Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Az elozo lakast mivel egeszen kedvezo aron vettuk es ugy gondoltam hogy nem lessz ra lehetosegem masikat venni sosem fogom elcserelni ugy dontottem meg adom a modjat es mindent meg csinaltatok vizvezetek,futes,padlozat ajtok nyilaszarok,falak szisztemalasa furdoszoba, wc.konyha,stb.A ki kert arajanlatokbol nem alkudoztam megvettem mindent nem kotottem hataridohoz a megalositasokat.Minden a megfelelo szakemberrel vegeztettem es sajnos elkell hogy mondjam a butor asztaloson kivul mindeggyik szakember munkajaban volt kivetni valo Csak hogy irjak egy peldat a furdoszobaba vettem A BISAZZA-tol a mozaikot aminek az ara az osszes anyag szukseglettel 200eu/ nm, a fuga egy mugyanta ami olyanlessz mint az uveg miutan fel van hordva kulon szerrel kell lemosni stb.Miutan a burkolo szakember hogy jobban fusson a mugyanta vizet kevert hozza (ami termeszetesen az osszes dobozra ra van irva nagybetukkel hogy tilos)az egesz befeketedett es lekellett vakarni.Ez csak egy a sok kozul sajnos ott kell lenni szemelyesen minden munkanal es baztatni a szakit mert ha nem vagy szorszalhasogato akkor osszecsapjak a munkat es kesz.Most hogy ujbol ilyen munkalatok elebe nezek ugy gondolom amit meg tudok inkabb magam csinalom

    Komment


      Autóból ami 6 éve áll...egy órája vettem ki a benzinszivattyút. Komolyan mondom még mindig kavarog a gyomrom,s ilyen szurkálást is érzek a szag miatt. Pedig nem vagyok érzékeny,de ez úgy igazán megérintett.

      Komment


        Kapunyitó témához:
        Ezekkel tudsz még egy dolgot tenni. Az elavultatás bevett módja, hogy nehéz alkatrészt piszkafa lábra forrasztanak, majd az első zuhanásnál kitörik és vehetsz újat. Pöttyentsd meg a gombelemet epoxival, szilikonnal, vagy fényre kötő kínai csodával.

        Komment


          Miutan a burkolo szakember hogy jobban fusson a mugyanta vizet kevert hozza (ami termeszetesen az osszes dobozra ra van irva nagybetukkel hogy tilos) az egesz befeketedett es lekellett vakarni.Ez csak egy a sok kozul sajnos ott kell lenni szemelyesen minden munkanal es baztatni a szakit mert ha nem vagy szorszalhasogato akkor osszecsapjak a munkat es kesz.
          Néha járok Olaszországban és mindig rácsodálkozok a hasonlóságokra. Ezek szerint tényleg olyasmi, mint amilyennek látszik.
          Everything is better when you decide you don't care.

          Komment


            bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Kapunyitó témához:
            Ezekkel tudsz még egy dolgot tenni. Az elavultatás bevett módja, hogy nehéz alkatrészt piszkafa lábra forrasztanak, majd az első zuhanásnál kitörik és vehetsz újat. Pöttyentsd meg a gombelemet epoxival, szilikonnal, vagy fényre kötő kínai csodával.
            Erre én is gondoltam de aztán jött az isteni szikra. Nem éri meg vesződni vele. Bekötöm úgyhogy csak akkor kapjon áramot ha ráteszem a gyújtást 1 feszstab IC-n keresztül és kész. Kapcsolót meg felhozom a kormányhoz .

            Komment


              Mai nap ráértem,mert csak festegettem. Szerencsére jó idő volt, a festék fél óra múlva kalapálható volt. Ráérő időmben beültem a gép elé, s vezérlési adatokat kerestem összehasonlítási alapként. A meglévő motor vezérlését "túl szűknek találtam" Első hasonlítási alap:Simson 250 volt ami elég nagy fordulatú motor egy 1930-as technikához képest. Ennek a nyitási-zárási idői jóval hosszabbak mint amit a motoromon mértem. Amikor NSU max-ot próbáltam,meglepődtem milyen gyors gép. Jó sokáig keresgéltem a digramját a neten,de sikerült. Meglepetésre: pár fok eltéréssel megegyezik a meglévővel.

              - - - Updated - - -

              Ez csak agyalgatás.. később lesz értelme..

