Közlemény

Collapse
No announcement yet.

k25

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

geri98 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Majd informálódok erről a szuporköszörűről
    Úgy keresd, hogy szupport köszörű. Ha ugyanarról beszélünk, ez egy esztergához való kiegészítő.

nivaronin eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A másik hogy egy síkesztergálással is el tudunk érni igen jó minőségű felületet,főleg a mostani szuper lapkákkal.
    Köszörült felületi minőség hozható egy megfelelő géppel.
    mátéapu kedvelte ezt.
    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

mostani szuper lapkákkal.
      Nem emlékszem mikor láttam igazi jó lapkát,szeretnék egyet kipróbálni.
      KIcsit másik országrészben élünk!
      Ez felébresztett egy másik kérdést,ha ott minden ijen jó minőségü és mindenféle anyag,és szerszám van,akkor miért nem csináltok meg magatoknak minden alkatrészt?????Nem tudjátok,hogy kell???

Meg csúszna gyári tárcsával.
      Ha a kopást és a szabályozást összeadod és a felfogatófelületből leesztergálod az eredeti gyári alapbeállitást kapod a kiemelőkarokon,emiatt alapméretü tárcsával ugyanolyan tartós lessz mint a kopást,szabályozást pótló,vastagabb tárcsával.
      1X1=1 Ugyanaz az eredmény,kétféle módon.!!!
      Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2013 márc. 20, 21:11.
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Üdv!Nálunk valóban minden minőségi,ha éppen trakit akarnék esztergálni az is elforogna ,vagy bemenne a főorsóba.Tartós trakit kollégák.
        mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Adj Isten!Kiütöttük a nyeles tengelyt.Mindent ütni kell semmit sem szabad sajnálni.Ezzel befejeződött a bontás része a felújításnak.Most már az alkotás részbe kellene belekezdeni.Erre jó alkalom nyílik a hétvégén.Nyomjuk.A nyeles tengely csapágyai úgy csörögtek mint a dió.A kúpkerék csapágyai nem bírták a kiszedéstelőbb széthulltak.Gőzberetva vagy magasnyomású mosó vásárlás előtt állok ugyanis a váltó tiszta dzsuva és néha jó lenne pl:traktormosás autómosás stb. milyen gépet ajánlasz meik márkát?Csináljuk!

Komment

Üdv!Kerher ,csak ez a márka.Ma volt nagy utazás,a blokk és a többi cucc a szakműhelyben.Megbeszéltük mit szeretnék.Hétfőn kapom az ajánlatot .Két hetet beszéltünk ,és kész a fűzött blokk benne főtengely meg a vezérmű.Ja, a nyeles tengelyt sajnáld, a világon nincs.Mai nap hárman hívtak ,kellett volna a nyeles.Tartós traktort kolléga!---Új szlogenem.
            mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Adj Isten!Én is a Karcher re gondoltam meg is felelne egy 160 báros szerszám.

Komment

Traktor esztergáláshoz!

Click image for larger version

Name:	DSCF8995.jpg
Views:	1
Size:	193.5 KB
ID:	134864Click image for larger version

Name:	DSCF8993.jpg
Size:	193.1 KB
ID:	134865Click image for larger version

Name:	DSCF8994.jpg
Size:	188.2 KB
ID:	134866

Komment

Adj Isten!Hogyan haladsz?Én nem túl jól haladok.Ma voltam Leninvárosba.Bementünk egy bevásárlóközpontba Motormosót megláttam 600HUF jó megveszem kassza fizetés aztán távozás nono ránézek a blokkra 600 HUF helyett 1200HUF nyargalok a vevőszolgálathoz kb fél 4 van megnézik vizsgálgatják majd visszaadnak 600 ft ot visz lát.Közbe úgy eltelt az idő hogy rohanni kell hogy elérjem a csapágyboltot de hol is van mindegy sietni kell haza majd bemegyek Polgáron egy skf csapágyboltba.kb 4:10 odamegyek az ajtóhoz 4 óráig vannak nyitva. Így nem lett csapágy.Hallom a blokkod a köszörűsnél milyen árat beszéltetek meg vele.Csak azért hogy tudjam az árakat.Neked milyen állapotba van a vezérműtengely hátsó(váltó felőli)csapágya,perselye nekem rohadtul kotyog majd felperselyeztetem.

