Közlemény

Collapse
No announcement yet.

OT rendszám megszerzésének módja

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Elég szomorú, hogy ebben a témában egyáltalán felmerül a kötekedés. Időcsapdába kerülhettek még a szocializmus idején. Mint amikor 25 évvel ezelőtt műszakira vittem amerikai autót, mindent jobban tudott, de azért még forgás közben parkba rakta a fékpadon az autót. Van hülye elképzelés(tisztelet a kivételnek), hogy hivatalos helyen jóistenként ülnek, és a segítőkészség nulla.

Komment

Hajtókar eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      . könyvből együtt silabizálva
      Ha valaki -akkor én nangyon NEGATÍVAN állok ehhez az egész magyar minősítési rendszerhez , de azért azt megértem hogy dokumentációt vigyen a polgár. Mert hisz nem szerelni (szét -össze ) kell , hanem igazolni hogy annak a 30-100 éves járműnek ilyen a formája, motorja .....stb. Mert azt nem lehet elvárni hogy egy világdoumentáció legyen a birtokukban . (csak félve jegyzem meg ,hogy a Pannónián túl is vannak szerkezetek ---bár --
      --még ezeknek a tipustisztaságán is összevesznek )
      A másik -ha valakinek nincs dokumentációja a veteránjáról -azt én nem tartom komoly embernek . (lehet anyázni )
      Beagle, soveny és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Viszek magammal természetesen dokumentációt igaz csak beszkennelt és kinyomtatott verzióban. Remélem az nem baj ha ez nem eredeti...

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          A másik -ha valakinek nincs dokumentációja a veteránjáról -azt én nem tartom komoly embernek . (lehet anyázni)
          Én így szoktam: "Anyaaa! Nem tudod hova tettem el azt a sok kinyomtatott papírt?"
          A dokumentációra visszatérve, sok korabeli illusztráció, reklámkiadvány, gyári kép lelhető fel(akár a neten is), továbbá szét kell nézni a már minősített típusazonos gépek képei között. Ezeket elfogadják. Sőt elfogadják azokat a könyveket is, amik a témában íródtak(gondolok itt elsősorban a Csepeles, Pannóniás könyvekre).
          Szerintem az OT vizsgának csak a papírnélküli gépek forgalombahelyezése miatt van értelme.(Vagy ha másként nem megy a dolog-mondjuk a fékrendszer vagy a lámpák meg nem felelősége miatt, vagy ha egyébként túl nagy lenne a fenntartási költsége, pl. minősített teherautók)
          chemotox, soveny és sinter kedvelte ezt.

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            a papírnélküli gépek forgalombahelyezése miatt van értelme
            Akkor mire vársz a Nyepivel ? Irány az OT. Azért engem az 5 év műszaki sem hagy hidegen.
            OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Akkor mire vársz a Nyepivel ?
              Azt hiszed nem érdeklődtem? Nem és nem Csak azt tudnám honnan a francból jön az a sok OT-s Dnepr...
              Egerben ott voltam(érdeklődőként az egyik ismerősömmel), amikor 1 nap ötöt küldtek el...meg se nézték.

De végülis igazuk van...Sohasemvolt nálunk forgalomban, és 97%-uk neppereken keresztül, feketén, papírok nélkül került az országba(van amelyiknek sosem volt semmiféle okmánya a hazájában se...alvázszám se...motorszám se...).
              Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 márc. 06, 16:30.

Komment

honnan a francból jön az a sok OT-s
                Bár arról szólnak a hírek hogy nem lehet, a klubunkban az egyik fickó esküszik, hogy ő majd átviszi a 250-es Csepeljét. A háttérből figyelek erősen.
                sok OT-s Dnepr...
                Én mg egyet sem láttam.
                OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Tessék:
                  Click image for larger version

Name:	48119.jpg
Views:	1
Size:	42.7 KB
ID:	134783
                  Pár hónapja vette a srác, és ismét eladó(950eft)...Ez a típus megválogatja a gazdáit.

Name:	www.tvn.hu_db5537ddf2bbdc5fddf83ba9b900a182.jpg
Size:	198.1 KB
ID:	134784

Name:	tn_800x600_dsc00117.jpg
Size:	105.6 KB
ID:	134785

Name:	dnepr.jpg
Size:	200.1 KB
ID:	134786
                  És ez csak néhány példa. A dokumentáció miatt mentegetem az ilyesmit
                  Ő is OT-s:

Name:	k750 m e.jpeg
Size:	95.5 KB
ID:	134787
                  Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 márc. 06, 16:49.
                  Beagle, soveny és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    250-es Csepel
                    Ezzel nincs probléma...biztos hogy volt magyar forgalomban. Bár hallottam már hogy 125-össel akadékoskodtak e miatt. (pedig arra is igaz ez, bár a 250 más-és az is lényeg, hogy ki viszi minősíteni )

Komment

az is lényeg, hogy ki viszi minősíteni
                      Az OT minősítésnek, semmi köze a forgalomba helyezéshez. A sikeres OT nem jelent automatikusan rendszámot. Nemrég árultak egy szép pancsit P-12 az aprón, OT vel, papírok nélkül.
                      wsievers kedvelte ezt.

Komment

Persze...Csak könnyebbítés-utána összeépítési engedély következik.(mert veterán jármű alkatrészekből összeépíthető). Azt viszont nem tudom, hogy mindenképp feltétele-e az előbbi az utóbbinak.
                        mir-mur kedvelte ezt.

Komment

Van olyan Verhó aminek veterán minősítése van forgalmi meg persze nincs mert segédmotor.

Komment

No ma felébresztettem téli álmából a Wartburgot mert hát jövő héten OT minősítés.
                            Felemeltem átnézni az alját mert emlékeztem néhány apróságra amit meg kell csinálnom.
                            Emlékeztem a jobbos fülketartónál rozsdára gondoltam lekezelem.
                            Megpiszkáltam és jött a meglepi...

Name:	IMGP2206.jpg
Size:	99.4 KB
ID:	134793

El volt dugulva a kifolyó lyuk és megállt benne annó a sár. Ki kellett vágni a beteg részt.

Name:	IMGP2208.jpg
Size:	96.8 KB
ID:	134794

És végül ilyen lett:

Name:	IMGP2210.jpg
Size:	97.9 KB
ID:	134795
                            soveny, zsíráf és Che kedvelte ezt.

Komment

Wsievers!

Ez az OT utáni összeépítés működő dolog? Mert erről még így ebben a formában nem hallottam, érdekelne hogy működik ez? Plusz megéri e az ilyen "produkció"?

Komment

Én is még most érdeklődöm utána, nekem is javasolták csak, mint lehetőséget.
                                Az biztos, hogy összeépítési engedély kell. Elviekben csak az engedély költségével több.(+ esetleg OT minősítés) A kis mezei okmányirodánkban sajnos nem tudtak bővebb tájékozatatást adni, csak megerősítették, hogy van ilyen lehetőség: Meghatározott feltételeknek megfelelő muzeális jellegű jármű összeépítéssel történő létrehozása engedélyezhető.
                                Azt viszont nem tudtam kiszedni belőlük, hogy a múzeális jellegű az OT minősítettet jelent e, vagy csak 30 évesnél idősebbet.
                                OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X