Közlemény

Collapse
No announcement yet.

De jót motoroztunk ma!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Egy NSU Max-al bíbelődöm. Kíváncsi vagyok élmény lesz-e.... A korában a legdinamikusabb 250-es egyhengeres volt. Kb 10 éve notoroztam be egyet,meglepett a gyorsaságával,kényelmével. Beszámoló talán szombaton.

Komment

Június 17-én megtettük az idénre tervezett legnagyobb túránkat: az agárdi Oldtimer Weekendre motoroztunk. A tervezettnél 2 órával később értünk fel,mivel a Csepszi kétszer is "rákérdezett",hogy biztosan vele szeretnék-e menni,de a "rábeszélés" mindkét alaklommal hatásosnak bizonyult. A legutóbbihoz képest kevesebb résztvevő volt, azért így is sok ismerőssel találkoztunk. Az ügyességi versenyben is próbára tettük motoros tudásunkat.
      Olyan jól éreztük magunkat,hogy 18.30-kor indultunk haza,így többórás éjszakai motorozással zárult 360 km-es utunk.

Nagyon büszkék vagyunk a Csepelre és a P10-esre,melyek elvittek és vissza is hoztak bennünket!

Komment

Kéthetes pihenő után ismét "előkaptam" a Csepelt és egy kellemes 125 km-es karikát mentem vele. Este 8-ig volt néhány tüsszenés,utána már hűlt annyit a levegő,hogy nem volt ilyen gondom.
        A Rozsdamarókkal a lesencefalui falunapra motoroztunk,onnan pedig egy ismerősömhöz.
        Induláskor mondam itthon,hogy "6-ra itthon leszek,még füvet akarok nyírni" Erre Papa megjegyezte,hogy "sötét lesz mire hazaérsz" Neki lett igaza,ugyanis az ismerős megmutatta a motorjait....
        Click image for larger version

Name:	DSC02138.jpg
Views:	1
Size:	207.8 KB
ID:	151996Click image for larger version

Name:	69 125 km lett a nap vége,kellemes időben remekül működött a Csepel.jpg
Size:	196.1 KB
ID:	151997
        Utoljára szerkesztve a következő által: Ricsi95D; 2017 júl. 02, 17:46.

Komment

Tegnap Jawás barátommal 280 km-t motorztunk, részt vettünk a 7. Balatonfűzfői Veteránjrámű Találkozón. A Kresz versenyben 2. helyezést értünk el.
          Összefutottunk kvaga olvtárssal is,aki a "Sepy féle" 350-es CZ-vel volt.
          Hazafelé Balatonfüreden elkapott bennünket a zápor,egyébként száraz utunk volt.
          A kép hátterében Zündapp KS 500

Vele is utazhattunk

Komment

Ricsi esetleg több kép a taliról hisz Gáborék csapata sok érdekességet rejtett gondolom én.

Komment

Én is szellőztettem a Floridát nehogy ebben a párás időben meglepje a penész. Délután kaptam egy rövid eltávot elmentem Gyulára valahogy egy kellemes táv / 120 km / kiszellőztetni a napi hülyeséget a sisak alól! Többször emlegettem a villanyász kötés az forrasztott. Egy példa rá a Guzzi nagyon alergiás az akku feszültségre ha kicsit esik pl. 1 napi állás / új akku esetén is / pár 0,1-0,2v-ot képes nem indítani. Első nekifutásra tettem egy + vezetéket egy nyomógomb közbeiktatásán keresztül az önindító sarus csatijára így indul bármikor. De mivel nem hagyott nyugodni a dolog az indító reléhez jövő összes gyári összenyomott ramaty / 30 év / sarut ledaraboltam / oxidos volt minden vezeték/ és új sarukat forrasztottam rá úgy ahogy illik zsugorral réz pasztával és uram bocsá pöcc- röff hidegen melegen! Bocs ki mindezt tudja de lehet valaki aki most próbálkozik ezután. Egy újszülöttnek minden vicc új!

