Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia Gyújtás kérdés

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Jövő héten indítom az új projektet (ez se lesz egyszerű).
    Viszlát önszívatás, melynek neve gyári Pannónia gyújtás.

[ATTACH=CONFIG]30915[/ATTACH]
    Önindítót is teszel rá?
    mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Egy kis off hozzá: a nov.1-i guruláskor a 10 éves Intruderem lemerült az akku, meg is állt ahogy kell (injektoros). Szétszedve látszik, hogy leégtek/zárlatosak lettek a tekercsek, naná hogy ebben is sönt szabályozó van. Modern motorban se bízhat az ember 100%-ban. Még jó hogy nem a Triest-t túrán csinálta augusztusba, hanem csak 40 km-re Üllőn!
      Click image for larger version

Name:	C1500_stator.jpg
Views:	1
Size:	194.6 KB
ID:	147635

- - - Updated - - -

zelenacs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Egy kis off hozzá: a nov.1-i guruláskor a 10 éves Intruderem lemerült az akku, meg is állt ahogy kell (injektoros). Szétszedve látszik, hogy leégtek/zárlatosak lettek a tekercsek, naná hogy ebben is sönt szabályozó van. Modern motorban se bízhat az ember 100%-ban. Még jó hogy nem a Triest-t túrán csinálta augusztusba, hanem csak 40 km-re Üllőn!

Name:	C1500_stator.jpg
Size:	194.6 KB
ID:	147635
      Helyesebben: Még jó hogy nem a triest-i túrán csinálta augusztusban, hanem csak 40 km-re Üllőn!

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Önindítót is teszel rá?
        Egy röpke percre elgondolkodtam rajta, ha már így kaptam meg, aztán a robbantott ábrákat átnézve az önindító böszme nagy, az eredeti blokk alatt van egy üregben.
        Amúgy is megszoktam már a rugdosódást.

- - - Updated - - -

Természetesen nem bízunk a modern technikában. Akartam írni, hogy én már csak a kalapácsban bízok manapság, de...Click image for larger version

Name:	P1190920.jpg
Size:	196.8 KB
ID:	147636
        sepy, zahi és heeegany kedvelte ezt.

Komment

Akartam írni, hogy én már csak a kalapácsban
          És miért nem csinálsz magadnak?Attól félsz ,hogy túlél akkor ird bele a neved.........
          Titus, St.Z.350 és 3 további látogató kedvelte ezt.
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Nem tudok kalapácsfejet csinálni.
            Szerintem tudsz......csak nehéz elkezdeni!
            St.Z.350, Che és 3 további látogató kedvelte ezt.
            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

[ATTACH=CONFIG]30916[/ATTACH]

- - - Updated - - -

Helyesebben: Még jó hogy nem a triest-i túrán csinálta augusztusban, hanem csak 40 km-re Üllőn!
              Ha javasolhatom a feszültség szabályzót ezzel együtt cseréld, és ha megteheted legyen mindig nálad tartalék szabályzó.
              Tapasztalatom szerint az ilyen leégésben soha nem a tekercs a hibás.

Komment

Szétszedve látszik, hogy leégtek/zárlatosak lettek a tekercsek, naná hogy ebben is sönt szabályozó van.
                Ezt egy kicsit magyarázd el, kérlek.
                Ötlet: Akksi kiesett, mint áramkorlát, erre a feszültség megszaladt, a söntszabályzót meg nem érdekli, hogy megsülnek a tekercsek, az csak elégeti azt a túlfeszt, ami épp van. Amit persze valaminek meg is kell termelnie.
                Ezt egy hőbiztosíték, vagy egy mezei biztosíték nem oldaná meg?

Ekkora baromságot a whirlpool mosógépünkben láttam. A "kisebb" fogyasztók nem relével, hanem közvetlenül triakkal voltak kapcsolva. Köztük a lúgszivattyú is. Értsd úgy, hogy egy borsszemnyi alkatrész milliméter szélességű nyák rézfólián keresztül kapcsolgat egy 30-40w körüli alkatrészt, mely hajlamos a vízcsöpögés okozta zárlatra. Se biztosíték, se relé.
                Víz megfolyt, szivattyú merev zárlatba ment, akkorát odarúgott a nyáklapra, hogy az alkatrész környékén csak egy fekete kráter maradt.
                Azon agyalok már egy ideje, hogy a szivattyú drótjára ráakasztok egy relét, oszt rúgja azt szét a rövidzárlat.
                Nem lepne meg, ha ettől meg az "intelligens mosógép" szépen letiltana.
                dongos78 és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

