Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Forgalomból kivont járművek visszahelyezése

Collapse
X
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • Forgalomból kivont járművek visszahelyezése

  Lehetséges-e? Nem ideiglenes kivonásról van szó.

  Ilyen esetben a jármű összes iratát rendszámát bevonják nemde? Ezeket vissza lehet kérni (68ban vonták ki a dkw-mat) vhogyan vagy már rég meg lettek semmisítve az idők folyamán?

  Üdv
  Utoljára szerkesztve a következő által: stalker; 2010 nov. 19, 17:33.
  dongos78, Venom és 9 további látogató kedvelte ezt.
  Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

 • #2
  stalker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Lehetséges-e? Nem ideiglenes kivonásról van szó.

  Ilyen esetben a jármű összes iratát rendszámát bevonják nemde? Ezeket vissza lehet kérni (68ban vonták ki a dkw-mat) vhogyan vagy már rég meg lettek semmisítve az idők folyamán?

  Üdv
  Szia!

  Ez a kérdés minden fórumon állandó téma. Hatalmas a káosz, mert senki nem néz rendesen utánna. Bocs, de szerintem menj be az okmányirodába, vagy olvass a jogtárakban utánna, ha hiteles infót akarsz kapni. A fórumokon általában ebben a témában csak észosztás megy. Mellesleg az ügyintézők sem egyformán értelmezik a törvényeket, jogszabályokat, tehát alkalmazkodnod kell mindenképpen a helyi felfogáshoz

  üdv
  apacsavo kedvelte ezt.

  Komment


  • #3
   Szervusz Stalker. Valóban, abban az időszakban, csak azt bélyegezték be, hogy " Forgalomból kivonva ". A végleges, vagy ideiglenes szó, nem szerepel. Valószínűleg az akkori időben ez azt jelentette, hogy visszahelyezhető a forgalomba. Ilyenkor az akkori szabályozás a mérvadó. 2002-ben ( Saját forgalmi . ) beírták, hogy " forgalomból ideiglenesen kivonva ", bármikor visszahelyezhető, műszaki vizsgára bejelenthető.A Te esetedben OT -vel mindenképpen ( a legrosszabb estben ) forgalombahelyezhető. Érdekelne, hogy a HIVATAL milyen állásfoglalást képviselt ebben az esetben. Az biztos, hogy a 30 év alatti gépjárművek " végleges forgalomból kivonása ( amikor, még nem kellett beszolgáltatni az akreditált bontónak)" , azt jelenti, hogy csak 30 éves kor után helyezhető vissza forgalomba.( A szóismétéseket, jelen esetben nézzétek el nekem. ) Veterános üdvözlettel.

   Komment


   • #4
    Szervusztok. A rendszám a saját tulajdonunk! Kifizettük ! A megtartásához egyszer kérvényt nyujtottam be: " Kérem, hogy a saját tulajdonomat képező ..... rendszámot megtarthassam." / Ha jól emlékszem 2.000.- ft -ért / Senki nem olvasta el, mivel nem röhögtek ki. Ma is rajta van az egyik motoromon! ( Nem használom, természetesen forgalomban nem veszek részt! ) Egyébként elveszik, ami a tulajdonod! Ne hagyjátok ! Így tűnnek el a műszaki történelem darabjai ! Veterános üdvözlettel.

    Komment


    • #5
     Sziasztok! A szürke forgalmiban nincs beírva hogy kivinták volna a motoromat a forgalomból a műszaki 1972-ben lejárt! Most szeretném átíratni kérdésem az lenne hogy ezesetben milyen költségekkel kell hogy számoljak? forgalmi adásvételi (ez mondjuk már vagy 5 éves) van!
     Előre is köszönöm!
     Üdv!

     Komment


     • #6
      Utoljára szerkesztve a következő által: ApaE; 2011 jan. 11, 23:05.

      Komment


      • #7
       Üdv!
       Nálam nagy vonalakban így néz ki a helyzet:
       Ha végeztünk a felújítással-összeszereléssel, adásvételire dátum kerül, biztosítás, eredetiség vizsga, műszaki vizsgáztató ismerősöm visszahelyezi forgalomba, műszaki vizsga, okmányiroda átíratás.
       Remélem nem lesz semmi gubanc, különben kénytelen leszek egy függőleges ökölcsapással elpusztítani a bolygót...

       Komment


       • #8
        Üdv Mindenkinek!

        Az alábbi szövegrészt a szürke forgalmi engedélyemből idéztem:
        "... 1979 július 30-i hatállyal a hatósági jelzés visszavonva. A rendszámtábla egy év után selejtezésre kerül."

        A kérdésem az lenne, hogy ez végleges forgalomból kivonásnak minősül-e? Ha igen, akkor hogyan lehet újra forgalomba helyezni?

        Komment


        • #9
         Utoljára szerkesztve a következő által: ApaE; 2011 okt. 02, 10:37. Oka: kimaradt betvek

         Komment


         • #10
          ApaE, ez azt is jelenti, hogy ilyen esetben egyúttal törölték a régi kartonos nyílvántartásból is? Mit gondolsz?
          "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
          "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

          Komment


          • #11

           Komment


           • #12
            Nem ApaE vagyok, de abban egészen biztos, hogy a kivonás miatt nem törölték a motort a közlekedési nyilvántartásól. Az okmánytárnak éppenséggel a kivonásra vonatkozó iratokat is tartalmaznia kell.
            (56/1999. (XII. 28.) BM rendelet 6.§ (1). bek. b) pont)            Megelőztél.

            Hallottam selejtezésről, de gondolom akkor is inkább csak pl. a forgalmi engedélyeket zúzzák be, az alapiratokat nem valószínű. De erről semmi konkrét dolgot nem tudok, minden esetre biztos törvény szabályozza, tehát rákereshető.

            Komment


            • #13
             Rendben. Köszönöm a segítséget. Egyenlőre még azt próbálom elérni, hogy legyen a motor a nevemre írva és ha majd egyszer oda jutok (lehet csak évek múlva - külföldi munkalehetőség miatt) akkor minden további gond nélkül le bírjam papírozni.
             Üdv.: jjzoli

             Komment


             • #14
              A névre íráshoz is szinte forgalomba kell helyezned, majd ideiglenesen kivonatnod. Pénzben ugyan ott leszel, vagy még rosszabbul is jársz

              Komment


              • #15
               korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
               A névre íráshoz is szinte forgalomba kell helyezned, majd ideiglenesen kivonatnod.
               Ilyenkor nem kell rá műszakivizsga, és biztosítás, fél évre ideiglenesen kivonják, viszont ugyan úgy kell az adás-vételi, és az eredetvizsgálat, gondolom forgalmi se ártana, ha lenne...

               Komment

               Working...
               X