Közlemény
Collapse
No announcement yet.
De jót motoroztunk ma!
Collapse
X
-
ApaE -
Igaz,hogy nem ma- Tegnap történt : Lányommal elmentünk Gyulára a Salakmotor verseny záró futamát néztük meg. Gyönyörű időben nagy versenyt láttunk.A napnak nagy érdekessége volt, hogy Tihanyi 51 évesen húzta a gázt és ezen a versenyen dőlt el az ezüst érem sorsa melynek várományosa volt. Sajnos a külön futamban nem tudott győzni de az OB. 3. helyének is csak gratulálni lehet.Az a legnagyobb baj, hogy oly sokan a magyar focira adnak pénzt és erre pedig csak fillérek jutnak.Már csak Debrecenben él igazán ez a sport, pedig milyen derbik voltak hajdanán még a " piros szemű" világban itt Gyulán és Szegeden a Napos úti pályán. A 634-esem büszkén viselet a Speedway Gyula feliratot.A nyelvtani helytelenség fenntartva hisz azóta a memóriám is kopott kissé/ 1980-84/ nem most volt.
- 3 likes
Komment
-
Ma egy kellemeset motoroztunk a Káli-medencében jó kis társasággal.
Szépkilátón találkozott a csapat. P10,P12,Cz 472, Jawa 638 és Suzuki Burgman 400
A társaság a Salföldi-kőtengerben energiát gyűjt
Kékkúton a forrásnál vizet "fakasztottuk"
Megingattuk Kelemen-követ Szentbékkállán
Egy tiszta vizű forrás a Fekete-hegyen a panorámaút mentén.
Reméljük,hogy Zoli és Zsuzsa máskor is velünk tart!
Itt a vége: újra Szépkilátónál
195 km-t mentünk hibamentesen (1 slussz nem slussz
) .
Sok motoros kihasználta a jó időt - akárcsak mi. De nem mindenkinek volt kellemes a mai gurulás, hacsak nem címet cseréltek a motoros rendőrrel!
"Az élet megállhat,de a CSEPEL soha!"
Söjtöri Motoros Találkozók ; Söjtör Környéki Motorosok Baráti Köre
- 3 likes
Komment
-
Örömmel üdvözöllek! Sajnos a pénzhiány ráteszi bélyegét erre is. A focit istenítik pedig Bene- Albert idejében még volt Magyar foci azóta is ebből a legendából élnek! Pedig aki látott élőben Salakmotor versenyt/ csúnyán szólva nemcsak a szotyit a salakot is köpködte/ sosem feledi. A Lányom is közölte ezután megyünk a versenyekre- csak legyen!Ricsi gratulálok a Csapatnak!
- 3 likes
Komment
-
Szép estét.
Szeretnék vásárolni egy veterán korú motorkerékpárt (édesapám lemezvillás Csepel 125-öse az ihletadó)
Viszont nem csak kiállítási darabnak kellene, hanem heti szinten használnám, alkalmanként~60km távolságra.
Moszkva K55 a kinézett motor, de mivel találtam merev vázas, és teleszkópos hátsó lengővillás darabot is, felmerült a kérdés melyik legyen?
Szívem szerint a merev vázast választanám, de nem tudom, hogy a hazai útviszonyok között,(Budapest és környéke), mennyire használható a fentebb említett távolságra.
Szeretném kikérni a véleményüket a témában.
Tisztelettel: korzaar
- 1 like
Komment
-
Hello Korzaar!
Igaz nekem "csak" teleszkópos D-Csepeljeim vannak, de a neten olvasott élménybeszámolók alapján, ezekre az útviszonyokra merev vázasat venni nagyon nagy hiba.....persze akinek van veseköve jól jöhet.
-A merev hátsó villás babettám után mondtam azt, hogy na ez nem viccces.
Habár ezekre az utakra krosszmotor kell, vagy harckocsi.
ps: A K55 nincs nagyon elterjedve hazánkba, megfelelő hozzá az alkatrész ellátás? Mert hosszabb utakra tip-top állapotban kell hogy legyen. (Igaz Orosz motor kérdésbe vannak itt kollégák akik majd megmondják.)
- 2 likes
Komment
-
Nekem pedig volt egy MZ teleszkópos átok Simsonom. No az se rugózott sokat, viszont a veséim igen. Egy-egy kiadósabb motorozás után napokon keresztül fájt, 5 percenként hívott a természet, stb. Szóval igen, én inkább a rugózós fajtát választanám.dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA merev hátsó villás babettám után mondtam azt, hogy na ez nem viccces
Komment
-
Köszönöm a választ.
Ettől tartottam
Az első ötlet egy DKW125RT volt, mert milyen jól nézne ki a 2.Világháborús airsoft játékon, de kis kutakodás után a lehetetlen kategóriába került.
Így jött a Moszkva M1A, ami ugye a "leszármazottja".
További keresgélés meg egyenesen vitt a K55 -höz, ami ugye már hátul teleszkópos megoldás,viszont épp ez az ami nem tetszik benne, és végképp nem autentikus a 2.VH-hoz.
De mivel a hétköznapokban is használnom kellene, ezért úgy látszik kompromisszumot kell kötnöm.
Majd valami oldaldobozzal el kell álcázni a hátsó teleszkópokat, úgysem vagyunk vérprofi hagyományőrzők, ennyi bele kell férjen.
Az meg már csak külön öröm, hogy egy jobb sorsra érdemes technikai emléket sikerül megmentenem a vaskohótól(legalábbis egy ideig).
- - - Updated - - -
Off---.)Egy S51 váz itt áll éppen a 4. emeleti erkélyemen
lassan épülget, mert központi hátsó teleszkópos lesz (ezért elnézést mindenkitől), de csak így kapja meg azt a formát ami tetszik.
Valami ilyesmit.
OFF vége
- 2 likes
Komment

Komment