Komment

Traktor esztergáláshoz!
                    Szép,szép azt hittem valami uj ezekkel én nem tudnék dolgozni csak ha beforrasztanám és megköszörülném,hogy éles legyen.
                    Ezért nem értettem miért kérdezték egy helyen a te géped nem remeg?
                    Éles késsel nem!Tetszik,de nem az én világom,ez már a tiétek.
                    Az enyém olcsón jót,a tietek gyorsan sokat.
                    wsievers kedvelte ezt.
                    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Üdv !Csak egy párat raktam fel,de ezekhez van kés szár is.Titán bevonat,bírja mint az állat.Na ezekkel lehet felületi minőséget csinálni.A rombusz alakúnak oda akasztok 30 milit krom molibdén ötvözetben,szinte vibrál a levegő.Söpri az anyagot ,a gépen az amper mutató le akar feküdni.Geri,a persely rossz kell másik .Az ár nincs megbeszélve,hétfőn kapok ajánlatot.Ha a nagyja csapágyat cseréled 30 nem takarja be.Tartós traktort!
                      mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Adj Isten!Bizony rossz a csapágy lötyög mint a kutya.Az esztergálás világában nem vagyok nagyon otthon.Csak egy pár csínyt lestem el nagyapámtól leszedés leszúrás stb. De gépész szakközépiskolába jelentkeztem majd ott megtanulok.Holnap műtrágyázzuk a búzát utána egy kicsit a géppel is kellene foglalkozni.Kimossuk a motort aztán lecsiszoljuk és lekaparjuk az 50 éves tömítéseket.Sajnos beszart a kis sarokcsiszolónk ezért a naggyal kezdünk neki csak az a gép 2200w-os így szalad az óra terhelésnél.

Komment

Hááát láttam már jobb lapkákat is
                          Che kedvelte ezt.

Komment

Szervusz Kedves Nivaronin!

Az a 30 mili,azért már nem semmi,-átmérőben,vagy fogásmélységben?Ahogy elnézem a lapkáidat a képeken,egyiknek sincs 15mm sem az a része,amely a forgácsolásban alkalmazható,már úgy értem elhasználódás előtti fordítás előtt.Látok én még ott menetvágásokhoz kifejlesztett lapkát is,egyet-kettőt,melyek a "rabló" forgácsoláshoz nem is alkalmasak.Nem kötözködésként írom,de lehet,hogy el kellene gondolkodnod azon,hogy Nivaroninról,-Hári Jánosra változtasd a nick neved.

A lendkerekek felszabályozását illetően,a szupport köszörű alkalmazásával értek egyet,elsősorban azért,mert a lendkerekek kuplungtárcsával érintkező felülete rendkívüli módon felkeményedik és ráadásul,foltokban.Csináltam már egy-két darabot és ha késsel csináltam,amikor ellenőrzésként,leóráztam a felszabályozott felületet,-bizony síkban ütött,3-4 századot is és csak a köszörüléssel tudtam nullás homlokfelületet elérni.Amennyiben ilyen munkát csinálok,minden esetben,megjegyzem mennyit veszek le a kuplungtárcsa funkcionális felületéből és ugyan annyit a kuplungszerkezet felfogatására szolgáló homlok felületből is,így valamelyest tartható,hogy az eredeti méretű kuplungtárcsa továbbra is alkalmazható legyen.

Nem tudom milyen géped van,én csak egy öreg EAN 1000-essel dolgozom,az is már jól szét van kopva,de ismerem az öregfiút,-mondhatnám kiismertük egymást és igaz nem pillanatok alatt,de azért,mi is lekoptatjuk azt a harminc milit,ha szükséges,még kor anyagból is.Azért arra nagyon vigyázz,ha ilyen nagy fogásokkal dolgozol,nehogy a gép kezdjen el forogni a kés körül!

Baráti üdvözlettel:Che (Kotasz József)
                            mátéapu és wsievers kedvelte ezt.

Komment

ÜdvCHE!A menetlapkák kivételével szinte mind elbírja a teljes lapkaszélességet.Ugyan nagyon ritka hogy így nyomjuk.Nem az a cél hogy kinyírjunk mindent.Ez csak egy példa hogy nem csak kapirgálunk.A szürke szinűek meg maró lapkák erről nem írtál, mindent te sem tudhatsz. Az órázásrol annyit hogy ez Traktor nem Ferrari.Tartós traktort.

Komment

Én ezeket a lapkákat használom a munkahelyemen:
                                Click image for larger version

Name:	Seco-10-pcs.-Inserts-CNMG-432W-M3-(CNMG-120408W-M3)-TP2500.jpg
Size:	189.3 KB
ID:	134893Click image for larger version

Name:	$(KGrHqR,!h4E-(cIICKlBPm8kwjrww~~60_35.JPG
Size:	22.6 KB
ID:	134894Click image for larger version

Name:	$(KGrHqZ,!hIE9s-)mUhvBPdI8vb5SQ~~60_35.JPG
Size:	22.1 KB
ID:	134895Click image for larger version

Name:	$T2eC16FHJG!E9nm3pwYIBQt)ipy20g~~60_35.JPG
Size:	16.4 KB
ID:	134896
                                És ezek csak a nagyolók. A WNMG-s 1.2 rádiusszal simán viszi a szerszámacélt is .

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X