Elég szomorú, hogy ebben a témában egyáltalán felmerül a kötekedés. Időcsapdába kerülhettek még a szocializmus idején. Mint amikor 25 évvel ezelőtt műszakira vittem amerikai autót, mindent jobban tudott, de azért még forgás közben parkba rakta a fékpadon az autót. Van hülye elképzelés(tisztelet a kivételnek), hogy hivatalos helyen jóistenként ülnek, és a segítőkészség nulla.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
OT rendszám megszerzésének módja
Collapse
X
-
Hajtókar eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése. könyvből együtt silabizálva
--még ezeknek a tipustisztaságán is összevesznek )
A másik -ha valakinek nincs dokumentációja a veteránjáról -azt én nem tartom komoly embernek . (lehet anyázni )
- 6 likes
Komment
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA másik -ha valakinek nincs dokumentációja a veteránjáról -azt én nem tartom komoly embernek . (lehet anyázni)
A dokumentációra visszatérve, sok korabeli illusztráció, reklámkiadvány, gyári kép lelhető fel(akár a neten is), továbbá szét kell nézni a már minősített típusazonos gépek képei között. Ezeket elfogadják. Sőt elfogadják azokat a könyveket is, amik a témában íródtak(gondolok itt elsősorban a Csepeles, Pannóniás könyvekre).
Szerintem az OT vizsgának csak a papírnélküli gépek forgalombahelyezése miatt van értelme.(Vagy ha másként nem megy a dolog-mondjuk a fékrendszer vagy a lámpák meg nem felelősége miatt, vagy ha egyébként túl nagy lenne a fenntartási költsége, pl. minősített teherautók)"When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 3 likes
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea papírnélküli gépek forgalombahelyezése miatt van értelmeOdinHEM kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAkkor mire vársz a Nyepivel ?
Egerben ott voltam(érdeklődőként az egyik ismerősömmel), amikor 1 nap ötöt küldtek el...meg se nézték.
De végülis igazuk van...Sohasemvolt nálunk forgalomban, és 97%-uk neppereken keresztül, feketén, papírok nélkül került az országba(van amelyiknek sosem volt semmiféle okmánya a hazájában se...alvázszám se...motorszám se...).Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 márc. 06, 17:30."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésehonnan a francból jön az a sok OT-s
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésesok OT-s Dnepr...OdinHEM kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 márc. 06, 17:49."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
- 4 likes
Komment
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése250-es Csepel"When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseaz is lényeg, hogy ki viszi minősíteniwsievers kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Persze...Csak könnyebbítés-utána összeépítési engedély következik.(mert veterán jármű alkatrészekből összeépíthető). Azt viszont nem tudom, hogy mindenképp feltétele-e az előbbi az utóbbinak.mir-mur kedvelte ezt."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
- 1 like
Komment
-
No ma felébresztettem téli álmából a Wartburgot mert hát jövő héten OT minősítés.
Felemeltem átnézni az alját mert emlékeztem néhány apróságra amit meg kell csinálnom.
Emlékeztem a jobbos fülketartónál rozsdára gondoltam lekezelem.
Megpiszkáltam és jött a meglepi...
El volt dugulva a kifolyó lyuk és megállt benne annó a sár. Ki kellett vágni a beteg részt.
És végül ilyen lett:
- 3 likes
Komment
-
Én is még most érdeklődöm utána, nekem is javasolták csak, mint lehetőséget.
Az biztos, hogy összeépítési engedély kell. Elviekben csak az engedély költségével több.(+ esetleg OT minősítés) A kis mezei okmányirodánkban sajnos nem tudtak bővebb tájékozatatást adni, csak megerősítették, hogy van ilyen lehetőség: Meghatározott feltételeknek megfelelő muzeális jellegű jármű összeépítéssel történő létrehozása engedélyezhető.
Azt viszont nem tudtam kiszedni belőlük, hogy a múzeális jellegű az OT minősítettet jelent e, vagy csak 30 évesnél idősebbet.OdinHEM kedvelte ezt."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
- 1 like
Komment
Komment