Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Emu a régi öregek a söprűből készült Törkölyt tekintették a pálinka Annyának! Kicsit szagossabb mint a többi.

Komment

Emu a régi öregek a söprűből készült Törkölyt tekintették a pálinka Annyának! Kicsit szagossabb mint a többi.
      No a boralja (nem tiszta bor illetve ami a hordóban marad) olyan pálinkát ad, ami szintelen szagtalan mondhatni víz izű, nem karcol. A páciens azt hiszi nem iszik semmt, pedig 52 fokos.
      Nem találkoztam olyannal aki csak simán berúgott volna tőle, és ne lett volna egy életre szóló legenda ez a találkozás

Komment

Nem vagyok nagy szakértő...a z egyik legjobb pálinka amit ittam az seprő+törköly vegyes. Nagyonn sima,erős,ízes,enyhe"penész" ízzel. (lehet nem jól írom írom az íz jelleget)

- - - Updated - - -

Megszámoltam most: még 42db körte van..az szolídan,beosztással még négy nap.

- - - Updated - - -

Nálam a borkészítés: Szőlő fertőtlenítős mosása majd darálás, s ezután a szoktatott előnevelt fajélesztő (ami 20% alkoholig tűr a vadélesztővel szemben) és élesztőtápsó+ pektinbontó (segíti a héjban lévő színek aromák kioldódását) hozzákeverése. Ezek után a lezárom a hordót,de naponta egyszer átforgatom, s egy hétig hagyom héjával erjedni. Egy hét után préselem és üvegekbe töltöm. Szeretem ha szinte harapni lehet a bort..

Komment

Szeretem ha szinte harapni lehet a bort.
          Meg azt is ha "üt" ha jól értelmezem a metódusodat .

Komment

,enyhe „penész” ízzel.
            Ezt még nem kostoltam, de ezek szerint a penész a pikáns ízek kategóriája !

Komment

Meg azt is ha „üt
              Szeretem a kakaót is,de ha már bor...

Komment

ezek szerint a penész a pikáns ízek kategóriája !
                Az a jó pince amelyiknek a falán van nemespenész.

Komment

a penész a pikáns ízek kategóriája
                  Sajtból is az a finom!

Látszik milyen sar idő van, jól rányomja a bélyegét a fórumra. Csak eszünk meg iszunk, szerelés, motorozás meg szinte sehol...
                  Utoljára szerkesztve a következő által: madorka; 2017 szept. 21, 10:55.

Komment

Amikor diót kell szedni,akkor a szerelés félre van téve,mert a dió és a gyümölcsök nem várnak a fán,azok bizony leesnek és egyből romlásnak indulnak,de a vasak legfeljebb egy kissé rozsdásabbak lesznek és egy párszor többet kell húzni majd rajta a drótkefével.

Üdvözlettel:Che

Komment

Én ma már kétszer szedtem össze a diót. Elég jól adja a fa. És megyek ki a műhelybe esztergálni a Csepelhez alkatrészeket.

Komment

És megyek ki a műhelybe esztergálni a Csepelhez alkatrészeket.
                        Ezért nem tudok megélni abból amihez értek:én pedig megpróbálok kikalapálni valamit,nevetséges ez a világ!!!

!És ma nem szedtem össze a diót!A fa alatt egyedül kellett szalonnát sütnöm....... igaz meghajolva de törve NEM!

- - - Updated - - -

motorozás meg szinte sehol...
                        Mert szar a motorom és remény meg messze!

- - - Updated - - -

motorozás meg szinte sehol...

Szeretem a kakaót is,
                        Végre:egy másik rendes kakaófogyasztó!!!!!!

- - - Updated - - -

Az a jó pince amelyiknek a falán van nemespenész.

Kívül........................................................
                        Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2017 szept. 21, 18:28.
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mert mi baja?
                          és a Pannónia?

Komment

En mindennap hasznalom a Pannoniat csak mar hogy tobbet kell szerelni min amit megyk vele ennyi bajom meg motorral nel volt

Komment

Szervusztok!

Erre ma egész nap olyan igazi hűvös áztató eső hullott.Úgy hívom az ilyen időt,hogy kifingásra való,az embernek az élettől is elmegy a kedve,pedig ez még csak ízelítő,a közelgő hideg napokból,-szóval sokkal jobb volt amikor pakolásztam be az autóba,indulván Tiszakeszibe.

Akármilyen kellemetlen is ez az idő,azért azt tudom,hogy rossz után jön a jobb,ezért mégis a túlélésért küzd az ember,jelen esetben gyűjtögeti a diót és az egyéb még hasznosítható terményeket.A mi territóriumunkhoz négy diófa tartozik,kettő az utcán a ház előtt van,amelyről a diók az útra is hullanak,ezért oda negyedóránként ki kell menni és összeszedni a lehullott termést,mert széttapossák az autók.A széttaposottak sem mennek kárba,mert elcsipegetik a vadgalambok és egyéb madarak,de azért törekszem a minimális madáreleségre.

Szalonnasütésre nem is lehetett errefelé gondolni az eső miatt,esetleg serpenyőben a tűzhelyen lehetne,de annak meg semmi romantikája,meg különben is egyedül szalonnát sütni,-esetleg muszályból,de az úgy igazi,ha körül ülik a tüzet.

Valahol olvastam régebben a tokaji aszúról,melynek a gyógyító hatását a benne lévő penészgombáknak tulajdonították,egyébként Eger környékén kevés olyan pince van,amelynek falát nem lepi penész és úgy tartják az ottaniak,hogy úgy az igazi,-én meg nem értek hozzá,nem vitatkozom,-hagyom őket a tudatban.

Üdvözlettel:Che

Komment

A bor.. nagyon érzékeny a külső hatásokra. A hőingadozás is befolyásolja a minőséget,ezért jó a pince. Hordós érlelésnél a bor "lélegzik" s nem mindegy mit. A pince falán lévő nemespenész hatással van az ízre... a hagyma is,de nem kedvezően. Az én lehetőségeim korlátozottak,de azért próbálom a legjobbat kihozni.

- - - Updated - - -

Az eső egész nap esett,nem is csináltam semmit. Így ha holnap jobban esik,akkor is muszáj lesz.

- - - Updated - - -

tobbet kell szerelni min amit megyk vele
                                Élménymotor egy szerelgetni szerető embernek.

- - - Updated - - -

Ezért nem tudok megélni abból amihez értek:én pedig megpróbálok kikalapálni valamit,nevetséges ez a világ!!!
                                Én ezen nem nevetek.. persze azért nem tör le.. Nálam is hasonló a helyzet,a krumplit annyiért szedik órabérben mint amennyiért én dolgozok.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X