Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia teleszkópok szerelése
Collapse
X
-
Hali
Nemrégen vásárolt P 10 -t szeretném a télen kifordítani a bőréből. Állapotfelmérését végzem egyenlőre szőrmentén.
Az első teleszkóp működik ahogy a mellékleten látszik. Ahogy érzem nagyon lágy és a visszarúgásnál nagyot kopog.
Meg tudná mondani valaki, hogy mi a jelenség oka , ill. mire számíthatok ha szétszedem? Esetleg már szétszedés előtt is kereshetem hozzá a hiányzó darabot ?
Előre is köszönöm a segítséget.
Komment
-
ApaE
-
Duke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMilyen vastag O gyűrűk kellenek bele? (most nincs nálam fizikailag) Az tudom, hogy 20-as, és 16-os átm.
A fenti O gyűrűk méretének pontos megadásában tudnátok nekem is segíteni? Előre is köszönöm!Duke kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
ApaE
-
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseegy kis olvasnivaló
- 1 like
Komment
-
Sziasztok!
Bocsi ha már ez elhangzott az előzőekben akkor csak én vagyok a balf..h nem találtam meg de meg tudnátok mondani, hogy tudom a hátsó telót össze rakni? Alátétek, rugó, poharak stb de nem jövök rá a fogásra. Hogy a pöcsbe lehet a rugót összehúzatni, hogy ha összerakás után oldani tudjam?
Előre is köszi.
ÜDv:N
Komment
-
ApaE
-
Köszi, de a kereséssel próbálkoztam (bár lehet h rosszul):
1. lépés keresés a témában
2. beírom, hogy hátsó teleszkóp
3. az eredmények át tekintése
4. szomorúan konstatálom, hogy nincs lényegi találat az igazi kérdésemre.
Ezután most gyorsan lelőttem a hátsó teleszkópomat. Az egyik össze szerelt a másik kevésbé összeszerelt állapotban van most épp a padlón.
Íme:
nem tudom, hogy milyen típus. (bízom benne Ti megmondjátok) és azt sem értem h tudom össze rakni.
Üdv:N
Komment
-
ApaE
-
Üdv mindenkinek!
Készítettem én is a teleszkóp csövének kihúzásához egy célszerszámot.Könnyen és gyorsan elkészíthető.Ez a szerszám persze boltban is beszerezhető,persze nem túl olcsón.Ennek a szerszámnak a neve:súlykalapács.Néhány kép róla.
Az a lényege hogy szépen kocogtatásokkal megindítja központosan a csövet.A szárnak nem kell persze menetesnek lenni mint az enyémnek.A súly is lehet másmilyen.A gyári fajtáé hosszúkás és szépen markolatosra kivan alakítva.Ha valakinek kérdése van-e célszerszámról,írjon.Remélem azért tudtam én is segíteni vele.Üdv mindenkinek.
Komment
-
Zsolt27 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz a lényege hogy szépen kocogtatásokkal megindítja központosan
ApaE blogjához képest egy kis eltérést találtam, az enyémben nincs porvédő gumi, se alátét. Más a cső profilja is ott a biztosítógyűrűnél. ApaE, gondolom ez is gyári megoldás?!
A hosszúságok is eltérnek, a műanyag perselyek 35mm, a távtartó lemez pedig 88mm.
- 1 like
Komment
-
ApaE
Komment