Jóvanhogy nem engedi hetvenhat óta kressz a kötelet, de most tolni akarod a gépet, amikor van megoldás? Veterán motorhoz, veterán kressz! Cserébe, mi nem megyünk 200 felett..-csak kilométerbe...-és ez távolság...
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
De jót motoroztunk ma!
Collapse
X
-
St.Z.350 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA kötelet nem javasolnám,mert '76-óta nem engedi a Kresz.
- 6 likes
Komment
-
Tavaly voltam a Csepellel egy találkozón és a felvonulás közben elment a szikra.De mivel nem tudtam hirtelen villámot csiholni, lemaradni meg nem akartam a csürhétől ezért kötél előkap, és egy Honda Dio után kötöttük az öreget. Akkora show lett a végére belőle mindenki minket nézett.
A rendőrök pedig nem foglalkoztak velünk, igaz leesett az álluk nekik is.
Egy biztos kötél mindig van nálam, és nem félek használni...
- 9 likes
Komment
-
A kötelet elvileg azért nem jó használni mert nem tudod úgy odakötni a vontatandó motorra hogy ne gátolja a kormányzást.
Természetesen a szükség törvényt bont.
Újabban az enduro motorokra viszont kiképeznek egy vontatószemet a villanyak alá, így ott már ez is megoldott. gondolom ez nem a gyártó minőségi tanusítványa, csak gondolnak arra hogy benn ragadhet a sárban.
Énhallottam egy olyan emberről aki látott olyat,hogy az egyik motoros a másikat úgy tolta hogy a lábát rátette a tolt motor lábtartójára. de ez sem kicsit veszélyes
- 5 likes
Komment
-
Igrich eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNekem még kötélverő gépem is van, ha jól viselkedtek, leviszem Tiszakeszire. Nagyon mókás!
- 6 likes
Komment
-
emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉnhallottam egy olyan emberről aki látott olyat,hogy az egyik motoros a másikat úgy tolta hogy a lábát rátette a tolt motor lábtartójára. de ez sem kicsit veszélyes, környékén tolod . És kisseb erő kell hozzá . ( nemm vicc -ez most )
- - - Updated - - -
emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA kötelet elvileg azért nem jó használni mert nem tudod úgy odakötni a vontatandó motorra hogy ne gátolja a kormányzást.
Nekem van egy technikám , de szeretném elöbb mások váleményét meghalgatni .
- 4 likes
Komment
-
két csodafegyver...........a gőzölős villanyvasaló és a gáztűzhely(lehetőleg 4 égős!)
.....na ezek azok amikre feltehetően nem igen lesz szükség az úton(de még ez sem biztos!)....minden másra igen!(De egyben biztos lehetsz!....hogy pont az nincs nálad ami kellene!)
Nos ÉN személy szerint ezért(is)élvezem e remek szórakozást,sportot,időtöltést,tudományos ismeret szerzést......stb!Remek alkalom arra hogy az emberiségben vetett bizodalmam minduntalan megerősítésre kerüljön!
Csak egy röpke életkép a múlt hétről!Szokásosnak mondható kis távú(150km!) sárkányreptetésből haza úton kb,10km-el az otthon előtt defekt!!!!Persze szerszám szinte semmi nálam.Gondoltam a következő falu csak 2 km,eltolom odáig aztán majd haza buszozok!Nem is hiszitek hány segítőkész ember állt meg mellettem!Autósok,biciklisek,motorosok(még egy modern dongós is)Egy BMW-s idősebb(motoros)házaspár 1 órácskát próbálkozott a javítással.Hiába próbáltam lebeszélni őket!
Nem hiszek a mai társadalmi elidegenedési felfogásban!Legalább is én pont az ellenkezőjét tapasztalom bármikor bajba kerülök az úton!Ami pedig e makrancos jószággal sűrűn előfordul! Szerintem a társadalomtudományokkal foglalkozóknak többet kellene motorral járniuk(és álltalában mindenkinek!Főleg az idősöknek és a krónikus betegeknek!)..mindjárt nem csak a száraz statisztikákra építenék ezt a sötét képet amit az ország népéről festenek!
Persze személy szerint több fórumon is hírdetem a nézetemet(egyenlőre mérsékelt sikerrel!)..........de már akadt olyan aki 30 egynehány év után újra motorra ült bíztatásomra!Véleményem szerint a motorozás remek eszköz az alkoholizmus a munka kerülés és a bűnözés ellen is!Gondoljatok bele:Itt nincs pardon!!!!A motoron nem lehet mellé dumálni,hazudozni,piálgatni.....mert hamar büntet!!!!Ragozhatnánk a témát sokáig de minek!Aki érti az érti!Aki nem?
Tehát elő a vasparipát,sárkányt.....kinek mi adódik és útra kelni!
........de néha egy jó fagyi sem árt!Utoljára szerkesztve a következő által: apacsavo; 2015 ápr. 28, 08:49.
- 7 likes
Komment
-
Megtaláltam és letöltöttem innen az 1975-ös KRESZ-t. Már ez sem engedi a motor vontatását. De ez minket nem szomorít el, nem azért van a paragrafus, hogy támasszuk, mert ránk dőlne...
Tehát a letöltés helye:
https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j..._JZElv6TB3iz5Q
Ha erről nem menne, csak írd be a keresőbe egyszrűen az, hogy: kresz 1975. Jelöl egy pdf fájlt, azt kell letölteni. Nekem megvan!
Jó huza-vonát mára (is)!
- 5 likes
Komment
-
Üdv joker!
A vontatókötelet 1X áttekerem a kormány közepénél,majd bal kézzel könnyen megtartom.Veszély esetén elengedéskor megszűnik a kapcsolat a vontató járművel.Szerencsére csak egyszer kellett így közlekednem.Dunaújvárostól Győrig vontatott a barátom a Trabantjával.Nem ragaszkodtunk az engedélyezett 40km/h sebességhez,Nem volt kellemes élmény ,nagyon megkönnyebbültem mikor hazaértünk.
- - - Updated - - -
Üdv Igrich!
A törvényeket '75-ben hozták,de '76 januártól voltak hatályban.
- 8 likes
Komment
Komment