Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    a muhelyben van olya kaosz de o ugy el navigal mintha katonas sorba allnanak a dolgok
    Éppen ezt kacagom magamban ezt hívjuk rendezett káosznak..hidd el sokan a célszerűség szerint hagyjuk"szét"-dolgainkat ha valaki arrébb teszi az a káosz,ha bekötnéd a szemét akkor is tudná merre léphet és mi hol van,persze ronthat a dolgon egy kis szenilitás.Gondolom"drehann master" az öreg a három esztergára gondolok,és a fúrógéppel toldott gépre,zseniális megoldás...
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

    Komment


      Csorlo lett volna saJnos a pontokat nem tudom fole varazsolni a o betunek de a lancos emelore gondoltam nalunk argano a neve ben

      Komment


        Kaptam ausztriából egy nagy ládát teli vassal... legyen belőle motor (blokk). Szerencsére gyorsan beazonosítottam, rá volt írva: NSU ez egy zdb 200 típus,ami belülről ismeretlen számomra. Igen precíz szerkezet,s ami meglepett az a hengere.... annyi lyuk van benne mint az ementáli sajtban majd alaposabban megfigyelem melyik csatorna hová vezet... mert érdekel. 2,5 motornyi belsőségből ma kiválogattam egy váltónyi fogaskereket s elmosogattam.. ha kész a tisztogatás,teszek képeket az asztalon kiterített szerkezetről.

        Komment


          Hol voltál ennyi ideig elveszve Atti,-már hiányoltalak?Jó gondolom ott ahol én,molyolás a kertben,szüretelés,gallyazás,ásás,miegymás és esténként már fáradtan a műhely.Nem tudom,hogy mi a fenéért,de nem haladok semmire,pár napja fel szerettem volna menni a műhelypadlásra és megzakkant alattam a létra,még szerencse,hogy óvatosan lépegettem,-nézegettem-nézegettem és úgy döntöttem fűrészt neki.Most vaslétrát kell csinálnom,de ahhoz is csak olyan szedett-vedett anyagaim vannak,amiket egyengetni,toldozgatni kell,egy valamikori bálázógép bálatovábbító pályája volt a kiinduló bázis,-szóval van tennivalóm bőven,de ettől szép az élet.

          Az utcán van,tulajdonképp a szomszéd felől,a mezsgyétől pár méterre,valamilyen rendkívül tüskés elburjánzott bokor,ilyenkor olyan narancsszínű bogyók teremnek rajta.Már annyira túlnőtte magát,hogy zavart a beállásban,állandóan leszedte a sapkám és tépte a kabátom.Egy pár napja aztán nekiálltam meggallyazni,reggeltől késő délutánig csináltam,amire bekévézve álltak a gallyak,amit másnap zöld hulladékként el is vittek,bár kesztyűben csináltam,de mind a két csuklóm csupa seb,nem kell sajnálni,majd begyógyul,de ez a munka is a szomszéd dolga lett volna,mert előtte van és Ő is ültette.Szeretik a másikra tolni a kellemetlen munkát,de egye a fene én már nyugdíjas vagyok,meg mást mit is csinálnék,esetleg srófolhatnák is,vagy nézném a TV-ben ezt a csodálatosan mocskos választási kampánnyal kapcsolatos híreket,akkor inkább a szúrt sebek.

          Üdvözlettel:Che

          Komment


            Üdv Neked is Józsi bátyám! Sok sürgős munka (másnak) összejött,de itt már unalmas a boxerek gondjait taglalnom,ezért nem is tettem. Most kirepülő félben van egy Jawa 350 perák,ami már felüdülés számomra. Most a szüret,faültetés,szőlö csemete ültetés van soron + kis lakásfestés renoválás. Épp beszélgettem párommal,s az öreg cimborákkal.. akkor volt a legtöbb szabadidőnk mikor (akár műszakban is) munkahelyen dolgoztunk. Hidd el, nem az idő rövidségével van van a baj... hanem velünk. Körülményesebbek.előregondolkodóbbak,megfontoltabbak lettünk, s ez elrabolja az időnket amit a munkára fordítanánk.. Ezt tudomásul kell vennünk..rendje van az életnek, s mi szerencsére beletartozunk...örüljünk hát annak hogy még így is szalad a szekér.

            Komment


              hát ezt mintha saját számon ejtettem volna ki ... mostanában azt veszem magamon észre , hogy kezdek szüttyögni , inkább háromszor mérek , kicsit reszelek , átgondolom ... jobb megoldás van-é ? ... inkább kétszer is visszabontom ha valami nem "egyenes" sajnos lusta vagyok többször dolgozni . De lehet hogy öregszem .

              Komment


                Szervusztok!

                Az igaz,hogy szütyögünk de,ha csinál akármit is az ember,az legyen rendesen megcsinálva,a vízszintes az vízszintes legyen,a függőleges az függőleges és,így tovább.Mint ahogy revés rozsdára sem lehet tartós festést tenni,úgy az összecsapott munkának sincs túl sok értelme,vagy rendesen,mesteresen,vagy inkább sehogy.

