Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia Gyújtás kérdés

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Igen ez az. (szerintem ugyan az árulja akitől én is vettem )
    Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Igen ez az. (szerintem ugyan az árulja akitől én is vettem )

De jó, akkor te ezt már kézbe is fogtad!

Jól látom, kell hozzá egy illesztő idom, amivel az alaplapot rögzíteni lehet a blokkhoz?
      A méretei kiadják a Pannóniát? (állórész furata elég nagy-e a főtengelyhez, lendkerék agy része a szükséges méretű kúpot a főtengelyhez).

Komment

Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

De jó, akkor te ezt már kézbe is fogtad!

Jól látom, kell hozzá egy illesztő idom, amivel az alaplapot rögzíteni lehet a blokkhoz?
        A méretei kiadják a Pannóniát? (állórész furata elég nagy-e a főtengelyhez, lendkerék agy része a szükséges méretű kúpot a főtengelyhez).
        Haveromnak megmutattam, aki szerelt már néhány Vape gyújtást. Szerinte ez ugyan az, csak ott a CDI egybe van a trafóval, itt meg nem. De az alaplap és a lendkerék az ugyan az. Gondolom annak a koppintása.
        Elvileg 125W-ot tud. És persze ennek is kisebb a lendkereke mint a Pannónia állórésze

Alaplap nincs a szettben, a jeladónak is kell valami tartó. De terv van mindenről. Ami esztergályos-marós az a megfelelő cégnél van, csinálják. Ami lézervágós azt meg majd csinálom. Aztán próba, méret korrigálás(persze csak úgy Pannóniásan, szóval ráhagyással, ha kell akkor mindenki hézagolja ki magának minthogy ne lehessen felrakni) és majd készül belőle még néhány.
        De ha vársz vele még vagy 1 hónapot akkor nem kizárt hogy a sráctól komplette megveheted az egészet. Vezetékköteggel, Pannóniára való alaplappal és agyrésszel... (ha érdekel akkor megbeszélem majd vele hogy egy szettet hagyjon neked is az első szériából )

Komment

De ha vársz vele még vagy 1 hónapot akkor nem kizárt hogy a sráctól komplette megveheted az egészet. Vezetékköteggel, Pannóniára való alaplappal és agyrésszel... (ha érdekel akkor megbeszélem majd vele hogy egy szettet hagyjon neked is az első szériából )
          Nagyon köszönöm, élnék vele!!! Nekem bőven ráér egy hónapot ilyenkor, mert úgysem mennék vele. Lehet tudni, hogy kb. mennyi plusz költséggel járna a hiányzó részekkel együtt?

Komment

Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Lehet tudni, hogy kb. mennyi plusz költséggel járna a hiányzó részekkel együtt?
            Egyenlőre még nemigazán. Mintadarabot csinálják, addig a srác gyűjtögeti össze a népet akiknek biztosan kellene. Aztán még azon felül pár darab lesz egyenlőre, de még ugye ez a darabszám ami kérdéses. Ettől függ az ár is.
            Bár szerintem legalább egy 10-essel több lesz, ha nem többel. De azért árban a Vape közelében sem lesz

Komment

kár hogy csak egyhengereshez van .....
              sepy kedvelte ezt.

Komment

Egyenlőre még nemigazán. Mintadarabot csinálják, addig a srác gyűjtögeti össze a népet akiknek biztosan kellene. Aztán még azon felül pár darab lesz egyenlőre, de még ugye ez a darabszám ami kérdéses. Ettől függ az ár is.
                Bár szerintem legalább egy 10-essel több lesz, ha nem többel. De azért árban a Vape közelében sem lesz
                Akkor engem nyugodtan jelezhetsz felé, hogy vevő vagyok egy komplett szetre, és köszönöm!
                (Pont azt szeretném, hogy ne kelljen még külön gyártani hozzá ezt azt, hanem ha drágább is, de csak fel kelljen tennem.)

Komment

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  kár hogy csak egyhengereshez van .....
                  Elférne a kéthengereseken is, csak a jeladót kell máshova tenni és más jeladó tárcsa kell, de az nem gond.
                  Valamint egy kétgyertyás gyújtótrafó.

Komment

Lehet valamit tudni az elektronikáról? Hangolt vagy hangolható? Négy ütemben gondolkozva emelkednie kellene az egyujtás mértékének a fordulattal. A mostani Pannónia esetében valószínű meglépem én is,mert stabilabbnak tűnik a gyári rendszernél,s olcsóbb is.

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Lehet valamit tudni az elektronikáról? Hangolt vagy hangolható? Négy ütemben gondolkozva emelkednie kellene az egyujtás mértékének a fordulattal. A mostani Pannónia esetében valószínű meglépem én is,mert stabilabbnak tűnik a gyári rendszernél,s olcsóbb is.
                      Az elektronika nem állítható és elvileg fix előgyújtású.

Komment

Elférne a kéthengereseken is, csak a jeladót kell máshova tenni és más jeladó tárcsa kell, de az nem gond.
                        Valamint egy kétgyertyás gyújtótrafó.
                        A jeladó oda kerül ahova jól esik ... úgyis retesz nélkül menne fel a kúpra . de a lendkeréken csak egy bütyök van , ami nem OK. Meg aztán a kétkábeles trafó ....

Komment

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

A jeladó oda kerül ahova jól esik ... úgyis retesz nélkül menne fel a kúpra . de a lendkeréken csak egy bütyök van , ami nem OK. Meg aztán a kétkábeles trafó ....
                          Én az egyhengeresre mindenképp tájolócsappal rakom fel a lendkereket hogy csak egyszer kelljen beállítani.
                          De az egyszerűbb állíthatóság miatt nem a lendkerék bütyke lesz használva, a lendkerék homlokfelületén van 4db menetes furat, azokhoz lesz rögzítve egy külön jeladótárcsa.Click image for larger version

Name:	jeladotarcsa.png
Views:	285
Size:	442.0 KB
ID:	207603
                          Súlypontja középen van természeten. És ezt meg lehet csinálni több bütyökkel is. 4 ütemű esetén akár az is megoldás lehet hogy a lendkerék megy a főtengelyre, a vezérmű tengelyre meg a jeladó(bár az se gond ha minden fordulaton gyújt)

Kétgyertyás trafó mondjuk ritkább, de nem beszerezhetetlen.

Komment

Én az egyhengeresre mindenképp tájolócsappal rakom fel a lendkereket hogy csak egyszer kelljen beállítani.
                            Nélküle is csak egyszer kell ... úgysem veszed le soxor ....

egyszerűbb állíthatóság miatt nem a lendkerék bütyke lesz használva, a lendkerék homlokfelületén van 4db menetes furat, azokhoz lesz rögzítve egy külön jeladótárcsa.
                            Ok , így gyakorlatilag két , vagy több bütyök is kialakítható ..., de a paláston lévő mégis csak stabilabb !

Parazitaszikrás megoldás a legegyszerűbb , nem tudom milyen trafó volna jó hozzá két kábelesben , szerintem a VAPE nem OK , a kispolski sem az ...
                            Szkeptikus vagyok !
                            emu kedvelte ezt.

Komment

Pl ez kétgyertyás.
                              De még az is opció hogy egy gerjesztőtekercs nélküli gyújtást kell beletenni(az ugye aksis gyújtás) és ahhoz 2 jeladó, 2 CDI és 2 trafó.
                              zahi kedvelte ezt.

Komment

A végére szinte ott tartunk , mintha megvennénk a gyári VAPE-t ...
                                emu és Che kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X