Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia Gyújtás kérdés

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Nem emlékszek, mi lett a végkövetkeztetés.
    Ha egyszer valakinek van humora, meg kellene figyelni, mit csinál kipuff nélkül.
    Gyanítom az egésznek az alapja, hogy égetlen benzin is távozik bőven a kipuff gázokkal, ami adott koncentrációban berobban. Ez kb. minden tizedik fordulatnál következik be.
    Sokadszorra megnézve és a videót lelassítva látszanak a pici pöffenések, majd a nagy lökés. Kérdés az, hogy ilyenkor az égés szív-e visszafele levegőt és mint villámlás után, a légrétegek csapódnak össze.
    Tessék már keresni egy fizikust, aki ért a hullámokhoz!
    oldstupid és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

...Bizony, ebbe a témába beletörött a bicskánk...Nagyjából megállapítottuk, hogy ha egy bolhának kitépik mind a 6 lábát, akkor megsüketül...

...Voltak jónak tűnő megközelítések a gázoszlop lengéséről (én pl. ennek a pártján voltam...), de becsapott a ménkő, valaki feltett egy videót egy kipufogó nélkül járó blokkról, ahol nem volt miben lengeni a gázoszlopnak, és ott is hasonlóan pöfékelt (én ekkor feladtam az útkeresést...)

A másik megközelítés abból indult ki, hogy...nem tökéletes a Pannónia gyújtása, ezért nem minden ütem robban...elfogadom, problémás a Pannónia, de ez inkább már a vicc kategória...

Ez a minden tizedik ütemre gyűlik össze a kipufogóban annyi benzin, ami berobban se lehet jó, hiszen a kipufogó nélküli járatás erre is rácáfol...

...Azért ezt nem értem! Már ötven éve képesek voltunk a Holdra szállni, és nem tudjuk, mitől pöfög így a Pannónia???
      Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2015 dec. 27, 11:51.
      sepy, oldstupid és bokor28 kedvelte ezt.

Komment

ha jól emlékszem,felvetődött a lendkerék és főtengely tömegének a hatása is. A munkaütem lök a tömegen,felgyorsítja azt,majd míg nem esik vissza a fordulat nem ennyire nyilvánvaló a robbanás. Mint fordulaton történő gázelvételnél. Régen Simsonokkal foglalkoztam,veteránokkal is,de ez már elmaradt tőlem. Réges régen gyermekkoromban meglátogatott egy családunk barátja egy Pancsival. Elindult a motorral,szinte alapjáraton....kettőbe rakta szinte alapjáraton.... stb. Ez azóta is él bennem. Egyszer lehet Pannónia tulaj leszek...
        heeegany kedvelte ezt.

Komment

...Azért ezt nem értem! Már ötven éve képesek voltunk a Holdra szállni, és nem tudjuk, mitől pöfög így a Pannónia???
          Már elnézést kérek ( tehát, ne kövezzetek/danamitozzatok meg érte) de, szerintem, nem is kellene az okát tudni....
          A lényeg, hogy jár, pöfög, gurul és egyebek. A többi meg csak gombóc a tányéron....
          oldstupid, Atti69 és Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

oldstupid
            Réges régen gyermekkoromban meglátogatott egy családunk barátja egy Pancsival. Elindult a motorral,szinte alapjáraton...kettőbe rakta szinte alapjáraton... stb. Ez azóta is él bennem.
            ...Az én fertőzésem is gyerekkori lehet...
            Nem voltunk szegények, de autóra, vagy motorra nekünk nem tellett a hatvanas-hetvenes években.
            Viszont a nagybátyám tudott venni használtan Pannóniát, és amikor nagyanyámnál nyaralva egy kis faluban, hétvégenként meglátogatott minket, már akkor hallottuk a motor hangját, ha beért a faluba...
            (Akkoriban olyan forgalom volt abban a nyugati határ menti kis faluban, hogy néha a reggeli meg az esti buszon kívül nem jött semmi jármű, csak szekér.)
            Alig vártuk, hogy jöjjön, és vigyen minket gyerekeket egy kört...hang, kipufogó szag, a motorozás hallatlan izgalma...szinte beleég az emberbe...lehet, hogy én is ezt kerestem, amikor újra vettem egyet?!

Egyszer lehet Pannónia tulaj leszek...[/QUOTE]

Ma hál'Istennek viszonylag könnyen megvalósíthatod ezt az álmot! (Ha adhatok egy tanácsot, csak papírosat vegyél, és azonnal motorozhatót!!!)

- - - Updated - - -

Fergusson
            Már elnézést kérek (tehát, ne kövezzetek/danamitozzatok meg érte) de, szerintem, nem is kellene az okát tudni...
            Végül is igazad van!

A Kelly hősei c. film jut eszembe, ahol kérdezték a tank vezetőjét (Donald Sutherland), hogy milyen motor van a Shermanjában, mire ő megvonta a vállát, és azt mondta, fogalma sincs, hogy mitől megy, ő csak vezeti...
            oldstupid, Fergusson és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Találkozott, használta már valaki ezt a fajta CDI gyújtást? Müller Electronics - Tervezés Gyártás Javítás - Pannonia T5, Csepel 250, Csepel 125, Danuvia elektronikus CDI gyújtásrendszer trafóval
              A megszakítónak megmarad vajon a funkciója?
              Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

zelenacs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

A szett tartalmazza a gyújtásvezérlőt, a gyújtótrafót és a jeladó-gerjesztő tekercset.
                Mégegyszer mondom a jeladó-gerjesztő tekercset.
                vagyis nem.
                Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

zelenacs
                  Felhívtam a linken megadott honlapon lévő számot és beszéltem az illetővel. Szerintem érdemes foglalkozni a dologgal!

A gyújtás rendszerhez nem kell a megszakító, tehát nem csak a külső CDI egység kerül oda, hanem jeladót is adnak hozzá.
                  Az ára nem a honlapon szereplő 24 eFt, hanem csak 18 eFt.

Rákérdeztem az index átalakításra is, meg a 12 Voltos átalakításra:

Áttekercselik 12 Voltra a rendszert, kb. 4000 Ft/ tekercs áron. 2700 Ft egy fesszabályzó, és a 12 Voltra áttekercselt töltőtekercs tölti az akkumulátort, ill. ha a világító tekercseket akarja valaki akkumulátor töltésre használni (akkumulátoros átalakítás), akkor ezt is megcsinálják.
                  (Ez a része kb. 15 ezer Ft-ra jön ki összesen, persze az áttekercselendő tekercseket nekünk kell biztosítani hozzá.)

Volt még egy érdekes információ. Delejezett lendkerékkel nem jó a dolog, mert akkor egyforma lesz a mágnesek erőssége, és ez a rendszer az eredeti lendkerék mágneseit használja a jeladóhoz a gyújtáshoz, úgy kialakítva. A delejezéssel egyenlő erősségűek lesznek a mágnesek, ami fordulatonként három gyújtást jelentene, míg a gyári mágnesek nem egyforma erősek, így a legerősebb mágneshez tudják pozicionálni a dolgot...(Próbáltam értelmesen visszaadni, amit elmondott a srác, ha hülyeséget írtam, az én hibám...ne csavarodjon rá senki, inkább kérdezze őket...)

Az irányjelzőkbe is készítenek nagy teljesítményű led-es égőket, kb. 1500 Ft-ért.

Én ebben a modern elektromos témában nem igazán vagyok otthon, de ha harmad áron ki lehetne váltani a VAPE-gyújtást, az nem volna rossz...Mi a véleményetek?
                  (Tudom, többen foglalkoznak ezzel a témával, és már van aki ezeket részben meg is csinálta, én azért örülnék egy ilyen megoldásnak, mert amint írtam is, nem nagyon értek hozzá, másrészt ha komplett rendszert tudnék venni, az volna a legegyszerűbb.)
                  Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2016 jan. 14, 10:29.

