3,2-es fúró, M4-es menet, és egy kis imbuszfejű hernyócsavar. Ez a tuti. Vagy régifajta réztömítés azbeszt belsővel, az tud deformálódni, és rendesen meghúzod karmoskulccsal.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia motorblokk
Collapse
X
-
Utána már csak a Pannónia kipufogó hollander kulcs -csal lehet leszedni...Körbe kened a menetet kipufogó tömítő pasztával.
"When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 2 likes
Komment
-
Előtte is célszerű célszerszámmal szerelniwsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseUtána már csak a Pannónia kipufogó hollander kulcs -csal lehet leszedni...
- 3 likes
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKörbe kened a menetet kipufogó tömítő pasztával.
Az egy kicsit kókány megoldásnak tűnik mint amikor mindenhová szilot kennek, bár ettől még lehet hatásos(sabb)
- - - Updated - - -
Szerencsére beszereztem már korábban
Komment
-
Nekem az egész kipuf. rendszer azzal van összerakva. Ha óvatosan dolgozol vele kívülről nem is látszik, de a motor csak hátul fog füstölni, elől és középen nem. Ami nem olyan rossz dolog.dkari eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz egy kicsit kókány megoldásnak tűnik mint amikor mindenhová szilot kennek, bár ettől még lehet hatásos(sabb)
- - - Updated - - -
Szerencsére beszereztem már korábban
Ez is olyan mint a blokktömítő paszta. Nem korhű, de jobb mint a papír tömítés.
Bár itt a korhű az azbeszt zsinór, de az meg már nehezen beszerezhető és jóval egészségtelenebb mint ez. De hatásosságát illetően szerintem nem marad el a pasztától.
Komment
-
Én azbesztzsinór+Bosal tömítőpasztát használok. Sose forog le róla. Ez frissen egy pár km. után megereszkedik és utána kel húzni. Rugalmatlanra száradó pasztákat nem szeretem. Ez a könyök-dob illesztésnél a rugalmatlansága miatt enged. Ott valami sűrűbb, jobb szilikont fogok próbálni, den brawen silicone-no, vagy FBS.
Nem lehet, hogy a probléma onnan ered, hogy szép és sima mindkét menet? Próbálj a menetek közé is tömítőanyagot tekerni.
Újabb ötletem a kályhatömítő zsinór. Ez egy fonott azbesztmentes ásványi alapú zsinór. Holnap megnézem, vissza lehet-e bontani, mert 6-10mm vastagra van fonva. (Gondolom kipuff tömítő zsinór néven ugyanezt árulják.)
Ha nagyon unatkoznék, kipróbálnám a teflonszalagot is, az is egy ideig hőálló.
Mint a vízvezeték szerelésnél :-)
Komment
-
Akkor megvan a megoldás, nem kell kísérletezgetni.
Évtizede próbálgattam mezei szilikont meggyújtani, meg lehet, de nem egyszerű. Úgyhogy a hőállóság jóval magasabb, mint amit ráírnak, csak nem szeretné a gyártó, ha sok lenne a reklamálás. Aki meg tart tőle, van kimondottan hőálló piros (rugalmas) szilikon is.sepy kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Az FBS nagy hézagokat is letömít,csak pihentetni kell használat előtt. Felszereléskor meg kell húzni rendesen,s utána nem piszkálni...ne szakadjon meg a töm anyag. A blokkhoz olaj benzin álló ezüst szürke pasztát használok. Vagy: 0.5-0.3 klingeritet...ekkor pasztát nem. (esetleg szélsőséges esetben)
- 4 likes
Komment
Komment