szép szobadísz
lehet nincs is benne dugó, csak kiállítási darabnak készült :-)
lehet nincs is benne dugó, csak kiállítási darabnak készült :-)
Nem szeretnék belefolyni e magasröptű értekezésekbe,hiszen oly keveset tudok ezekről az elvarázsolt műszaki dolgokról!Csak egy két nem túl népszerű megjegyzést engedjetek meg! A Pannónia(amikor én vettem zsír újonnan 1972-ben!) gyártási időszakának második harmadától egy rendkívül elavult konstrukció volt!Nem igen érte el,nemhogy a világ de még az Európai közép mezőnyt sem!Ahogy ApaE írta volt ,,locsolhatjuk" rá a lóvét akkor sem lesz jobb!A dugattyúkra pedig nem éppen a százados tűrések jellemzők(mint itt néhányan írtátok!)......igaz századokban adják meg de az hogy 0,25 az tulajdonképen a 2,5 tizednek az úri neve!De eszmefuttatásaitokat nagy élvezettel olvastam!
)..........na csáztok!(Vasárnap Gyöngyösön börze!!!!!)

...
A Pannónia(amikor én vettem zsír újonnan 1972-ben!) gyártási időszakának második harmadától egy rendkívül elavult konstrukció volt!Nem igen érte el,nemhogy a világ de még az Európai közép mezőnyt sem!
Ezt nem mondtam!Sőt! Én minden hibájával együtt is szerettem!Csak a helyén kell kezelni mindent!Azért is írtam hogy nem leszek népszerű mert ez a mi gyerekünk!.......és ki szereti kritizálni a gyerekét!De a tény az tény marad(sajnos!),,Pancsi" után volt 125-s Trophim és meglepődtem hogy sokkal többre képes mint a Pannóniám!Azért a ,,régi motorosok"csinálhatnának egy olyan helyet ahol ezeket a ,,vintage" mocikat össze mérnék a tapasztalatok alapján!Persze nem tuningolt gépeket hanem ahogy azt a ,,jó isten megadta"ahogy a gyárból kipottyant!Szerintem érdekes dolgok derülnének ki amiből a mai restaurátorok,felújítók is sokat profitálhatnának!De ha nem az se baj!!!Ártani nem használna!!!
Volt nekem is néhány tipusu masinám!Persze a szívecském egy kis csücskében a ,,ruszki vaslédi"csücsül!!!!Az IZSPlaneta2!!!!!!!!!!!!!!..........és persze az első az a legszebb,legjobb!!!!!(nehogy félre nézzétek ez nem IZS!!!)1972-es PannóniaT5h!Khmmm!!!...és apacsavo 18 évesen!
Ezt nem mondtam!Sőt! Én minden hibájával együtt is szerettem!Csak a helyén kell kezelni mindent!Azért is írtam hogy nem leszek népszerű mert ez a mi gyerekünk!.......és ki szereti kritizálni a gyerekét!De a tény az tény marad(sajnos!),,Pancsi" után volt 125-s Trophim és meglepődtem hogy sokkal többre képes mint a Pannóniám!Azért a ,,régi motorosok"csinálhatnának egy olyan helyet ahol ezeket a ,,vintage" mocikat össze mérnék a tapasztalatok alapján!Persze nem tuningolt gépeket hanem ahogy azt a ,,jó isten megadta"ahogy a gyárból kipottyant!Szerintem érdekes dolgok derülnének ki amiből a mai restaurátorok,felújítók is sokat profitálhatnának!De ha nem az se baj!!!Ártani nem használna!!!
Volt nekem is néhány tipusu masinám!Persze a szívecském egy kis csücskében a ,,ruszki vaslédi"csücsül!!!!Az IZSPlaneta2!!!!!!!!!!!!!![ATTACH=CONFIG]24807[/ATTACH]..........és persze az első az a legszebb,legjobb!!!!!(nehogy félre nézzétek ez nem IZS!!!)1972-es PannóniaT5h!Khmmm!!!...és apacsavo 18 évesen!

Az öcsém 17 évesen vette 6000km-rel. Forgalmi nem volt de rendszám igen. Belehajtott 10000km-t volt hogy -13 fokban. Most van benne 17000km. Megragadt neki és cseréltek dugót gyűrűt de nem furatták meg. Gyönyörű hangja van a blokknak viszont a henger csörög. Lehet nem bántom csak megfuratom és kap új perselyt és dugót.
Komment