Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia teleszkópok szerelése
Collapse
X
-
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseBörzén lehet ilyet kapni
Komment
-
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, a T-s első telók porvédő gumitömítése az mi? Az enyémben hidraulika munkahengerekben használatos szártömͬtés volt, de olyan méret, hogy nem találtam sehol ilyet, már a legyártás látszott egyedüli megoldÍ snak 3000 Ftért, mikor az egyik hidraulika boltban találtak egy katalógusban kicsit vastagabbat, ami 1 hét m͹lva ideér a németektől...de a lényeg, nemtudom, ez a belevaló tömítés-e?
Komment
-
Sziasztok!
A problémám a következő( a sok közül):amit csatoltam képet az ugye az első teleszkóp belső szára. A problémám az vele ,hogy kúpos. Méghozzá 0,5-0,8mm kúposság van benne.
Ahol az a marás van a végén, ahol a csavarnak a helye van ott a mérete 25,5mm. A másik vége felé csökken az átmérő. A perselyeket úgy próbáltam készíteni hozzá ,hogy csiszolóvászonnal azon a helyen ahol úgy gondoltam, dolgozni fognak ap erselyek ott méretre csiszoltam és ahhoz illesztettem a perselyeket. No, de mostanra derül ki, hogy fentebb dolgozik így +-0,5mm kottyanás van a szárban.
Szerintetek járható út az, hogy palástköszörűn felköszörültetem úgy, hogy a bemart felének végétől kb. 50-80mm-t érintetlenül hagyva a többit meg kb 24,8mm-re? Így lenne válla a szárnak, de olyan helyen aminek nincs köze a működéshez.
A perselyeket meg szintén sima bronzból csinálnám. Bár a tökéletes megoldás talán a szinterbornz lenne ha jól tudom.
Nem ide tartozik, de itt jobbnak látom feltenni. Duna OK3 oldalkocsival kapcsolatban kit lehet a bajommal keresni szerintetek? Van sok alkatrészem, de nem tudom mely alaktrészek hiányozhatnak, robbantott rajzom meg nincs a szögletes sárvédős verzióhoz. Az oldalkocsis topikot kerülik azért tettem kérdem itt.
Komment
-
szerintem nem lesz jó, ha méretre munkálod és annyi, mert a külső rész keménykrómozott (nak kellene lennie), s alatta a puhább acél van, ami hiába a bronz, nem fog hosszú életű lenni, legalábbis így kellene lenni, ha olyan anyag, mint a munkahengerek krómszára, de majd cáfolnak ha nem így van
a bronz porkohászati kell hogy legyen, mert az "lyukacsos" és megmarad benne a kenőanyagzahi kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Azt, hogy gyárilag keménykrómozott volt-e azt nem tudom, mivel nekem elveszett ez a két szár.
De ez az utángyártott biztos,hogy nem keménykrómozott.
A szinterbronz meg porózusos, olyan amit te is írtál ,hogy lenni kellene.
Köszönöm a válaszod.
A kérdés akkor még az, hogy keménykrómozott-e a két szár avagy nem?
Komment
-
A kérdés akkor még az, hogy keménykrómozott-e a két szár avagy nem?Lemezjáték, joker és 3 további látogató kedvelte ezt.
- 5 likes
Komment
-
Mindenesetre ha már költeni kell rá, nem lenne megfontolandó krómozott rudat venni, méretre is vÍ gják, pl, 25 vagy 25,4 mm- es átmérőben, az örökös lenne jó kenés mellett, hidraulikaszervízben hozzá lehet jutni, s a becsúszókhoz venni szártömítést és porlehúzót, ekkor akár olajjal is fel lehetne tölteni, s a por sem jutna be
Szerintem az anyaköltség kb 10 e. Ftban megállna, csak kell egy jó hidraulikás cég
Komment
-
Teljesen osztom a szemléletedet Noob. De két probléma van ami miatt nem a keménykrómos utat választom:
1. ezeket a szárakat újonnan vettem, így ebből szeretném a legjobbat kihozni, ha már ilyen elbaszott esztergályos csinálta valahol...
2. a keménykrómos rúd nem is lenne gond, csak egyik végén menet, a másikon meg egy bemarás a csavarnak, hogy tudja rögzíteni a szárakat, ezért a plusz munkáért nem keveset számolnak fel.
Komment
-
Sziasztok!
P10 teleszkót szerelésében kérném a tanácsotokat. Szimeringet kellene cserélnem, de égen-földön nem találtam az eredeti méretű szimeringet (32*46*10), hanem csak 32*46*8 -asat sikerült szerezni. Állítólag ez is jó lehet bele. Kérdés: kell e valami plsuz alaktrész, közdarab, mittom én mi , hogy jó legyen? Köszi.
Komment
-
bgabor73 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSziasztok!
P10 teleszkót szerelésében kérném a tanácsotokat. Szimeringet kellene cserélnem, de égen-földön nem találtam az eredeti méretű szimeringet (32*46*10), hanem csak 32*46*8 -asat sikerült szerezni. Állítólag ez is jó lehet bele. Kérdés: kell e valami plsuz alaktrész, közdarab, mittom én mi , hogy jó legyen? Köszi.
Komment
Komment