              Komment


                Click image for larger version

Name:	DSCN1365.jpg
Views:	2
Size:	198.1 KB
ID:	150441Click image for larger version

Name:	DSCN1378.jpg
Views:	1
Size:	195.0 KB
ID:	150442bal olddali megyfa kitörve,eke által :mi a teendő?Elmentem a gazdához (visszatérő kuncsaftom)ba...meg legalább szóltál volna,á... úgyis ki-volt korhadva,meg a mezsgyébe volt ültetve.... most mi a teendő.minek verjek meg egy ilyet?A felesége normális: ő azt mondta Nála úgy sincs szebb és jobb....hagyjam!

                (magarázat:a cserpezéskor készült fotón még látható a gyéres lombozatú,de édes termésű fa:bal oldalon,a kert végében több hektáros szántásakor beletolattak a fáim közé mikor sikerült....)

                Szabim töltöm nem vettem észre eddig,sötétben megyek-jövök!Egyértelműen ökörség háborúzni,de nem hihető,hogy nem hajlandó valaki elismerni ha hibázott,és el is hiszi!!!!!!

                Click image for larger version

Name:	DSCN1375.jpg
Views:	1
Size:	195.9 KB
ID:	150443Click image for larger version

Name:	DSCN1374.jpg
Views:	1
Size:	187.6 KB
ID:	150444Click image for larger version

Name:	DSCN1377.jpg
Views:	1
Size:	186.2 KB
ID:	150445Igaz félreérthető volt!Ez a vas amit ígértem!
                Elképesztő munka,semmi hegesztés,egymásba és önmagába forgatott kovácsolással illesztett kovácshegesztéssel végtelenített elemek,van mit tanulnunk!!!!

                Na Gyuri ilyen kerítést csinálj!!!!(tudom sikerülne,de nem elfogadható árom!)
                Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2016 dec. 18, 18:24.
                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                Komment


                  kovácshegesztéssel végtelenített elemek,van mit tanulnunk!!!
                  Szép munka. Sajnos egyre ritkábban látni hasonlót,pedig a MESTER dicséretére érdemes. Sajnos ezután egyre kevesebb hasonlóval fogunk találkozni.

                  Komment


                    Elképesztő munka,semmi hegesztés,egymásba és önmagába forgatott kovácsolással illesztett kovácshegesztéssel végtelenített elemek,van mit tanulnunk!!!
                    Mivel a családom tagjai apai ágon , - egészen nagyapámig bezárólag - műlakatosok voltak így volt szerencsém látni egy pár hasonló remeket , sőt elkészültét is ! A legritkább esetben használták a kovácshegesztést , - nekem úgy tanították hogy hitz-el való hegesztést ... - leginkább nyitoltak , pántoltak mindent , vagy bujtatott rögzítést használtak . A meglévő mintakönyvben (német) is így szerepelnek a termékek . A számomra legérdekesebb a rózsa (mint egy szál virág...) kovácsolása volt , ott ugyanis az egyessével elkészített szirmok tényleg hitz-el lettek egymáshoz rögzítve (fehér izzásig melegítették a darabok összetartozó részeit , amikor már szikrázott a vas összekalapálták ...) ... mivel nagyapám már 18 -éve meghalt , a ráverő kalapács sem volt a kezemben már vagy 20-22 éve , szerintem már nem lesz módomban többé látni ezeket , így csak mesélni tudom
                    Kár hogy a rács alsó részén lévő , jobb oldali stilizált "fej" egyik része törött , vagy hiányos , de pótlása után ismét régi fényében pompázhat az egész ! Meg szabad kérdezni , hogy ez a lakatosipari remek hol teljesített szolgálatot ? Az eredeti gazdájának bizonyára volt mit a tejbe aprítani . Esetleg nem tartalmaz öntvény részleteket ???
                    Utoljára szerkesztve a következő által: zahi; 2016 dec. 18, 21:11.

                    Komment


                      Meg szabad kérdezni , hogy ez a lakatosipari remek hol teljesített szolgálatot ? Az eredeti gazdájának bizonyára volt mit a tejbe aprítani . Esetleg nem tartalmaz öntvény részleteket ???
                      Hagyományos asztalosfelszerelések között figyeltem fel rá,már nem maradt aki tudná honnan került.Szerintem kandallórács része lehetett mert"láng-arcnak"néztem a díszítést amin szintén nem látszik toldás vagy hegesztés,a keret is végtelen,a betét apró gömb-szegecsekel van rögzítve egymáshoz.Önálló darabnak látszik,mivel sem fület sem furatot nem látni rajta.Tiszta kovácsolt vasnak látszik drótkefézés után.
                      Terveimben egy kis rozsdátlanítás és festés antikolással,kültéri fali-díszként szolgál nálam,egy ideig.
                      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                      Komment


                        Szervusztok!

