A fékpofát hogyan illeszted?
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Forgalomból kivont járművek visszahelyezése
Collapse
X
-
demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMár csak azt sem komálja egy esztergályos, ha külön befogó szerszámot kell kitalálni és csinálni annak a két munkadarabnak, amit az első-hátsó fékfedél jelent.
Befogunk egy 25 átmérő 120 mm -t kiálló anyagot --veszünk rá egy tengely átmérőt 20 hosszan --feldobunk egy szivet -dob feltüz -csuccsal támaszt --szivvel forgat ---tiszta mérhető átmérőre kivesszük a dobot --aztán ugyan azon a csapon , szivvel meghajtva --- a fékfedelet --vastagra ragasztott fékpofával ---ahogy az elöttem szóló mondta 0,5-05 mm alátéttel --a dobhoz mérve --0 ra vesszük .
(zárójelben -szerintem nem húzza el a küllőzés )
- 2 likes
Komment
-
Köszönöm Oldbiker73, köszönöm Fiuk!
Rengeteget tanultam a hasznos információkból.
Nálam legutóbb úgy nézték a tlf hátsó féket, hogy az autóklub udvarán (apró kaviccsal beszórt beton) fékezni kellett és ha megcsúszott a kerék, akkor átment a motor. Jó volt a talaj és ha még popsival is rásegítettünk, biztos volt a siker.
Üdv. Jankó51.joker kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Már csak azt sem komálja egy esztergályos, ha külön befogó szerszámot kell kitalálni és csinálni annak a két munkadarabnakdemeter kedvelte ezt."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 1 like
Komment
-
oldbiker73 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNem volt szabályozva a fékdob, fékezés közben változott a fékerő... A vizsgabiztos szerint nem ritka, hogy a modern 3-4 éves tárcsafékes motorokat is meghúzzák.
Ráadásul gőzöm sincs, hol lehetne úgy szabályoztatni a fékdobokat, hogy ne kelljen kifűzni a kerekeket???
Már vagy fél éve dolgozom a motoron, hogy mehessek vele, de néha úgy érzem magamat, mint az agár a műnyúllal, akárhogy is szalad, a nyúl 50 m-rel előtte fut...
Lehet, hogy inkább kellett volna vennem valami modern szir-szar robogót?!
Komment
-
Ne csüggedj már én is alakítom a Cz-met 2 éve igaz lassan kezd olyan lenni ahogy szeretném persze én már közben tudom használni. A robogó az nem motor az én felfogásom szerint. a fűnyíró is berreg amelyik motoros és mégsem motor! Kutakodj és légy türelmes a végén az eredmény rendbe teszi az önbizalmad! Képes vagy rá és TE csináltad!
- 2 likes
Komment
-
Ráadásul gőzöm sincs, hol lehetne úgy szabályoztatni a fékdobokat, hogy ne kelljen kifűzni a kerekeket???
Szóval kérdezz körül hátha van nálatok felnijavító cég vagy gumis, akiknek van gépe amin elfér.
Már vagy fél éve dolgozom a motoron, hogy mehessek vele, de néha úgy érzem magamat, mint az agár a műnyúllal, akárhogy is szalad, a nyúl 50 m-rel előtte fut...
Szóval lebeszéltem magamat és megfogadtam, hogy napi legalább 30 percet szánok a gépekre, mert jó lenne ha valamelyik már összeállna.
Lehet, hogy inkább kellett volna vennem valami modern szir-szar robogót?!There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 6 likes
Komment
Komment