Szerintem nem lehet rendszámoztatni(mivel smk) de az okmányirodában biztosan tudnak segíteni.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Átiratási bonyodalmak, kérdés! :)
Collapse
X
-
A Simson Stár, meg az 50-51B is lehet segéd, illetve rendszámos is. A póthagyatékit ,az örökös (ök ) nek kell kezdeményezni a jegyzőnél. Te nem tehetsz semmit, ha az örökös lánya nem segít.
De az én véleményem ,hogy felesleges egy 55-65.000 ft plusz költséget a nyakadba venni egy segédmotorként is használható jármű miatt. A régi rendszámot , meg a forgalmit ha felteszed a polcra, attól még érték marad.
Komment
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseDe az én véleményem ,hogy felesleges egy 55-65.000 ft plusz költséget a nyakadba venni egy segédmotorként is használható jármű miatt. A régi rendszámot , meg a forgalmit ha felteszed a polcra, attól még érték marad.
Komment
-
Na változott a helyzet. sikerült találnom egy olyan Jawa Ideal-t aminek a forgalmiban bejegyzett tulajjal tudok adásvételit írni. a Szürke forgalmiban az van hogy forgalombol kivonva. Viszont a motor nincs tul fényes állapotban. ez azért baj mert az okmányiroda aztmondta hogy csak akkor tudom átirani ha van müszaki vizsga. ergo elötte kell egyet csinálni (szerintem ez hülyeség de ö elövett valami nagy könyvet és mindenféle dolgokra hivatkozott.) Szóval sehogy nem lehet megoldani, hogy ne kelljen müszakiztatnom? mert azt is mondta hogyha a 15 nap lejár utána birság van. aztmondta 30napig ki lehet tolni. de én nem vagyok abban se biztos hogy 30 nap alatt üzemképessé tudom varázsolni. Egyelöre azt se tudom hogy egy ilyenkoru motornál mit néznek a müszakin. Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalat? Valóban müszaki nélkül nem tudok tulajdonos lenni? miféle hülyeség ez? kifizettem megvettem mégse lehet az enyém a motor. amugy aztmondták hogy forgalmi törzskönyv 12 ezer rendszámtábla 5500. vagyonszerzési illeték 500ft ujra forgalomba helyezés 2500 ft.. eredetiség vizsga 15000 (többet kifizetek a papirmunkára mint magára a motorra de mindenképp szeretném a rendszámot erröl nem lehet lebeszélni. )
Komment
-
na igen. de ha eztmondja az okmányiroda nem tudok mit csinálni. max átmegyek egy másikba. viszont ezt olvastam az nkh-nál: KÖZLEMÉNYEK
Tisztelt Ügyfeleink!
A közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló 326/2011. (XII. 28.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 87. § (3) bekezdése értelmében, van lehetőség a járművek tulajdonjogában bekövetkezett változás nyilvántartásba vételére, abban az esetben is, ha a járművek műszaki érvényességi ideje lejárt.
A Korm. rendelet 87. §-a , többek között az alábbi szabályozást tartalmazza:
„87. § (1) A tulajdonjog-változást a közlekedési igazgatási hatóság nyilvántartásba veszi, amelyről törzskönyvet állít ki, ha kérelem és a csatolt illetve bemutatott okiratokban foglaltak megfelelnek az e rendeletben előírtaknak.
(+) A Közlekedési igazgatási hatóság a nyilvántartásba vétellel egyidejűleg nem állít ki forgalmi engedélyt, ha a kérelmező nem tudja igazolni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás meglétét vagy a jármű műszaki alkalmasságát. Ebben az esetben a bemutatott forgalmi engedély „Hivatalos feljegyzések” rovatában ezt jelölni kell, és az ügyfelet hiánypótlásra kell felszólítani.”
A hivatkozott (3) bekezdésben írtak értelmében, a tulajdonjog változás járműnyilvántartásba történő bejegyzésnek nem feltétele a műszaki alkalmasság, és a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás fedezetének megléte.
Ha az új tulajdonos nem tudja igazolni a jármű műszaki érvényességét, a jármű tulajdonosa részére csak törzskönyv kiállítást kezdeményezi az ügyintéző a jármű tulajdonjogának átírása során. Ebben az esetben, tehát nem kell igazolni a jármű műszaki alkalmasságát, nem kerül kiállításra forgalmi engedély, így a forgalmi engedély kiállításának illetékét (6000 forint) sem kell megfizetni és az ügyintézéshez, a benyújtandó egyéb más iratok esetében, pedig a Korm. rendelet 19. melléklete III. részében meghatározottak az irányadóak a továbbra is.