Komment

Mai nap közel álltam a tologatáshoz,de meg úsztam. Szerencsére kiadta magát a hiba. Melegen visszaeső fordulat,durrogás,puffogás és fordulatvesztés. Beforrasztottam a fúvókákat és újra dörzsárasztam. Most egész tűrhető...holnap motorozási kisérlet következik

- - - Updated - - -

A gyári SUM karburátorban 3 főfúvóka van. A suber helyzete nyitja egymás után a fúvókákat. Először az 1 működik,majd az 1-es 2-es, és full gázon az 1,2,3 egyszerre. Jó móka bekalibrálni helyesen a motor állapotához.

Komment

Ennek folytatása érdekel-volt már újabb motorozási kísérlet?. A címhez ragaszkodva elgurultam Kiskunfélegyházára az oldalkocsisokhoz. Igaz szólósként furakodtam soraikba. Komoly találkozó volt hisz a sokaságban találkoztam még egy Guzzival is. Voltak szépen rendbe rakott gépek és érdekességek. Örömömre találkoztam " Balázzsal" és láttam újdonsült oldalasát Lengyelországból milyen kicsi a világ!! Milyen jó a Fórumos Találkozó lassan bővülő ismeretségünkkel sűrűbben találkozhatunk a legváratlanabb helyeken. Olyan mint mikor idegen nővel akar az ember megbújni az ország másik felén és 10 m- után ismerősök köszönnek rá! Igaz a mostani kellemes találkozás volt az utóbbi pedig kevésbé örömteli lehet. Nem velem esett meg.

Komment

A hétvégén zajlott a Zalamenti veteránautós és motoros találkozó. Pár kép róla

Name:	DSC02198.jpg
Size:	206.9 KB
ID:	152665Click image for larger version

Name:	DSC02199.jpg
Size:	203.6 KB
ID:	152666 Click image for larger version

Name:	DSC02200.jpg
Size:	202.3 KB
ID:	152667

Háttérben a sümegi vár

Name:	DSC02202.jpg
Size:	194.8 KB
ID:	152668

MÉRAY JAP-on...ez volt a hétvége legnagyobb élménye. Igaz,csak ültem rajta,de akkor is. Nem láttam még ilyen műkdöni. Békés megyéből jött vele egy 73 éves veterános, szépen teljesítette a túrát 60-70-es tempóval.

Name:	DSC02206.jpg
Size:	202.9 KB
ID:	152669

Az már csak hab a tortán, hogy a tulajdonos kérésére kipróbáltam egy Cz 350-est, olyat,mint a miénk, csak ez úgy néz ki,mintha most jött volna ki a gyárból...13 000 km van benne.
                    "1-esben 55, 2-ben 90, 3-ban 120, és akkor jön a negyedik" - ez volt az insturkció,de én kíméltem, 90-nél már 4-et raktam.

Komment

Ez volt az? https://veteran.forum.hu/members/czs...8751-im002499/

Azt az autóban ülő komát eddig sárga Fiatban láttam feszíteni. Vajon mivel mossa, hogy így meg tud öregedni?

Komment

Joker úgy látom jól helyezkedtél rád szakadt a bank!!

Komment

Vagy elvitte a MÉH-be a sok lim-lomot.

Komment

A verda a fateré , én csak fizetett bérsofőr voltam . Amit a globális felmelegedésnek köszönhetek .--????
                            Ugyanis előző hét végén , id. Horváth Zoltán ( 1936) feltette az utánfutóra a Balillát , ráakasztotta a Ducátóra , lement Szegedre találkozóra , aztán vasárnap vissza . Aztán szerintem nagyon elfáradt , és megint nagyon meleget mondtak . Ezért felkért egy profit .
                            Vezettem , szereltem , rakodtam kiszolgáltam ....stb, stb . Nagyon szörnyű volt .

Komment

Nagyon szörnyű volt .
                              Ha majd lesz rá egy kis időm, ígérem megsajnállak....

Komment

Dongós dinamós sztoriját ide mozgattam:
                                https://veteran.forum.hu/mz-motorok-...indenfele-198/

Eléggé off volt már ebben témában. Inkább oda illik. Kérek mindenkit, hogy ott folytassuk az MZ villamosságot.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X