Közlemény

Collapse
No announcement yet.

OT rendszám megszerzésének módja

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Elég szomorú, hogy ebben a témában egyáltalán felmerül a kötekedés. Időcsapdába kerülhettek még a szocializmus idején. Mint amikor 25 évvel ezelőtt műszakira vittem amerikai autót, mindent jobban tudott, de azért még forgás közben parkba rakta a fékpadon az autót. Van hülye elképzelés(tisztelet a kivételnek), hogy hivatalos helyen jóistenként ülnek, és a segítőkészség nulla.

Komment

Hajtókar eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      . könyvből együtt silabizálva
      Ha valaki -akkor én nangyon NEGATÍVAN állok ehhez az egész magyar minősítési rendszerhez , de azért azt megértem hogy dokumentációt vigyen a polgár. Mert hisz nem szerelni (szét -össze ) kell , hanem igazolni hogy annak a 30-100 éves járműnek ilyen a formája, motorja .....stb. Mert azt nem lehet elvárni hogy egy világdoumentáció legyen a birtokukban . (csak félve jegyzem meg ,hogy a Pannónián túl is vannak szerkezetek ---bár --
      --még ezeknek a tipustisztaságán is összevesznek )
      A másik -ha valakinek nincs dokumentációja a veteránjáról -azt én nem tartom komoly embernek . (lehet anyázni )
      Beagle, soveny és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Viszek magammal természetesen dokumentációt igaz csak beszkennelt és kinyomtatott verzióban. Remélem az nem baj ha ez nem eredeti...

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          A másik -ha valakinek nincs dokumentációja a veteránjáról -azt én nem tartom komoly embernek . (lehet anyázni)
          Én így szoktam: "Anyaaa! Nem tudod hova tettem el azt a sok kinyomtatott papírt?"
          A dokumentációra visszatérve, sok korabeli illusztráció, reklámkiadvány, gyári kép lelhető fel(akár a neten is), továbbá szét kell nézni a már minősített típusazonos gépek képei között. Ezeket elfogadják. Sőt elfogadják azokat a könyveket is, amik a témában íródtak(gondolok itt elsősorban a Csepeles, Pannóniás könyvekre).
          Szerintem az OT vizsgának csak a papírnélküli gépek forgalombahelyezése miatt van értelme.(Vagy ha másként nem megy a dolog-mondjuk a fékrendszer vagy a lámpák meg nem felelősége miatt, vagy ha egyébként túl nagy lenne a fenntartási költsége, pl. minősített teherautók)
          chemotox, soveny és sinter kedvelte ezt.
          "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
          "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            a papírnélküli gépek forgalombahelyezése miatt van értelme
            Akkor mire vársz a Nyepivel ? Irány az OT. Azért engem az 5 év műszaki sem hagy hidegen.
            OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Akkor mire vársz a Nyepivel ?
              Azt hiszed nem érdeklődtem? Nem és nem Csak azt tudnám honnan a francból jön az a sok OT-s Dnepr...
              Egerben ott voltam(érdeklődőként az egyik ismerősömmel), amikor 1 nap ötöt küldtek el...meg se nézték.

De végülis igazuk van...Sohasemvolt nálunk forgalomban, és 97%-uk neppereken keresztül, feketén, papírok nélkül került az országba(van amelyiknek sosem volt semmiféle okmánya a hazájában se...alvázszám se...motorszám se...).
              Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 márc. 06, 17:30.

Komment

honnan a francból jön az a sok OT-s
                Bár arról szólnak a hírek hogy nem lehet, a klubunkban az egyik fickó esküszik, hogy ő majd átviszi a 250-es Csepeljét. A háttérből figyelek erősen.
                sok OT-s Dnepr...
                Én mg egyet sem láttam.
                OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Tessék:
                  Click image for larger version

Name:	48119.jpg
Views:	1
Size:	42.7 KB
ID:	134783
                  Pár hónapja vette a srác, és ismét eladó(950eft)...Ez a típus megválogatja a gazdáit.

Name:	www.tvn.hu_db5537ddf2bbdc5fddf83ba9b900a182.jpg
Size:	198.1 KB
ID:	134784

Name:	tn_800x600_dsc00117.jpg
Size:	105.6 KB
ID:	134785

Name:	dnepr.jpg
Size:	200.1 KB
ID:	134786
                  És ez csak néhány példa. A dokumentáció miatt mentegetem az ilyesmit
                  Ő is OT-s:

Name:	k750 m e.jpeg
Size:	95.5 KB
ID:	134787
                  Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 márc. 06, 17:49.
                  Beagle, soveny és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    250-es Csepel
                    Ezzel nincs probléma...biztos hogy volt magyar forgalomban. Bár hallottam már hogy 125-össel akadékoskodtak e miatt. (pedig arra is igaz ez, bár a 250 más-és az is lényeg, hogy ki viszi minősíteni )

Komment

az is lényeg, hogy ki viszi minősíteni
                      Az OT minősítésnek, semmi köze a forgalomba helyezéshez. A sikeres OT nem jelent automatikusan rendszámot. Nemrég árultak egy szép pancsit P-12 az aprón, OT vel, papírok nélkül.
                      wsievers kedvelte ezt.

Komment

Persze...Csak könnyebbítés-utána összeépítési engedély következik.(mert veterán jármű alkatrészekből összeépíthető). Azt viszont nem tudom, hogy mindenképp feltétele-e az előbbi az utóbbinak.
                        mir-mur kedvelte ezt.

Komment

Van olyan Verhó aminek veterán minősítése van forgalmi meg persze nincs mert segédmotor.

Komment

No ma felébresztettem téli álmából a Wartburgot mert hát jövő héten OT minősítés.
                            Felemeltem átnézni az alját mert emlékeztem néhány apróságra amit meg kell csinálnom.
                            Emlékeztem a jobbos fülketartónál rozsdára gondoltam lekezelem.
                            Megpiszkáltam és jött a meglepi...

Name:	IMGP2206.jpg
Size:	99.4 KB
ID:	134793

El volt dugulva a kifolyó lyuk és megállt benne annó a sár. Ki kellett vágni a beteg részt.

Name:	IMGP2208.jpg
Size:	96.8 KB
ID:	134794

És végül ilyen lett:

Name:	IMGP2210.jpg
Size:	97.9 KB
ID:	134795
                            soveny, zsíráf és Che kedvelte ezt.

Komment

Wsievers!

Ez az OT utáni összeépítés működő dolog? Mert erről még így ebben a formában nem hallottam, érdekelne hogy működik ez? Plusz megéri e az ilyen "produkció"?

Komment

Én is még most érdeklődöm utána, nekem is javasolták csak, mint lehetőséget.
                                Az biztos, hogy összeépítési engedély kell. Elviekben csak az engedély költségével több.(+ esetleg OT minősítés) A kis mezei okmányirodánkban sajnos nem tudtak bővebb tájékozatatást adni, csak megerősítették, hogy van ilyen lehetőség: Meghatározott feltételeknek megfelelő muzeális jellegű jármű összeépítéssel történő létrehozása engedélyezhető.
                                Azt viszont nem tudtam kiszedni belőlük, hogy a múzeális jellegű az OT minősítettet jelent e, vagy csak 30 évesnél idősebbet.
                                OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X