Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia teleszkópok szerelése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

barna és Duke kedvelte ezt.

Komment

Hali

Nemrégen vásárolt P 10 -t szeretném a télen kifordítani a bőréből. Állapotfelmérését végzem egyenlőre szőrmentén.
      Az első teleszkóp működik ahogy a mellékleten látszik. Ahogy érzem nagyon lágy és a visszarúgásnál nagyot kopog.

Meg tudná mondani valaki, hogy mi a jelenség oka , ill. mire számíthatok ha szétszedem? Esetleg már szétszedés előtt is kereshetem hozzá a hiányzó darabot ?

Előre is köszönöm a segítséget.

Utoljára szerkesztve a következő által: ApaE; 2012 nov. 30, 22:01. Oka: video beszúrása

Komment

Komment

Duke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Milyen vastag O gyűrűk kellenek bele? (most nincs nálam fizikailag) Az tudom, hogy 20-as, és 16-os átm.
          Sziasztok!

A fenti O gyűrűk méretének pontos megadásában tudnátok nekem is segíteni? Előre is köszönöm!
          Duke kedvelte ezt.

Komment

Utoljára szerkesztve a következő által: ApaE; 2012 dec. 10, 06:34.
            Duke és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Helló!Megtudná valaki mondani nekem,hogy a képen látható teleszkóp alkatrészek közül mindkettő krómozott legyen?Az alsó "talp" az ugye alumínium!?Valójában krómozott az is?Mert van néhány alumínium alkatrész amit krómoztak pl a T5-ön.Köszi.Üdvözlet mindenkinek.Click image for larger version

Name:	S4021907.jpg
Views:	1
Size:	179.1 KB
ID:	133759

Komment

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  egy kis olvasnivaló
                  Igazán tartalmas bejegyzés, örömmel olvastam! Már csak azon agyalok hogyan készíttetem el.
                  kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!
                    Bocsi ha már ez elhangzott az előzőekben akkor csak én vagyok a balf..h nem találtam meg de meg tudnátok mondani, hogy tudom a hátsó telót össze rakni? Alátétek, rugó, poharak stb de nem jövök rá a fogásra. Hogy a pöcsbe lehet a rugót összehúzatni, hogy ha összerakás után oldani tudjam?
                    Előre is köszi.
                    ÜDv:N

Komment

Komment

Köszi, de a kereséssel próbálkoztam (bár lehet h rosszul):
                        1. lépés keresés a témában
                        2. beírom, hogy hátsó teleszkóp
                        3. az eredmények át tekintése
                        4. szomorúan konstatálom, hogy nincs lényegi találat az igazi kérdésemre.

Ezután most gyorsan lelőttem a hátsó teleszkópomat. Az egyik össze szerelt a másik kevésbé összeszerelt állapotban van most épp a padlón.
                        Íme:
                        Click image for larger version

Name:	HátsóTelók.jpg
Size:	194.0 KB
ID:	133768
                        nem tudom, hogy milyen típus. (bízom benne Ti megmondjátok) és azt sem értem h tudom össze rakni.
                        Üdv:N

Komment

Attached Files

Komment

Üdv mindenkinek!
                            Készítettem én is a teleszkóp csövének kihúzásához egy célszerszámot.Könnyen és gyorsan elkészíthető.Ez a szerszám persze boltban is beszerezhető,persze nem túl olcsón.Ennek a szerszámnak a neve:súlykalapács.Néhány kép róla.

Name:	DSC00048.jpg
Size:	185.6 KB
ID:	133803 Click image for larger version

Name:	DSC00049.jpg
Size:	191.1 KB
ID:	133804 Click image for larger version

Name:	DSC00050.jpg
Size:	182.5 KB
ID:	133805

Az a lényege hogy szépen kocogtatásokkal megindítja központosan a csövet.A szárnak nem kell persze menetesnek lenni mint az enyémnek.A súly is lehet másmilyen.A gyári fajtáé hosszúkás és szépen markolatosra kivan alakítva.Ha valakinek kérdése van-e célszerszámról,írjon.Remélem azért tudtam én is segíteni vele.Üdv mindenkinek.

Komment

Zsolt27 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Az a lényege hogy szépen kocogtatásokkal megindítja központosan
                              Ma én is csináltam egy ilyesmi kihúzó kalapácsot, csak az első teleszkóp perselyek kiszedésére, ugyanis esztergám nincs.
                              ApaE blogjához képest egy kis eltérést találtam, az enyémben nincs porvédő gumi, se alátét. Más a cső profilja is ott a biztosítógyűrűnél. ApaE, gondolom ez is gyári megoldás?!

Name:	2012-12-25 19.48.11.jpg
Size:	41.6 KB
ID:	133992
                              A hosszúságok is eltérnek, a műanyag perselyek 35mm, a távtartó lemez pedig 88mm.
                              kedvelte ezt.

Komment

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X