                        Van egy régi mondás,-"egy kovács nem kovács,-két kovács félkovács,-három kovács egy kovács",a fenti mondással arra szerettem volna utalni,hogy akármilyen jó kezű is egy kovács,az ilyen munkákhoz háromra van szükség.

                        A hagyományos kézi kovácsolásnál,szükség van egy kovácsra (mester) és két ráverő kovácsra főleg,ha tűzi-hegesztésről és lyukasztásokról van szó,mert nagyon gyorsnak kell lenni.A tűzi-hegesztésnél arra sincs lehetőség,hogy többszöri felmelegítés legyen,mert ott egy melegből,melynek hőfoka az anyag olvadáspontja alatt egy kicsivel kell lenni,össze kell ütni a két hegesztendő anyagot,úgy hogy ezt megelőzően az illeszkedő felületek között reve ne legyen,azt el kell távolítani.Nagyon gyorsnak és összeszokottnak kell lenni ahhoz a három embernek,hogy tökéletes legyen a munkadarab.


                        Máté!

                        A rácsodon tényleg nagyon szép munkát végzett,annak valamikori készítője,de azon tűzi-hegesztést nem vélek felfedezni,-de ettől még lehet,-esetleg elkerülte a figyelmemet,vagy a képen a mérete miatt nem vélem felfedezni.A Gyuri valószínű képes lenne ilyet csinálni,ha volna még két segédje,-de minek.

                        Ilyen minőségű munkát napjainkban,csak virtusból csinálnak,mert ez megfizethetetlen,a barkácsáruházak tele vannak,viszonylag olcsó kovácsolt elemekkel,amik egy laikus,vagy újgazdag szemének és birtoklási vágyának ugyan azt az élmény nyújtja,mint egy valóban egyedi és kézi munka.

                        A mai világban az sem érdekes ha műanyagból van,de azért kovácsoltvas kinézete legyen és olcsó és mutatós,had irigyelje a szomszéd.

                        Üdvözlettel:Che

                        Komment


                          Van egy régi mondás,-„egy kovács nem kovács,-két kovács félkovács,-három kovács egy kovács”
                          ÚÚÚÚÚ , de sokszor hallottam ezt! Bár leginkább kisebb munkák voltak már csak a gyerekkoromban , így ketten is elegendők voltak hozzá , de számomra nehéz volt azt megcsinálni , hogy pontosan oda kell ütni a ráverővel ahová a mester , mikor és hogyan jelzi azt hogy a ráverővel meg kell állni , vagy be kell csatlakozni... természetesen mindezt egy szó nélkül ! Az üllő hangjától úgysem lehetett volna .... Egyszer egy régi barátjával láttam őket kovácsolni, az úriember még talán a háború előtt dolgozott az öregék műhelyében - na azt a sürgés forgást ... (kb a 80 ' -évek elején lehetett). Azután meg lehetett a sztorikat hallgatni vagy egy óra hosszán keresztül .

                          Komment


                            hogy pontosan oda kell ütni a ráverővel ahová a mester
                            Milyen igaz!
                            Annak idején inas koromban, tanultuk a kovácsmesterség alapjait ( hangsúly az alapokon van ).
                            Nos, a nap végére igen komolyan elfáradtam/tunk a társammal....nem kellett altatódalt dúdolni

                            Komment


                              Sziasztok keresem mátéaput egy régebbi link miatt amin egy hw pótkocsi fékbetétjét szabályozta. Lenne egy pár kérdésem ezzel kapcsolatban.

                              Komment


                                A kovácsok az üllőn beszélgettek!- beszéd nélkül figyelték a ráverők a Mester általi üllő csengését. Igaz nem sokat de tátott szájjal néztem őket és hallgattam. Néztem milyen erővel dolgozott a ráverő és hogy csilingelt a Mester a sokkal kisebbel.Sajnos ezt manapság a skanzenekben is csak utánzat mint oly sok minden" Túrista ámító" de nem az igazi.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X