Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia motorblokk

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

szelkakas eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    hogy nézek egy belül 15, kívül 21-es tűgörgőt
    Kérdés hogy milyen széles kell? (vagy milyen fér el?)
    Mélyhúzott gyűrűs tűgörgős csapágy van 15-ös belső és 21-es külső mérettel.
    Szélességre 12, 16 és 22mm-es van. Ezeknek a számuk: HK1512, HK1516 és HK1522(ez kétsoros)

Más, külső gyűrűs tűgörgős csapágyat nem találtam az SKF csapágykatalógusban.

Komment

Ja, rájöttem már a beszélgetésből...

Ebből 22-nél hosszabbat nem találtam, így tényleg kérdéses hogy elég-e.

Click image for larger version

Name:	201308061541279772.jpg
Views:	1
Size:	40.4 KB
ID:	143625

Komment

Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        szelkakas

Betétedzeni csak betétedzhető anyagot tudsz (szén tartalma kisebb 0,2 %), amennyire én tudom, a hajtókarok nemesíthető anyagból vannak (ezeknek jóval nagyobb a szén tartalma 0,2%-nál (0,45-0,6%), amik szívósak, de a felületi keménységük kisebb, mint a betétedzhető anyagoké, ezért edzett köszörült gyűrű besajtolásával lehet mindkét követelménynek eleget tenni, ill. ha találsz bele olyan tűgörgős csapágyat, aminek külső gyűrűje van, akkor a csapszeghez már illesztheted, hiszen az betétedzett.

A HK-sorozatú tűgörgős csapágynak van külső gyűrűje, talán alkalmas bele, a csapszeg, meg betétedzett, kemény kérge van.

Én valahogy így emlékszem a dolgokra, de ezt már vagy 30 éve tanultam, ha hülyeség, szólnak a hozzáértők...

- - - Updated - - -

Azt nem egészen értem, miért jobb az Izs dugattyú?! A 3 gyűrű miatt?
        Szerintem a három gyűrű nem biztos hogy előnyösebb , de a 275 ccm igen ...

Komment

így tényleg kérdéses hogy elég-e.
          Hová kellene hosszabb? Teljesen elég ez.
          RedBull477 kedvelte ezt.

Komment

Hová kellene hosszabb?
            Valami zavar van a fejemben, ahhoz képest hogy magamnak 18x24x20-as kosarat vettem a Warbi karba, mégis elgondolkodtam hogy elég-e...

Komment

zahi
              Szerintem a három gyűrű nem biztos hogy előnyösebb , de a 275 ccm igen ...
              ...Ez igaz!

Komment

A hölgyek ilyen mondatot nem szoktak használni !!!

(ez Wsievers -nek szólt )
                OdinHEM, Lemezjáték és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Valami zavar van a fejemben, ahhoz képest hogy magamnak 18x24x20-as kosarat vettem a Warbi karba, mégis elgondolkodtam hogy elég-e...
                  Két darab 12-es egymás mellé és 24mm széles lesz rögtön

Komment

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Azt azért ne felejtsétek el hogy a peremes külső persely miatt, a működő görgőhossz azért rövidebb mint a névleges szélesség . Az erők felvétele és kopási szempontból előnyösebb lenne kihasználni a minél nagyobb görgőhosszt , illetve görgőszámot . Ezért írtam a külön gyártott, edzett bepréselt persejt kosár nélküli görgősorral , a csapszegre fűzött támasztó gyűrűkkel . Ha már a Jawa-nál bevált ...
                    Az is az igazsághoz tartozik , hogy ebben az esetben a görgők egymást is koptatják ...
                    Utoljára szerkesztve a következő által: zahi; 2015 jan. 19, 18:16.

Komment

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Ne haragudj , én sem értem ezt a fogasíves mizériát, nem tudnál róla valahogy képet csinálni ?
                      A probléma megoldódott. Megvoltam győződve, hogy jó fognál érintkezik a fogasív és a csonka fogaskerék, de elszámoltam Mostmár jó helyre raktam és nem ér össze semmi sem.

Itt a fórumon olvastam már ilyen kérdést, de nem találom, hogy a kuplungrugókat mennyire kell meghúzni?Tövig aztán vissza 1-2 menetet?
                      zahi és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Béla Rácz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        a kuplungrugókat mennyire kell meghúzni?Tövig aztán vissza 1-2 menetet?
                        Én tövig meghúzom ,aztán kiemelt állapotban forgatom és úgy lazítok a szükséges rugókon.
                        A lényeg hogy a tányér szépen egyenesen fusson kiemelt állapotban is, ezt kell beállítani a 4 rugóval.

Bár szentem nem minden esetben kell tövig húzni. Ha elég erősek a rugók akkor elég lehet úgy is hogy teljesen meghúzod, aztán vissza pár menetet, és azután állítod be egyenletesre.

Komment

Köszi! Azt már olvastam ,hogy a tányér ne ferdén álljon,hanem egyenletesen emeljen ki.
                          Akkor érzésre kell kb,

Komment

Azt nem egészen értem, miért jobb az Izs dugattyú?! A 3 gyűrű miatt?
                            Nem csak azért, elsősorban a tűgörgőn való morfondírozás közben jutotteszembe, h van itthon, lemérem.

Ez a külső gyűrűs tűgörgős téma érdekel!
                            Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 jan. 19, 22:31.

Komment

szelkakas eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Ez a külső gyűrűs tűgörgős téma érdekel!
                              Típusokat leírtam, innentől kezdve irány a csapágybolt, egy megfelelő alany főtengely, Izs dugó, egy, lehetőleg már utolsó túlméretes és kopott henger aztán jöhet a gépmunka!

Tapasztalatokat pedig várjuk!
                              (azt hiszem írhatom többesszámban )

- - - Updated - - -

Ja, és előtte mérni, mérni és még egyszer mérni. Aztán, ha elfér akkor én tennék kettő db 12mm-es csapágyat bele, ha pedig még marad hely akkor közéjük egy távtartót ami megfelelően ki van vágva és passzol a felső szem kivágásához. Így valamelyest a kenés is javulna.
                              Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Én arra volnék kíváncsi, hogy gondoltatok-e a külsőgyűrűs tűgörgős csapágynál a kenésre? Ugyanis a bronzperselynél a fej tetején van egy hasítás valamint a perselyben is van egy "vályús" rész, hogy az olaj be tudjon jutni a csapszeghez. Sima, tűgörgős hajtókaroknál pedig egy lyukat fúrnak a hajtókar kisfejbe, ez rendszerint elég is.
                                Na most, ha bepréselitek a fejbe a tűgörgős csapágyat, akkor hogy fog kenést kapni? Egy pár éve én is agyaltam ezen a módszeren, de a kenési problémák miatt elvetettem. Még egy megoldás volna, hogy megfúrni a külső gyűrűt (már ha meglehet). Azonban belül sorjás maradhat a gyűrű, ez pedig okozhat még gondot.

De az ötlet kiváló! Ha sikerül megoldani a problémákat, akkor még tökéletes is lehet.

Ati

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X