Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia teleszkópok szerelése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Komment

Az és írásom ilyenről szól:
      Click image for larger version

Name:	60892_x300.jpg
Views:	1
Size:	25.5 KB
ID:	139991

Komment

Arra rájöttem, hogy a "piros könyv " elírta a mennyiséget, mert annyi bele sem fér, amennyit az ír, ami az olajat illeti, 15W40 ásványi lengéscsillapító olajat öntöttem bele, egyik ismerősöm tanácsára. A rugóstag olyan, mint a P10 esben ami van, alul állítható.

Komment

A filces alsó tömítést kicseréltem simmeringre, és a belső simmeringet is újra cseréltem. A nagyobbik o gyűrű helyett tettem be újakat, a kisebbiket, ami a csillapító dugattyúján van, visszatettem, mert az új, amit kaptam méretben nem volt jó.

Komment

sricsi70 kedvelte ezt.

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Szerintem nem ugyanarról beszéltek.

Szándékosam van ott filc, mert szerepe van, ezért nem túl szerencsés a szimerigre cserélése, mert - szerintem - többet árt, mint használ. A csillapító hatáshoz nincs köze, azt nem is javítja.
              A filc a külső oldalán lehúzza a port, a belső oldalán keni a szárat. Ha szimering van ott, akkor az a belső oldalán lehúzza az olajat, a külső oldalán meg összegyűjti a port és előbb-utóbb elkezdi karistolni a szárat.
              Igen, úgy tűnik másféléről van szó.

Szóval akkor a tökéletes megoldás az lenne ha belülre kerülne egy szimering, kintre pedig a filc?
              llaci kedvelte ezt.

Komment

joker kedvelte ezt.

Komment

Attached Files
                  Utoljára szerkesztve a következő által: ApaE; 2014 máj. 13, 00:57. Oka: nem tom' mi van a képcsatolással ...

Komment

Attached Files
                    ptm004 kedvelte ezt.

Komment

Mér', gyárilag nem úgy van ?
                      Nekem a régi fajta van.
                      Felújításnál cseréltem benne O gyűrűt, kb 1 hét múlva már a motor alatt volt a padlón az olaj nagy része...
                      Aztán kapott szimeringet.

Komment

Komment

De nem a filc helyett, gondolom.
                          Filcet nem tettem bele. De majd lehet rakok bele azt is (hely lenne neki)
                          Teljesen új záró dugót csináltam. Nem a régibe faragtam bele.

Komment

Erre nem gondoltam, a filc helyett korszerűbbnek véltem a simmeringes megoldást, de hát nem lehet mindig az új a jobb.

Komment

Pontosan ilyen az én hátsó telóm is. Ha az olaj mennyisége a két teleszkópra van megadva, akkor már reális a piros könyv, úgy vélem, hogy kb. jó mennyiséget öntöttem bele a teleszkópba. Össze is ebbe a sorrendben raktam. Nem értem, hogy miért nem akar rendesen csillapítani. A baj az, hogy egyáltalán nem tudom, hogy mennyire kell érezni a csillapítást kihúzáskor a benyomáshoz képest.

Komment

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X