Csak a szokásos. Gyerekkorom nyugtató emlékei. Hétvége? Tengerpart? Wellness? Áztatás az áporodott penészes pezsgőfürdőben? A fenét. Lada szelepszár szimmering csere, gyűrűzés, szelephézag állítás, kuplungcsere.
Azért nem ártott, ha összeállt hétfőre, mert oktató autó volt.
Most is látok ilyen vonulatot, csak más téren.
A vásárban kaphatóak a névtelen "munkagépek", amihez rögtön ajánlják a komplett póthengert is, mert úgyis szükség lesz rá. Szétszedve láttam egy ilyen fűkaszát, a főtengely egyik fele csapágyban forgott, a másik fele a forgattyúsház fröccsöntött műanyag dugójában. Persely nélkül.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia motorblokk
Collapse
X
-
Péntek este szétkaptam egy kicsit a gépet, hát elég szarul nézett ki a dugó.
https://youtu.be/wwO5HBKyliw
A felső gyűrű teljesen betapadva a horonyban. Miközben próbáltam leszedni anyagfolytonossági hiány is fellépett rajta...
Szóval szombat reggel irány Miskolc, vettem új gyűrűt, faragtam egy kicsit a dugón, eloxáltam aztán visszakerült a helyére.
Ha minden jól megy akkor délután próba. Aztán lesz ami lesz.
Mielőtt raktam össze gondoltam bekenem a dugót 2T olajjal, hát az érdes(vagy inkább porózus) eloxált felület itta rendesen az olajat.Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2016 febr. 28, 01:37.
- 4 likes
Leave a comment:
-
Ma haladtam kicsit a P10 blokkjával.
Főtengely és váltó a helyén:
Már minden simán forog. Próbaképpen tömítés nélkül összehúzattam már egyszer. A kuplung tengely volt szoros, de úgy gondoltam, hogy ha ugyanúgy rakom vissza a váltót ahogy benne volt nem lehet baj összeszerelésnél. Jobb oldalon voltak csak hézagológyűrűk, amiket ugyanúgy tettem vissza. De a tömítéssel sem változott a helyzet. Először megcseréltem a két úszóperselyt hátha, de akkor meg meg a lánckeréktengely szorult. Visszaraktam ahogy volt, majd addig reszeltem a perselyt amíg nem forgott lazán a tengely. 0,2 mm-t kellett lereszelni belőle. 14,9 mm alá reszeltem egy hangyányival. Most már finom a szerkezet.
A főtengelynél egyik oldalra sem kellett hézagolni, a csapágyházak is jók. Ragasztani sem kellett sehol.
Most jön a henger megtisztítása és egy kis gyűrű reszelés. Egyiken 0,15 mm-t mértem az igen kevés. A másik 0,4 mm. Valamelyik topicban már olvastam mekkora kell úgy emlékszem. Visszaolvasok, hátha találok még más infót is mellé.
Na meg is van, 0,2 mm. Most azon töröm a fejem, hova kellene tenni a másikat. Alulra vagy felülre? Az utóbbit gondolom jobbnak.
- 5 likes
Leave a comment:
-
Szorgos munkával kialakulna...
meg persze kellene rá ékszíjtárcsa is...
Igaz hogy nem lett belőle eszterga...de szép munka.így is.
- 2 likes
Leave a comment:
-
-
-
-
Kedves Mir-mur!
Amennyiben jól emlékszem,neked az E 400-as valamely fejlesztett változata van.Tudom,hogy valahol raktál fel képet is róla,de most nem szeretném végigkeresni,de ha jól emlékszem EU 400,vagy EE400 lesz az.Az egy nagyon jó gép,elképzelhető,sőt biztos,hogy gyárilag tettek rá vagy 5KW-os motort,de szerintem az a leg szélsőségesebb teljesítményszükségletre volt kiszámítva.Jól ismerem az E 400-as esztergákat és ezért bátran javasolom neked,hogy cseréld le a motort maximum 3 KW.-ra,de megkockáztatom,hogy a 2.5 KW.-is elegendő.
A kompresszoroddal kapcsolatosan nincsenek ismereteim,ahhoz érdemben nem tudok hozzászólni.
Az MWE esztergák,gépkönyv szerint kijöttek 13 KW-os és 7.5 KW.-os motorral is,de én láttam,működni 3.5 KW.-al is,-az igaz,hogy nagy átmérőjű munkadarabok esztergálásakor,már füllel is hallható volt a villanymotor túlterhelése.
Üdvözlettel:Che
- 2 likes
Leave a comment:
-
Én ehhez kétbalkezes vagyokLemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseheeegany
Én már mindent ezzel csinálok. Pont ma fejeztem be egy kis rugós játék ágyú zárszerkezetét vele. Ha nem feszíted oldalra, és finoman nyomod, akkor nem annyira törik.
Leave a comment:
-
heeegany
Én már mindent ezzel csinálok. Pont ma fejeztem be egy kis rugós játék ágyú zárszerkezetét vele. Ha nem feszíted oldalra, és finoman nyomod, akkor nem annyira törik.Dremellel én vastag anyagot nem nagyon merek átvágni. Tízből kilencszer széttörik a kis vágókorong...
Leave a comment:
-
Nekem egy:Vulkán Budapest feliratú kecskelábú eszterga 0,75Kw-os szénkefés motorral valamikor lapos szíjas volt az is,megy a mai napig: igaz eladtam,mert munka semmi. A srácnak önindító-javításhoz kellett,ahhoz elég erős.Milyen gép ez, hogy 1,5 KW -val elmegy ?
Egy gép is sok,így maradt a házi gyártmányú igaz azon 1.1Kw-os motor faragja a vasat kb 4mm-es fogásokkal
Hozzáteszem a melóhelyen szükség esetén megcsinálom ami itthon nem megy,viszont azt mellőzöm.
- - - Updated - - -
Borzén lehet olcsón jawa-ét venni alig kell alakítani és az tuti a bútorszivacsok között nem láttam elég tömöret!ha szerzek jó szivacsot
Második motornak kellett,egy bandit mellé..........remélem jó helyre került.
- 4 likes
Leave a comment:
-
-
Láttam huzatot webáruházakban hozzá, ha szerzek jó szivacsot magam is felújíthatom. Nemrégiben vettem Simson Starhoz szivacsot, az például eléggé kemény.A szivacsot sarokcsiszolóval lepke-korongal szépen lehet formálni.
Szép motor, remélem jó helyre került.(láttam árultad egy időben)Az én 10-em így volt átépítve,nagyon kényelmes volt.
Leave a comment:
Leave a comment: