Meg azt is ha „üt
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Chemotox kocsmája
Collapse
X
-
És megyek ki a műhelybe esztergálni a Csepelhez alkatrészeket.
!És ma nem szedtem össze a diót!A fa alatt egyedül kellett szalonnát sütnöm....... igaz meghajolva de törve NEM!
- - - Updated - - -
motorozás meg szinte sehol...
- - - Updated - - -
motorozás meg szinte sehol...
Szeretem a kakaót is,
- - - Updated - - -
Az a jó pince amelyiknek a falán van nemespenész.
Kívül........................................................Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2017 szept. 21, 19:28."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 3 likes
Komment
-
Szervusztok!
Erre ma egész nap olyan igazi hűvös áztató eső hullott.Úgy hívom az ilyen időt,hogy kifingásra való,az embernek az élettől is elmegy a kedve,pedig ez még csak ízelítő,a közelgő hideg napokból,-szóval sokkal jobb volt amikor pakolásztam be az autóba,indulván Tiszakeszibe.
Akármilyen kellemetlen is ez az idő,azért azt tudom,hogy rossz után jön a jobb,ezért mégis a túlélésért küzd az ember,jelen esetben gyűjtögeti a diót és az egyéb még hasznosítható terményeket.A mi territóriumunkhoz négy diófa tartozik,kettő az utcán a ház előtt van,amelyről a diók az útra is hullanak,ezért oda negyedóránként ki kell menni és összeszedni a lehullott termést,mert széttapossák az autók.A széttaposottak sem mennek kárba,mert elcsipegetik a vadgalambok és egyéb madarak,de azért törekszem a minimális madáreleségre.
Szalonnasütésre nem is lehetett errefelé gondolni az eső miatt,esetleg serpenyőben a tűzhelyen lehetne,de annak meg semmi romantikája,meg különben is egyedül szalonnát sütni,-esetleg muszályból,de az úgy igazi,ha körül ülik a tüzet.
Valahol olvastam régebben a tokaji aszúról,melynek a gyógyító hatását a benne lévő penészgombáknak tulajdonították,egyébként Eger környékén kevés olyan pince van,amelynek falát nem lepi penész és úgy tartják az ottaniak,hogy úgy az igazi,-én meg nem értek hozzá,nem vitatkozom,-hagyom őket a tudatban.
Üdvözlettel:Che
- 7 likes
Komment
-
A bor.. nagyon érzékeny a külső hatásokra. A hőingadozás is befolyásolja a minőséget,ezért jó a pince. Hordós érlelésnél a bor "lélegzik" s nem mindegy mit. A pince falán lévő nemespenész hatással van az ízre... a hagyma is,de nem kedvezően. Az én lehetőségeim korlátozottak,de azért próbálom a legjobbat kihozni.
- - - Updated - - -
Az eső egész nap esett,nem is csináltam semmit. Így ha holnap jobban esik,akkor is muszáj lesz.
- - - Updated - - -
tobbet kell szerelni min amit megyk vele
- - - Updated - - -
Ezért nem tudok megélni abból amihez értek:én pedig megpróbálok kikalapálni valamit,nevetséges ez a világ!!!
- 5 likes
Komment
-
movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEn mindennap hasznalom a Pannoniat csak mar hogy tobbet kell szerelni min amit megyk vele ennyi bajom meg motorral nel volt
- 3 likes
Komment
-
Pannoniat csak mar hogy tobbet kell szerelni min amit megyk vele ennyi
Nem értem:miért kell szerelni?Tudtommal felújított a motorod,így csak a ragadás és a beállítás finomítása marad.A megszakítót 500-1000km-enként megnézed esetleg gyémántporos tűreszelővel finomítasz rajta a helyén a megszakítóhézagot leellenőrzöd menni fog.A karbival nem volt gondom,maximum a tankban lévő rozsda okoz gondot,a belső festést ennél a motornál nevetségesnek tartom,van másik....ha ezek jók akkor a tempóddal van gond,ha 70-alatt hajtod lassan gyorsítasz,kimegy a világból(ha van türelmed hozzá).
Nagyon nyugis motor,ha felveszed a tempóját élvezni fogod a kényelmét!
- - - Updated - - -
mert mi baja?Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2017 szept. 22, 06:17."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
Tűszelepet már cseréltem,de ehhez a típushoz valahgy nem találok szelepfészket
Nekem a Honda főreléje került volna 4xxxx Ft-ba de az összes robogóé pont ugyanilyen 4500Ft-ért. ezért vettem 1 tartalékot is hátha ez nem bírja 27 évig. Oszt és??
- - - Updated - - -
Jut eszembe, ha van üzemanyagszivattyúd, nézd meg azt is, mert lehet a tűszelepeknek nincs bajuk, hanem a benzinpumpa reléje ment tönkre és tolja folyamatosan a benzint, amit a porlasztó nem tud lezárni.
Ha időben észreveszed az elektronikát nem kell cserélned mint nekem.
- 3 likes
Komment
-
Máté! A tank belső kezelése ennél is elengedhetetlen hisz ha másikat teszel rá az is rozsdás már és kezded előről eszed a mérget csak. Tank belső rendbe tétel, karbi ultrahangos tisztítása és ha svimmelős a karbi akkor használhat a tűszelep besziszolása. Polír papír- sokszor az a gond,hogy a használattól válla keletkezik és nem zár le. Hozzá teszem a" Pancsi" karbiját nem ismerem ez a gyakorlati tapasztalatom. Jikov-nál én tolómérővel válogattam a leghosszabbat mert a hossz is mérvadó. Oldal stenderen jelentkezett leginkább a túlfolyás. Fúrógépbe befogtam és úgy políroztam / függőlegesen tartava!! mert elgörbülhet az úszó vékony szára és eldobós lessz vagy megreped a forrasztás körülötte. Ha nem ilyen a karbi akkor ez csak eszme futtatás.
- 3 likes
Komment
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa nem ilyen a karbi akkor ez csak eszme futtatás.
- - - Updated - - -
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
- 2 likes
Komment
Komment