Komment

Nem igazán értem a dolgot.
                    A legerősebb mágneshez igazítást.
                    Mit igazít hozzá? Ha hall szenzor, akkor jelnek veszi mindegyik mágnest. Van annak is valami küszöbértéke, de attól még lényegében digitális eszköz. Igen NEHÉZ lenne úgy belőni, hogy csak egy nyissa.

Valószínűleg a "legerősebb" mágnes okozza a legnagyobb amplitúdójú szinusz hullámot. Csakhogy ez igencsak frekvenciafüggő. Hogy lehet ehhez gyújtást állítani???

Nem arról van szó, hogy a legerősebb mágnest szinkronizálja azzal a tekerccsel, aminek az áramát a gyújtáshoz használja, pusztán azért, hogy az erősebb legyen valamivel?
                    Ez nem áll össze.

Mellékesen oda van írva a hirdetésbe, hogy felszerel egy gerjesztő tekerccsel egybeépített jeladót. Tehát valószínűleg az előző gondolatom lehet itten.

Komment

bokor28
                      Nem igazán értem a dolgot.
                      A legerősebb mágneshez igazítást.
                      ...Ja, jaj..ettől féltem, hogy valami marhaságot írok...ezért mondtam, hogy erre ne csavarodjatok rá!...
                      Te értesz ezekhez a dolgokhoz, lehet, hogy érdemes volna beszélni velük (tényleg segítőkészek), és esetleg úgy leírni ide, hogy a magamfajta is értse...
                      sepy kedvelte ezt.

Komment

Ezt az apróságot átugrottam (hallás után). Épp garázst építek, nincs időm felhívni őket.
                        Azért ha valamelyik elektrós szaki látja a megoldást, szóljon közbe, érdekel.
                        Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Csak azért kérdeztem, mert a neten találtam megszakítós CDI rajzot is:
                          Click image for larger version

Name:	kontakt_cdi.png
Views:	1
Size:	3.5 KB
ID:	148017

Egyébként akkor ez nem is egy olyan megoldás, hogy megveszem a kittet és beépítem otthon, mert házi/barkács körülmények között eléggé nehéz meghatározni, hogy melyik a legerősebb mágnes?
                          Mellesleg, ráadásul nekem delejezett a lendkerekem.

Komment

zelenacs
                            Egyébként akkor ez nem is egy olyan megoldás, hogy megveszem a kittet és beépítem otthon, mert házi/barkács körülmények között eléggé nehéz meghatározni, hogy melyik a legerősebb mágnes?
                            Mellesleg, ráadásul nekem delejezett a lendkerekem.
                            Urak!

Még egyszer felhívom a figyelmet arra, amit írtam ehhez a részhez, hogy lehet, nem jól értettem a dolgot. Ha egy értő ember átbeszéli velük ezt a kérdést, és ide írja, hogy én is értsem (ez a mérce!!! ), akkor tuti a dolog...

Addig ne találgassunk!

Szerintem ez egy jó dolog lehet!

Komment

Egy kis CDI elmélet: https://www.youtube.com/watch?v=0yK3Opq_i0M
                              http://www.abzmotortuning.com/tuning15.htm

Azon gondolkodom, hogy szerintem meg lehetne oldani valahogy, hogy megmaradjon a megszakító, mivel pont azért delejeztettem a lendkerékmágnest, hogy a világítás jobb legyen. Persze a delejezéstől a gyújtásnak is 'erősebbnek' kell lennie!

Az induktív jeladó gerjesztő tekercs egyben talán valami ilyesmi lehet:
                              Click image for larger version

Name:	110506.jpg
Views:	1
Size:	74.2 KB
ID:	148027
                              Utoljára szerkesztve a következő által: zelenacs; 2016 jan. 14, 21:21.

Komment

http://www.vatera.hu/gyujtasszett-ro...549348159.html
                                zahi, mátéapu és Atti69 kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X