ehhez?)

Marás nélkül kilógna a dekliből a gyújtás?
              zahi kedvelte ezt.

Komment

Amin gondolkodol azzal az a baj hogy kb 10cm-ert lógna túl a deklin. A főtengely csapjának majd a felét levágtuk és úgy lett kúposra esztergálva. Csak így működik. Érdemes elgondolkodni hogy megcsinálod ha igen akkor telefonon megbeszéljük. A főtengelyt el tudom intézni ha küldesz egyet. A többit már te is megoldod.
                zahi kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm, szerencsére van itt a közelben Taszáron egy gépműhely, aki meg tudja csinálni, ők főtengelyt is újítanak fel, ehhez az esztergáláshoz eleve szét kell húzni a főtengelyt, gondolom egyben érdemes ezt megcsinálni, azaz egy eleve felújítandó főtengely csapját felújítás során esztergáltatni.

A többi valóban adja magát.

Egy MZ több tízezer km-t lemegy probléma nélkül, igazi igásló típus, az 5 ezer Ft-ról nem is szólva...
                  zahi kedvelte ezt.

Komment

Erre tökéletes lehet egy letört menetű, szétkopott kúpú főtengely.
                    Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2015 nov. 15, 12:55.

Komment

Most bontottam egy P10-es blokkot, a főtengely menetes végének oda van csapva. Viszont nem rozsdás, jó állapotú. Azt nem garantálom, hogy az ütéstől nem lett excenteres, de kísérletre viheted.

Komment

Szia Csabi! Gratulálok az átalakított gyújtashoz! Érdekelne hogy másnak is készítenél ilyet? Köszönöm

Komment

Meg tudom oldani ha nem sürgős. Minden második hétvégén vagyok csak itthon mert németbe dolgozok. Csak el kell dönteni milyen hajtókar kell rá (sima vagy wartburg) meg kell a blokk és a MZ dinamó. A dinamót is be kell marózni a blokkba. Ha gondolod megbeszélhetjük.

Komment

ok, köszönöm, nem sürgős!, írnál egy elérhetőseget a zolisun45@gmail.com ra, Köszi, és szép estét!

Komment

Üdv Csabi !

Bocs hogy rákérdezek , ez az a pannónia blokk , aminek a hengerét már korábban posztoltad , a csatornák átalakításával ??? Vagyis ebben van a Waresz hajtókar , könnyített főtengőben ? Ha igen, esetleg nem tudnál némi ízelítőt adni az általad megtapasztalt különbségekről , miben lett más a gép ? Erő , nyomaték , rugalmasság , fogyasztás , Karbi gyári ?
                              De még lett volna egy pár kérdésem , pusztán kíváncsiságból , és mert nem semmi az a teljesítmény , munka , idő , és pénz amit belefektettél ! Egyszóval minden elismerésem , és ha a gép olyan amire gondolok kíváncsian várom a beszámolót !
                              dkari, bokor28 és sepy kedvelte ezt.

Komment

Jövő héten indítom az új projektet (ez se lesz egyszerű).
                                Viszlát önszívatás, melynek neve gyári Pannónia gyújtás.

Click image for larger version

Name:	P1030904.jpg
Views:	1
Size:	193.1 KB
ID:	147634
                                Lemezjáték, mátéapu és heeegany kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X