A mai motorok nagy részében is sönt szabályozó van az állandó mágneses 'generátorhoz', valódi dinamó, generátor csak nagyon kevés gépben van.
                  A 2005-ös Intrudernél típushiba az állórész leégése, fórumokon olvasva van akinek 1-2 éven belül történt, van akinek hosszabb idő után. Később változtattak valamit, egyes modellekben csillagba, míg másokban deltába kötöttek a 3 fázisú tekercsek, amelyek a motorolajban vannak, ezért is megy tönkre idővel.. A szabályozót kimértem műszerrel, jónak tűnik. Találtam egy srácot, aki Bp-en újratekercseli és a szabályozót is ki tudja mérni: MOTOBEES Kft. - Tekercselés.
                  Mellesleg a háromfázisú sönt szabályozók kb. így néznek ki:

Name:	Shunt_type_RectReg.jpg
Size:	176.1 KB
ID:	147637

Legyen valami jó is, ne csak OFF. Keddre elkészül a fényezése és csíkozása a T5h-nak, kezdődhet az összeszerelés (a család 'nagy örömére')!
                  dongos78, mátéapu és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    ..
                    - - - Updated - - -

ez lehetne bővebben ? az én motoromon ( meg egy csomó másén ) meg kb. 55 éve van olajban , ozt semmi baja .[/QUOTE]

Annyira nem ismerem a motorokat, de pl. a Pannónián, CZ-ken, egyes Jawa-kon, stb. az állandó mágneses lendkerék forog az állórész tekercsek körül a dekli alatt, amelyet levegő vesz körül. Az Intruderen viszont az egész 'generátor' rész a tömített fedél alatt motorolajban 'fürdik'. Ennek gondolom előnye, hogy ugyan 'hűti' a tekercseket, de hátránya, hogy eléggé forró a motorolaj, ami igencsak erőteljesen cirkulálhat körülötte. Persze ettől még lehetne tartós, ha megfelelően lenne méretezve az egész elektromos rendszer, ill. jó minőségű zománchuzalból gyártva (az erősáramú transzformátorok tekercsei is olajban vannak).
                    bokor28, wsievers és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      És a fémszemcsék az olajban:nem koptatnak?
                      ...mit ? legalább tisztántarcsák a drótokat

Komment

Üdv Olvtársak!

Egy kissé elkanyarodtunk a Pannóniák gyújtásától,de örömmel olvasok minden hozzászólást.
                        zahi kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok

egy képet tettem fel, a kipufogóról, de a gyújtás hibájára gondolok:

Name:	125682b3-2dd3-48b4-b9e9-feda101e9787.jpg
Size:	46.8 KB
ID:	147872
                          csak telefonról, de a lényeg látszik, a jobb oldali könyök elszíneződése, de nem tudom miért csak az egyik, a baloson semmi nem látszik, mire utalhat ez? utógyújtás, vagy sok anyag s a könyökben is ég a keverék? vagy nem kell vele törődni... bejáratom, kb.300km-t mentem vele, 60-70-el

köszönöm

Kellemes karácsonyt is kívánok a bejglik közül, gubán innen, halászlén túl

Komment

Noob eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            [ATTACH=CONFIG]31289[/ATTACH]
                            Az MZ-nél megszokott (volt) az "elszineződés"........Ne foglalkozz vele, ha a gép megy rendesen
                            Megjegyezni kívánom, hogy nem vagyok szakavatott Pannóniában, csak egy meglátás volt, részemről....
                            mátéapu és Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Utángyártott könyök? Ha vékonyabb az anyaga, jobban felhevül, és elszíneződhet...
                              Hogy miért csak az egyik? Talán ezért...

Ahogy Fergusson írja, az MZ-knél ez alapszín volt, pedig azok tényleg jó motorok...

Komment

Udvozletem mindenkinek! Meg valamikor regen felvetodott itt a kerdes,mitol van a jellegzetes Pannonia kipufogas. Van ket Pannonia ST250 stabilmotorom. A T5 alapjaira epitkezve fejlesztette ki a gyar,lenyeges kulonbseg az aluhenger. Mint latszik a videon,a kipufogodobot en csinaltam,de a jellegzetes hang maradt.
                                https://youtu.be/5wgqzU3YtcA
                                heeegany, bokor28 és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X