                Komment


                  mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

                  Éppen ezt kacagom magamban ezt hívjuk rendezett káosznak..hidd el sokan a célszerűség szerint hagyjuk"szét"-dolgainkat ha valaki arrébb teszi az a káosz,ha bekötnéd a szemét akkor is tudná merre léphet és mi hol van,persze ronthat a dolgon egy kis szenilitás.Gondolom"drehann master" az öreg a három esztergára gondolok,és a fúrógéppel toldott gépre,zseniális megoldás...
                  Egesz eleteben melytenger buvar volt es amit lehetett a szemelyes felszereleseben maga keszitett kulombozo eszkozoket Amik ma termeszetesen specialis munkaeszkozok ki-be probalt,lepecsetelt jovahagyott ,homologalt stb.jozan eszt meghalado munkavedelmi eloirasoknak megfelelo eszkozok.Es megis ebben a szakmaban is mindennaposak a balesetek O meg tobb evtizedekig csinalta balesetmetesen.Elter a tematol amit irok csak bosszant hogy nekem is olyen fejtagitokra kell jarnom hogy tudjam azt a munkat vegezni amit harminc eve vegzek .Nem is lenne ezzel semmi baj ha tanulnek valami ujat cssk azok tartanak eloadast akik tolem tanultak vagy meg tanulnak,meg azokkal az eszkozokkel amiket 20 evvel ezelott szabadalmaztattunk a kollegammal es most kezdik hasznalni mint szisztemat .Nekunk meg tobb mint 10 eve all az ugyunk a birosagon a szabadalmi jogok elismereseben .

                  Komment


                    Nálam is bejelentkezett egy gépész oktató:mutassam meg neki mi a folyamata egy traktor szétszerelésének összerakásának,el is jött és odatette magát..!Becsülöm benne ,hogy ő nem szégyellt kérdezni,és utánajárni az elméleti tudásának...(tőlem:akinek nem szakmája..Sajnos már ehhez jobban értek!)
                    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                    Komment


                      de legalább nem derogált neki bepiszkítani a kezét .... mert van aki csak vizet prédikál !

                      Komment


                        Ez nálunk is így van. Több mint 15 éve nevelőszülősködünk soha egyetlen gyereket nem adtunk vissza mint oly sokan mondván még ha nem is vallják be , hogy kifogott rajtuk. Pedig voltak hétpróbásak is. Mégis 3 évente meg kell újítani a működésit ez még érthető is lenne ha nem olyanok vizsgáztatnának kik még ilyen gyereket nem neveltek. Sokan úgy gondolják hát én is neveltem gyereket...ez azért nem így van. Pl. van egy 10 éves gyerek kinek eddig mindent szabad volt és ott kezded nem illik fekáliával kenni a falat , milyen is a fogkefe stb. Pedig van mikor innen indulunk innen építkezünk és közben a vérszerinti szülő oltogatja a gyereket ellened pedig nem én vagyok az oka, hogy ide került csak miután felelőtlen szülőtől elvették a 25 órában. Avval a reménnyel változni a szülő felfogása, életvitele vagy legalább a gyerekéből sikerül egy keresőképes felnőttet nevelni. Nem atomtudósokat nevelni csak alkotó embert. Ez sem oly egyszerű mint sokan gondolják és teszed mindezt 24 órában évi 12 nap szabadsággal. És még egy dolog kinek van 3 gyermeke nagycsaládos egy nevelőszülő nevel 7 gyermeket az nem az.!

                        Komment


                          Nem mindig érkezem a tervek szerint szerint cselekedni,mert beesik egy sürgős munka... az elé egy még sürgősebb.. stb,stb. Ma végre eljutottam a horganyzóba s örömöt szereztem magamnak. Volt jó pár villáskulcsom amivel még Apám szorgoskodott, s én is gyerekként. Több darab ussr öntvény kulcs ami eredetileg valami fekete (talán ráégetett olaj) réteggel volt kezelve,de a munkáskéz használatától a fogási helyeken felpolírozódott. Nos én ezeket lemarattam,drótkorongoztam és horganyoztattam.. valamiért ezeket jobban esik használnom.. A tartósságuk már bizonyított eleget,s talán még többet is, de számomra érzelmi értékkel is bírnak.. jó érzés Apám szerszámaival alkotni.. lehetne még ragozni.. de kb ennyi a lényeg. Most valóban teperek rendesen, de a beígért képek meglesznek.. csak inkább nem igérek dátumot mert ez,az,amaz átírja a történéseket.

                          Komment


                            Jawa perákot javítgatok.. részben pár elem újrafényezés,apróbb javítások. A gép 1954-es gyártású,és ennek fényében akaratlanul is összehasonlítottam a nagyra értékelt (irreálisan túlértékelt Csepel 250-essel) már a csavarok minősége is.... mintha a kőbaltát hasonlítanánk a lézer szikéhez.. Pedig nem vagyok Jawa fan.. de akkoris.. No.. nem gerjesztek,nem soká alszom ha sikerül.. a többit holnap de más témában.

                            Komment


                              Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              A gép 1954-es gyártású,és ennek fényében akaratlanul is összehasonlítottam a nagyra értékelt (irreálisan túlértékelt Csepel 250-essel) már a csavarok minősége is.... mintha a kőbaltát hasonlítanánk a lézer szikéhez..
                              Te már megint békülésre gyúrsz!

                              Komment


                                emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Te már megint békülésre gyúrsz!
                                Időben kell kezdeni hogy végig érjek a soron.. Képek: Nem tudom mi a különbség a 360-as és a Perák motorja között,de biztos van valami... ilyen alacsony,stabil alapjáraton és zörejmentesen még nem hallottam 360-ast. (s nem is tudtam megcsinálni.. még közelíteni sem)

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X