Amennyiben a jármű tulajdonjogában bekövetkezett változás bejelentése előtt a jármű ki van vonva a forgalomból és a kérelmező nem tudja igazolni a jármű műszaki alkalmasságát, a Korm. rendelet 87. § (3) bekezdés értelmében csak a törzskönyvkiállításának kezdeményezésre kerül sor és a gépjármű továbbra is forgalomból kivont állapotban lesz.
nkh.hu
na akkor wattafak.
soveny kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
zoltannovak eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNa változott a helyzet. sikerült találnom egy olyan Jawa Ideal-t aminek a forgalmiban bejegyzett tulajjal tudok adásvételit írni. a Szürke forgalmiban az van hogy forgalombol kivonva. Viszont a motor nincs tul fényes állapotban. ez azért baj mert az okmányiroda aztmondta hogy csak akkor tudom átirani ha van müszaki vizsga. ergo elötte kell egyet csinálni (szerintem ez hülyeség de ö elövett valami nagy könyvet és mindenféle dolgokra hivatkozott.) Szóval sehogy nem lehet megoldani, hogy ne kelljen müszakiztatnom? mert azt is mondta hogyha a 15 nap lejár utána birság van. aztmondta 30napig ki lehet tolni. de én nem vagyok abban se biztos hogy 30 nap alatt üzemképessé tudom varázsolni. Egyelöre azt se tudom hogy egy ilyenkoru motornál mit néznek a müszakin. Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalat? Valóban müszaki nélkül nem tudok tulajdonos lenni? miféle hülyeség ez? kifizettem megvettem mégse lehet az enyém a motor. amugy aztmondták hogy forgalmi törzskönyv 12 ezer rendszámtábla 5500. vagyonszerzési illeték 500ft ujra forgalomba helyezés 2500 ft.. eredetiség vizsga 15000 (többet kifizetek a papirmunkára mint magára a motorra de mindenképp szeretném a rendszámot erröl nem lehet lebeszélni. )
Mivel nem jármű, ezért nem kell átírni 15 napon belül!
Szerelheted, bütykölheted, gyagyázhatod, amíg akarod!
Ha a jogszabályok nem változnak, akkor ha meggondolod elviszed műszakiztatni és bla, bla, blaaaaaaaaaaaa!
Utoljára irány az okmányiroda, kifizeted a sok lóvét és visszahelyezik a forgalomba.
Na, onnantól fogva jármű!Utoljára szerkesztve a következő által: nyuszifül; 2014 jan. 16, 20:43.wsievers kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Hello! Nyuszifül kolléga információját megerősíteni tudom! Szegeden kérdeztem az okmányirodába, ott kapcsolták a "szürkeforgalmis mindentudó" kollégát. Pontosan ugyan ezt mondta, ha be van jegyezve hogy végleg kivonva, akkor az csak dísztárgy. Adásvételivel és egy vagon pénzzel visszahelyezik, ha majd úgy gondolom. Így áll a D-Csepel már rég.
Komment
-
"hogyha a 15 nap lejár utána birság van."
Engem is pont ezzel vezettek meg az okmányirodában! Szürke forgalmis a motorom, "forgalomból végleg kivonva" bejegyzéssel, továbbá az elektronikus nyilvántartásban nem szerepel, mégis ezt a tájékoztatást adták. Gyorsan elkezdtem kapkodni, a félig-meddig felkészített motort hurcolászni. Majd később derült ki, hogy valójában addig simogatom, amíg akarom, ilyen esetben nem vonatkozik a 15 napos határidő! A Központi Okmányirodának írtam levelet, és ők adtak normális tájékoztatást, javaslom, a félreértések elkerülése végett Te is tedd meg ezt. Mindent írj le, akár beszkennelve a forgalmit, stb...Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2014 jan. 17, 08:44.
- 2 likes
Komment
-
Szia
Én a múlt héten vásároltam egy P10 est a sokadik nem regisztrált tulajtól.
A moci leélt de működőképes, szürke forgalmis, rendszám hiányos. Megkerestem a forgalmiban szereplő tulajt és irtunk egy adásvételit. Mivel addig nem akartam rá költeni amíg nincs a nevemen, elmentem az okmány irodába.
A motor a kekkh rendszerben nem volt nyilvántartva. Az irodai ügyintéző hölgy nagyon segítőkész volt, mindent megpróbált hogy segítsen végül elkérte a telefon számomat és megígérte hogy másnap felhív a fejlemények megbeszélése miatt. Láss csodát még aznap kora délután hívott. Visszamentem az irodába sorszám húzás nélkül behívott, és elmondta ad ad egy rendszám csekket annak befizetése után a lakóhelyemhez közeli vizsgabázison a motort leműszakiztattam eredetvizsga és vissza az okmányirodába.
A moci friss műszakival új rendszámmal névre írva vár a teljes felújításra. Természetesen a vizsgára a legfontosabbakat mag kellett javítani, de ez pár nap alatt elkészült. Mindezek után az a tanácsom valahogy próbáld meg legális adásvételit a regisztrált tulajjal. És ezúton is köszönöm az okmányirodai HÖLGY-nek a segítőkészségét e-nélkül sokkal nehezebb lett volna az egész mutatvány.
Üdv: Robesz68
- 6 likes
Komment
-
Robesz68 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésevalahogy próbáld meg legális adásvételit a regisztrált tulajjal.
Ezek a tanácsok az érvényes jogszabályoknak megfelelőek!!!!!!!!!wsievers kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
Komment