Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Apa kezdődik,avagy T1 kicsit másként!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Oké urak ,de ne felejtsük el hogy a réz az vörös és elképesztő magas az olvadáspontja ,ellentétben a közismert sárga valaminek ami ötvözet,nem beszélve a forraszanyagról,ami igen hamar olvad.....és sajna alig RÉZ!!!!!!!!!!!!!!!
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Nem lessz az porózus?

Amikor feltöltik a kopott alkatrészeket , köszörülés alá --az porózus ?????????
      sepy kedvelte ezt.

Komment

Üdv mindenkinek !

Bocs hogy "belevau " , de a kipufogó "könyökeim" igen cudar állapotát (horpadás , kráteresedés )úgy tudtuk orvosolni , hogy a horpikat melegen egy ráhegesztett pálcával kihúzgáltuk (nem húzta el az ívet egyáltalán ! ) , majd rézzel - bórax folyasztó szerrel - ahogy azt kell , feltöltöttük , és simára reszeltem , majd átcsiszoltam .... ( volt vele munka rendesen , de még mindíg szebb mint az utángyártott ... , bár lehet hogy nem olcsóbb ! ) Ezt követően ment a krómozóba (kecskemét ...) ahol elvégezték a csiszolást , felületkezelést , és jelenleg köszöni szépen jól van , annak ellenére hogy a hasonló korú és tároló környezetben lévő RADAELLI ráfon (krómozott) ,már néhol pöttyöket véltem felfedezni ...
        Egyszóval nem lett porózus , nem húzta el a meleg , nem látható , krómozható ...
        Titus, demeter és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

zahi
          Egyszóval nem lett porózus , nem húzta el a meleg , nem látható , krómozható ...
          ...Ezek szerint működik a dolog!

(Minden elméletet felülír a gyakorlati tapasztalat!)

Komment

A rézzel feltöltéshez anyagvastagság is kell mert pl. lemezen nem igazán jó mert a hő miatt vetemedik a lemez. Én utálom a rezet" kasznisként " sokan rezeznek civil kasznisok. Sértés ne essék de egy lakatos vagy hegesztő gépet látott egyén még nem kasznis! Érdemes végig járni ezt az iskolát és utána érthető lesz a miért?!. Az a szórt rezezés azért érdemleges lehet.Ha van rétegvastagság akkor az símára csiszolható és ez tudja eltüntetni a felületi hibákat. Egy kipuff. könyök megmentésénél viszont megoldás lehet bár a más hőtágulási tulajdonság miatt használva későbbiekben nem tudom nem marad -e folt?.
            Atti69 kedvelte ezt.

Komment

Amikor feltöltik a kopott alkatrészeket , köszörülés alá --az porózus ???
              Igen az, és pontonként más anyagszerkezet.
              OdinHEM és Atti69 kedvelte ezt.

Komment

Akkor jó , én tudok változni .

Ez itt majd lassan feledésbe megy , viszont ezentúl - csk úgy a magam szórakoztatására - támogatni , bíztatni fogom az összes , legvadabb elképzelést is megvalósítani szándékozó fórum érdeklődőt . Megerősíteni valakit a hitében szép feladat -már tetszik is a gondolat .
                sepy, és kedvelte ezt.

Komment

Megerősíteni valakit a hitében szép feladat
                  Igen...úgy kell.. Utána jöhet a b,c,d terv..
                  Igen az, és pontonként más anyagszerkezet.
                  A króm is porózus szerkezetű.. (tudomásom szerint) ezért akalmaztak alá nikkelt szigetelő rétegként. Molekuláris szinten vizsgálva..

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Molekuláris szinten vizsgálva..
                    .....meg ha a ....naszőrt is sejt szinten vizsgálnánk akkor lehet hogy a kedvem is elmenne tőle . Aztán a nagy vizsgálódás után egyedül maradnék -mint a két kezem . -oszt jó az

- - - Updated - - -

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Utána jöhet a b,c,d terv..
                    ...aztán az is mind jó !

Komment

Szegény cikk indító (Bubu)...már bele sem szól az általa létrehozott topic-ba...

Komment

már bele sem szól az általa létrehozott topic-ba...
                        Jól messzire el lett kalandozva..meg nagyon közelre is...

Komment

Szegény cikk indító (Bubu)...már bele sem szól az általa létrehozott topic-ba...
                          Érdekes dolgokat írtok, csak külső szemlélőként figyelek!Egyébiránt más megfontolásból szórattam le a dobokat (és itt ne a hidak szórásánál használt durva technológiára tessenek gondolni!!! ). Utoljára 1998-ban krómoztattam Győrben az öreg Szórádi bácsinál, akkor csináltam a Csepelemet! Friss tapasztalatom nincs krómozás ügyben, még nem tiszta a kép,hogy hova is vigyem vagy küldjem krómoztatni a cuccaimat.

Komment

még nem tiszta a kép,hogy hova is vigyem vagy küldjem krómoztatni a cuccaimat.
                            Tényleg, Földim, te nem hallottál valakiről Kapuvár és Beled között, aki krómozást csinál? Egy Provertha-s ismerősöm mondta múltkor, hogy valaki az egyik kis faluban lökhárítókat krómoz osztrák megrendelőknek, de gondolom feketén. Ugye a Proverthánál épül a galvanizáló, de ott nem terveznek szerintem krómot, illetve nem fogják a mi szedett-vedett holminkkal beszennyezni a vadiúj csodatechnikát várhatóan.
                            There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Beledben van egy osztrák emberke,lehet,hogy rápróbálok.Az ismerősöm már dolgoztatott velük, de az elérhetőségét még nem kértem el!A Provertha-nál úgy tudom,hogy nem lesz króm, egyéb galván dolgok mennek majd.
                              Ha kiderítem a belediek elérhetőségét majd átküldöm!

Komment

Joker lehet akkor is elővennéd a Pamacsot és a Borotvát??!.Vagy a képen látható technikát alkalmaznád??!.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X