Kellemes és békés Karácsonyi ünnepeket kívánok!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Chemotox kocsmája
Collapse
X
-
Minden Kedves Fórumtagnak családjukkal együtt áldott, békés Karácsonyt kívánok.
Pihenjünk egyet és várjuk a tavaszt!
- 4 likes
Leave a comment:
-
Köszi, kipróbálom!sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA gombra tegyél egy vékony puha ruhát és úgy rá a puskát
Leave a comment:
-
A zsírzó puskához! A gombra tegyél egy vékony puha ruhát és úgy rá a puskát szinte nincs lehetetlen hol nem működik! Ez is egy régi fogás
- 2 likes
Leave a comment:
-
Értem, köszimátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa nem foltos ,hanem egyöntetű a felület akkor miért ne lenne jó. A matt felület azt jelenti illeszkedik teljes felületen ,nem lehet olyan mint ami nem ér semmihez .
. ...................................................................
Leave a comment:
-
Hát egy koronakidobódáshoz képest tényleg kicsi......Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉltető Napunknak ez a "kis hibája" megvan.
De ha már nap itt egy kis érdekesség:
https://content.section9.me/im/gsf/sun.jpg
(Obszervatóriumba megengedték hogy lőjek egy fotót a napról a távcsövükön keresztül.)
- 2 likes
Leave a comment:
-
Éltető Napunknak ez a "kis hibája" megvan. Amivel nem bír eső, szél, fagy, ő azt szép csendben elintézi, a bőrünktől kezdve, anyagra való tekintet nélkül. Villamos mérőórát raktak fel a D-i oldalon a minap. Kérdeztem, hogy a berendezés és a csövek UV-állók-e. Hát, amíg ki nem süt a Nap - mondta a szaki.horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMindig azt hittem ez az UV csak parasztvakitás, aztán mégsem
- 1 like
Leave a comment:
-
Ami zsinórt adgtak a sáttrakhoz egy hónap mulva elszakadtakpasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseUV fénnyel szemben csak ellenálló, de nem tökéletes.
UV-ra gondoltam és megpróbáltam elszakitani a megmaradt zsinórt . Nem lehetett, amit meg a Nap ért kisujjal elszakitottam
Mindig azt hittem ez az UV csak parasztvakitás, aztán mégsem
Elsőre én is zártszelvényben gondolkodtam, de csak az anyag 150ezer körül lett volna és egyedül nem tudnám elkészíteni a beállót, segitség már senki
Leave a comment:
-
Sajnos nem. Hallottam olyanról, de élőben még nem láttam. Ha ez nem javul meg kéne egy olyat rendelnem. Ez a jelenlegi a klasszikus rápattanós fajta. Van négy vékony rugós acél lap a fejében. A végük karmos, elvileg ha a kúpos zsírzószemre rányomod rá is szorul, de ez nem akadályozza meg abban a zsírt, hogy a szabadba távozzon.jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEz nem az a fajta amelyiket lehet tekergetni mint a fúró tokmányát
Köszi a tippet! Akkor ezt is meg kell hogy nézzem.mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea "gagyí" zsírzószemek rövidebbek és a nyakuk is rövid a záródáshoz.Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2024 nov. 27, 22:07.
Leave a comment:
-
Valószínűleg ... eredetileg úgy kellett a kis gömbre rászorítani a pofákat. A mostaniak a rugóerőre vannak bízva ,viszont a szírzó-szemeknek gömbölyűnek kell lenni és a nyakuknak ivesnek a "gagyí" zsírzószemek rövidebbek és a nyakuk is rövid a záródáshoz.jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEz nem az a fajta amelyiket lehet tekergetni mint a fúró tokmányát és úgy "zárod rá" a zsírzógömbre?
Ma csak az "acél" zsírzószemeknek vásárolt darabok minőségiek a többivel küszködünk...
- 2 likes
Leave a comment:
-
Ha nem foltos ,hanem egyöntetű a felület akkor miért ne lenne jó. A matt felület azt jelenti illeszkedik teljes felületen ,nem lehet olyan mint ami nem ér semmihez .
- 2 likes
Leave a comment:
-
Ez nem az a fajta amelyiket lehet tekergetni mint a fúró tokmányát és úgy "zárod rá" a zsírzógömbre?
Kicsit más, megint elém kerültek a képek amikor szét szedtem az autó szívósorát, lehet csak rémeket látok de ha jól sejtem a szelepszárnak nem mattnak kéne lennie hanem "fényesnek" mint az alsó fele......
https://content.section9.me/im/vf/valve.jpg
Leave a comment:
-
Sziasztok! Ki ért a klasszikus zsírzópumpákhoz? Egy régi darabhoz vettem vasárnapi piacon új csövet fejjel, majd elkezdtem használni. Kb 15-20 zsírzógombig jól működött, de aztán elkezdte a fej mellé nyomni a zsírt. Az első egy-kettőnél még úgy gondoltam, hogy nem veszi be, talán el van dugulva a régi zsírtól, de onnantól soha nem ment át egyiken sem. Szétszedtem a végét, kipucoltam összeraktam, üresen kipróbálva csak a középső kis furaton jött a zsír, gondoltam jó is, de aztán újra a lapkák mellett jött belőle. Lehet, hogy valami fölött átsiklottam de az is lehetséges, hogy a valószínűleg kínai árú valójában csak ennyit ér?Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2024 nov. 25, 22:57.
- 1 like
Leave a comment:
-
Szervusztok! Horex! Emlékszem a posztra. Én bíztam benne, hogy tartós lesz, mert a fene egye meg, rossz érzés a más veszteségét látni. A Sajátot meg őrület... Ha a lehetőséged úgy adódik a jövőben, próbálj meg egy kisteherautó ponyvát szerezni. Talán az bírná. Tudom nehéz eset! Én a volt munkaadómét kunyeráltam el, mikor a soffőr felakadt vele egy faágon és szét szaggatta. Én a vágott fát és a körfűrészasztalt takargatom vele, meg egy kisebb darabbal a Komar mopedem. Tapasztalatok: Ez is képes megdermedni és törni! A "hegesztésnél" szeret repedni, mert UV fénnyel szemben csak ellenálló, de nem tökéletes. És Baromi nehéz tud lenni! Minél vastagabb az anyaga, annál nehezebb. Kell a "sátor vas", ami legalább 40*40es vastagfalú zártszelvény. Valami roncs kellene, amiről le lehet szerelni vasakkal együtt. Vagy még a szabadtéri előadások sátra is jó lehetne. Amúgy amin én kiakadtam: Kaptam egy autó ponyvát a szomszédtól. Kb 3 éve volt letakarva a betonkeverő vele. Most levettem. Kellett másra. A Közepén már szét ette a nap. Jó tenyérnyi darabon elszakadt. Mállik az anyaga...horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTegnapelött esett vagy 15-20cm vizes hó, összerogyott minkét sátram pedig a cső toldásokra KPE csövet is rögzitettem
- 2 likes
Leave a comment:
-
Tavasszal vettem két "pavilont/sátor oldalfal nélkül,jól összefigtam gyorskötőzőkkel és lehorgonyoztam jóképű betondarabokkal.pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA hóhelyzetre tekintettel :
A madarak annyira leszarták a régi autót hogy a zománc alatt a fém látszott
Prima nyarunk volt, talán egyszer esett az eső
Mondták, ez nem fogja birni a havat
Hó, Mo-gon? Ugyanmár!
Tegnapelött esett vagy 15-20cm vizes hó, összerogyott minkét sátram pedig a cső toldásokra KPE csövet is rögzitettem
Leave a comment:
Leave a comment: