Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• pasetta
    replied
    Kellemes és békés Karácsonyi ünnepeket kívánok!

Leave a comment:

• Jankó51
    replied
    Minden Kedves Fórumtagnak családjukkal együtt áldott, békés Karácsonyt kívánok.
    Pihenjünk egyet és várjuk a tavaszt!

Leave a comment:

• Titus
    replied
    sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A gombra tegyél egy vékony puha ruhát és úgy rá a puskát
    Köszi, kipróbálom!

Leave a comment:

• sepy
    replied
    A zsírzó puskához! A gombra tegyél egy vékony puha ruhát és úgy rá a puskát szinte nincs lehetetlen hol nem működik! Ez is egy régi fogás

Leave a comment:

• jagdtigger
    replied
    mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ha nem foltos ,hanem egyöntetű a felület akkor miért ne lenne jó. A matt felület azt jelenti illeszkedik teljes felületen ,nem lehet olyan mint ami nem ér semmihez .
    Értem, köszi . ...................................................................

Leave a comment:

• jagdtigger
    replied
    Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Éltető Napunknak ez a "kis hibája" megvan.
    Hát egy koronakidobódáshoz képest tényleg kicsi...... De ha már nap itt egy kis érdekesség:
    https://content.section9.me/im/gsf/sun.jpg
    (Obszervatóriumba megengedték hogy lőjek egy fotót a napról a távcsövükön keresztül.)

Leave a comment:

• Jankó51
    replied
    horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Mindig azt hittem ez az UV csak parasztvakitás, aztán mégsem
    Éltető Napunknak ez a "kis hibája" megvan. Amivel nem bír eső, szél, fagy, ő azt szép csendben elintézi, a bőrünktől kezdve, anyagra való tekintet nélkül. Villamos mérőórát raktak fel a D-i oldalon a minap. Kérdeztem, hogy a berendezés és a csövek UV-állók-e. Hát, amíg ki nem süt a Nap - mondta a szaki.

Leave a comment:

• horex
    replied
    pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    UV fénnyel szemben csak ellenálló, de nem tökéletes.
    Ami zsinórt adgtak a sáttrakhoz egy hónap mulva elszakadtak
    UV-ra gondoltam és megpróbáltam elszakitani a megmaradt zsinórt . Nem lehetett, amit meg a Nap ért kisujjal elszakitottam
    Mindig azt hittem ez az UV csak parasztvakitás, aztán mégsem

Elsőre én is zártszelvényben gondolkodtam, de csak az anyag 150ezer körül lett volna és egyedül nem tudnám elkészíteni a beállót, segitség már senki

Leave a comment:

• Titus
    replied
    jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ez nem az a fajta amelyiket lehet tekergetni mint a fúró tokmányát
    Sajnos nem. Hallottam olyanról, de élőben még nem láttam. Ha ez nem javul meg kéne egy olyat rendelnem. Ez a jelenlegi a klasszikus rápattanós fajta. Van négy vékony rugós acél lap a fejében. A végük karmos, elvileg ha a kúpos zsírzószemre rányomod rá is szorul, de ez nem akadályozza meg abban a zsírt, hogy a szabadba távozzon.

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    a "gagyí" zsírzószemek rövidebbek és a nyakuk is rövid a záródáshoz.
    Köszi a tippet! Akkor ezt is meg kell hogy nézzem.
    Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2024 nov. 27, 22:07.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ez nem az a fajta amelyiket lehet tekergetni mint a fúró tokmányát és úgy "zárod rá" a zsírzógömbre?
    Valószínűleg ... eredetileg úgy kellett a kis gömbre rászorítani a pofákat. A mostaniak a rugóerőre vannak bízva ,viszont a szírzó-szemeknek gömbölyűnek kell lenni és a nyakuknak ivesnek a "gagyí" zsírzószemek rövidebbek és a nyakuk is rövid a záródáshoz.

Ma csak az "acél" zsírzószemeknek vásárolt darabok minőségiek a többivel küszködünk...

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Ha nem foltos ,hanem egyöntetű a felület akkor miért ne lenne jó. A matt felület azt jelenti illeszkedik teljes felületen ,nem lehet olyan mint ami nem ér semmihez .

Leave a comment:

• jagdtigger
    replied
    Ez nem az a fajta amelyiket lehet tekergetni mint a fúró tokmányát és úgy "zárod rá" a zsírzógömbre?

Kicsit más, megint elém kerültek a képek amikor szét szedtem az autó szívósorát, lehet csak rémeket látok de ha jól sejtem a szelepszárnak nem mattnak kéne lennie hanem "fényesnek" mint az alsó fele......
    https://content.section9.me/im/vf/valve.jpg

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Sziasztok! Ki ért a klasszikus zsírzópumpákhoz? Egy régi darabhoz vettem vasárnapi piacon új csövet fejjel, majd elkezdtem használni. Kb 15-20 zsírzógombig jól működött, de aztán elkezdte a fej mellé nyomni a zsírt. Az első egy-kettőnél még úgy gondoltam, hogy nem veszi be, talán el van dugulva a régi zsírtól, de onnantól soha nem ment át egyiken sem. Szétszedtem a végét, kipucoltam összeraktam, üresen kipróbálva csak a középső kis furaton jött a zsír, gondoltam jó is, de aztán újra a lapkák mellett jött belőle. Lehet, hogy valami fölött átsiklottam de az is lehetséges, hogy a valószínűleg kínai árú valójában csak ennyit ér?
    Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2024 nov. 25, 22:57.

Leave a comment:

• pasetta
    replied
    horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Tegnapelött esett vagy 15-20cm vizes hó, összerogyott minkét sátram pedig a cső toldásokra KPE csövet is rögzitettem
    Szervusztok! Horex! Emlékszem a posztra. Én bíztam benne, hogy tartós lesz, mert a fene egye meg, rossz érzés a más veszteségét látni. A Sajátot meg őrület... Ha a lehetőséged úgy adódik a jövőben, próbálj meg egy kisteherautó ponyvát szerezni. Talán az bírná. Tudom nehéz eset! Én a volt munkaadómét kunyeráltam el, mikor a soffőr felakadt vele egy faágon és szét szaggatta. Én a vágott fát és a körfűrészasztalt takargatom vele, meg egy kisebb darabbal a Komar mopedem. Tapasztalatok: Ez is képes megdermedni és törni! A "hegesztésnél" szeret repedni, mert UV fénnyel szemben csak ellenálló, de nem tökéletes. És Baromi nehéz tud lenni! Minél vastagabb az anyaga, annál nehezebb. Kell a "sátor vas", ami legalább 40*40es vastagfalú zártszelvény. Valami roncs kellene, amiről le lehet szerelni vasakkal együtt. Vagy még a szabadtéri előadások sátra is jó lehetne. Amúgy amin én kiakadtam: Kaptam egy autó ponyvát a szomszédtól. Kb 3 éve volt letakarva a betonkeverő vele. Most levettem. Kellett másra. A Közepén már szét ette a nap. Jó tenyérnyi darabon elszakadt. Mállik az anyaga...

Leave a comment:

• horex
    replied
    pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A hóhelyzetre tekintettel :
    Tavasszal vettem két "pavilont/sátor oldalfal nélkül,jól összefigtam gyorskötőzőkkel és lehorgonyoztam jóképű betondarabokkal.
    A madarak annyira leszarták a régi autót hogy a zománc alatt a fém látszott
    Prima nyarunk volt, talán egyszer esett az eső
    Mondták, ez nem fogja birni a havat
    Hó, Mo-gon? Ugyanmár!
    Tegnapelött esett vagy 15-20cm vizes hó, összerogyott minkét sátram pedig a cső toldásokra KPE csövet is rögzitettem

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X

Debug Information