Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    A csapszegfurat mindig a motor forgásirányával ellentétesen van eltolva,4 ütemű Otto motoroknál.A 2 ütemű motoroknál nem figyeltem meg még soha,hogy van e csapszegfurat eltolás,ott számomra a dugattyú tetején található nyíl az irányadó,amely a kipufogó nyílás felé kell,hogy mutasson.Amennyiben a 2 ütemű dugattyújának tetején,valamilyen okból nincs nyíl,akkor a gyűrűstifteket kell figyelni,mert a gyűrűvégek az egész löket folyamán nem futhatnak bele semmilyen nyílásba.

    A 4 üteműeknél a csapszegfurat eltolását a dugattyúra ható erők vektorainak eredőjével magyarázható,ennek olvassatok utána,mert már több helyen le van írva és a leírásokból tökéletesen megérthető!

    Attila,-nálam is szokott rövidzárlat beütni,főleg a foskerekek adatainak számításánál,mert nem káptalan az ember feje,de szerencsére,mindig ott van az Omacht-Sárközi,bár a mértékegységekre vonatkozó része már elavult,de egyébként tökéletes könyv.

    Üdvözlettel:Che
    Utoljára szerkesztve a következő által: Che; 2019 nov. 17, 23:12. Oka: Pótlás

    Komment


      A "kis" NSU zdb blokk.. A főtengely 4db 6204-es csapágyon gördül.. mindkét oldal labirin rendszerű tömítéssel van zárva 22mm hosszan. A kép közepén a kuplung felőli két gyűrű... ebből az egyikben szimmering lesz... (mert megtehetjűk).. a gyujtásrész felől (kép bal oldal) a blokkból ki lesz esztergálva szimmering hely. Persze az új dugattyún itt sincs jelölve a szerelési irány.. .. No de itt szerencsére az a 9 rés iránymutató. Holnap szőlőtelepítés után folyt köv....

      Komment


        Nincs a labirintal semmi baj ... kár átalakítani . Inkább csináltass egy másik alutestet egyel több , de vékonyabb horonnyal , kb 0,05-0,08 réssel ... működni fog . Vagy át kéne alakítani olyanra mint a legutolsó szériás 2T trabantokon volt ... lét gyűrűsre . A labirint nem keményedik , nem repedezik , nem dobja le a rugót , nem érzékeny a hőre , csak az egytengelyűségre ... A Viton rendszerű megeszi a tengelyt , a KTT-t meg a tengely eszi meg ... A kétajkú kenése meg sokszor elégtelen , meg még át is kell alakítani a házat hozzá ... inkább a labirint . Dugattyú szerelési iránya meg a Dezaxiálás irányából és a forgásirányból következtethető . (ahogy Che is írta !)

        Komment


          Szerintem is jó a labirint,nem szokott probléma lenni vele.

          Komment


            zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Nincs a labirintal semmi baj ... kár átalakítani .
            A gyujtás oldalon a blokk része.
            Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Szerintem is jó a labirint,nem szokott probléma lenni vele.
            Én sem bántanám de sérültek és a tengelycsonkon már erősen billennek. Ez egy beázott blokk volt,s talán az átforgatáskor és a széthúzáskor sérülhetett. Több darabból válogatok amik szétszedve érkeztek,kb ezek a legjobb alkatrészek.

            Komment


              Jó munka a szőlő ültetés.. így különösen szórakoztató volt hogy előtte a régi tőkéket ki kellett ásni. Ami nekem érdekes volt.. 70cm után porszáraz volt a homok, s oly kemény,tömörödött... csak vésni lehetett. Persze minden tő alá csövet fektettem hogy lejusson majd az öntözővíz. Most igazán szép oltványokat vásároltam (nagyon baráti áron)... jöv héten oltóvesszőket szedem meg a tavalyi igéretes fajtákból. A mostaniak Rebrik Borisztól jöttek.. (ez a Borisz oly jó ember,akár veterános is lehetne.. ) ha valakit érdekel,( s szőlőbarát)keressen rá a névre s van jó pár jutube feltöltése. Még hozzáfűzném: ez ügyben ne kérjetek tanácsot.. csak szorgalmas vagyok,de csapnivaló kertész.

              Komment


                Majd a permetezéskor , menj át a szomszédba és érdeklődj .....hogyan is szokták ...

                Komment


                  Nem kell... Azóta folyamatos "oktatásban" vagyok.. megvolt a tegnap esti adag is.

                  Komment


                    Szervusztok!

                    Már vagy 10 napja a műhelypadláson teszek-veszek.Van egy pár javítani való a tetőn,eltört,elöregedett cserepek,szél által félrecsúsztatott dudacserepek igazítása és lekötése és ilyesmi.Mint,ahogy az szokott lenni,hogy hozzáférjek valamihez,először el kell pakolni az útból,az akadályt képező dolgokat amiből bőven akad.Nálam a műhelypadlás raktárként funkcionál és oda évtizedek alatt,mindig csak felkerült valami,általam még használatosnak vélt dolog,hogy esetleg majd lesz belőle még valami.

                    A kényesebb dolgaim kartondobozokban vannak és emlékeztetőnként bele-bele nézek,már amelyikre kívülről nincs ráírva a belső tartalom,mert újabban így csinálom és elképedve tapasztalom a dobozokban rejtőző nem kevés számú,márványos és vándorpoloskát,nem győzöm őket összenyomkodni,iszonyúan sok van belőlük.Az összenyomkodott poloskák olyan bűzt árasztanak,hogy néha le kell jönnöm kiszellőztetni a légszűrőmet,mert hosszabb távon,elég kellemetlen érzés az orrnyálkahártyába leülő bűzt elviselni.

                    A töméntelen megbújó poloska láttán az jut az eszembe,hogy mi lesz itt tavasszal,ha az áttelelő példányok kirajzanak,elkezdenek petézni,egy-egy példány 70-80 petét rak le alkalmanként,amelyet a jó idő beálltával a kikelő és kifejlődő példányok még hatványoznak és nincs természetes ellenségük,csak vegyszerezni és agyonnyomkodással lehet őket gyéríteni,mert kiirtani nem.

                    Az idei nyáron már rengeteget küzdöttem ellenük és nem volt nagy eredmény,egy paradicsomot,vagy egyéb gyümölcsöt sem tud az ember jóízűen megenni,mert ezek a dögök,amit félérett állapotban nem szívogatnak és ezáltal nem indítják rothadásnak és valamilyen szerencse folytán sikerül beérniük,azt meg összemásszák.

                    Megfogalmazódott bennem,hogy nem ültetek semmit,de az sem állapot,meg az emberek úgy általában nem tehetik meg,mert a föld azért van,hogy termeljünk benne,megfogalmazódott bennem az is,hogy a poloskák elleni küzdelem,országos,sőt kontinentális célnak kellene lenni,mert akkora a károkozás már most is,amely fenyegeti a gazdaságokat.

                    Tájékozódok a médiákból sok mindenről a száguldó gazdaságtól az új fegyverkezési mániáktól,a hitéletig mindenről de,hogy miként kellene ezek ellen a kártevők ellen hatékonyan küzdeni,arról egy szót sem,pedig talán ez fontosabb elvárás lenne a politikusoktól,mint arról értesülni napról-napra,hogy hogyan próbálják meg megkaparintani a sült gesztenyét egymás elől a parázsból.

                    Olvasom a neten,hogy a kiskertekben a vetemények közé,bokrokban ültessünk búzát,mert a viaszérésben lévő búza a kedvence ezeknek a férgeknek,-továbbgondolva,a búzamezőinken élősködnek ezek a dögök és bizony aratáskor könnyen a búzaszemek közé is keveredhetnek és akkor esetleg,nyomokban még a lisztben is ......,na jó ez csak olyan képzelgés,de baj van,nagy baj!

                    Üdvözlettel:Che

                    Komment


                      Szia Che!

                      Sajnos a TV-be manapság már nem sok okosság megy. Ha infó kell a legjobb barátod a google. Igaz pepecs munka kiszemezni a rengeteg találatból a tényleges infót de még mindig jobb mint a semmi .

                      Komment


                        Most ráolvastam azt írja a piretroidok a legjobbak ellenük, csak hát ugye nem elég a paradicsomot stb. permetezni hanem szinte mindent kellene mert jobbára az hat rá ami éri.

                        Komment


                          Ültem a kocsmában. Unikum. Sör. Mai újság. Megyei lap. Meg egy Blikk. Nem túl messze. A másik asztalon. Olvasottan. Kicsit gyűrve. Hevenyészetten letéve. Átlapoztam mindkettőt. Érdektelen hírek, kár volt a fáért. -Szoktuk mondani, ha valami tartalmatlan jelenik meg papíron. Ismerősök jönnek - mennek. Köszönés. Kézfogás. Illedelemes "Hogy vagy? Jól vagyok!" kérdés és válaszok. Pult. Italkérés. Fizetés. Iszogatás. Pultnál. Asztalnál.
                          Aztán egyszer csak veteránozás. Régi motorok, régi kalandok. Bepörögnek a kétütemű egypáros kerekűek. Ha ott vagyok, mindig szóba hozza valaki a régi nagy időket. A fiatalság szelét, amikor jogsi nélkül hajtottunk rendőr elől té és tova, elvíve apánk, vagy nagyapánk motorját. Kezdett íze lenni a dolognak. Jól bele is feledkezni a történetek folyásába. aztán szerelés. Ki hogyan és hol, miként és leleményesen esett túl egy-egy úton maradás árnyékától, vagy épp maradt ott. Majd a padlás. A mosónős. Felhőjáték. Korán halnak. Mi minden van még itt ott padon porosodva. Félre dobva. Elhagyottan. Még sem feledve. Túl értékelt képzelettel. Furcsa hangulat. Azt képzelnénk, hogy olyan estefelei, szomorkás, pedig épp csillámló, csak az elmúlt dolgok öregvő porát kellett lerázni, s máris ott a régi festék patinás fénye.
                          Nem hiszem, hogy különleges, vagy máskor át nem élt, vagy más által át nem élt dolgot írtam le most, de jól esett leírni. Talán azért, mert máskor is átéltem, talán más is átélte ezt, vagy hasonló hangulatot, érzéseket csak szótlanul maradt.
                          Most valami marha szellemes, vagy nagyon bölcs lezárás kellene végezetül, de nem érzek ilyen késztetést. Csak úgy vége lesz most, akár folytathatóan, akár lezárhatón, általam, vagy más által. Akinek van kedve folytathatja, vagy le is zárhatja a történetet. Érdekes lenne.
                          Utoljára szerkesztve a következő által: Igrich; 2019 nov. 26, 20:48.

                          Komment


                            Igrich eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            padon porosodva.
                            Ez oly igazi kun szó.. Kisújszállási volt az első asszony,akkor rácsodálkoztam pár hasonlóra. Jó a téma, folytatásra érdemes.. Más: Ma szétbontottam az évtizedek alatt összeragadt parafás kuplungot. Kis áztatás és kopogtatás után persze könnyedén szétfeszigettem... de sérült két betét. Nem súlyosan,de engem bántott. Jött az ihlet.. (múzsa csókja).... persze a homlokomra (hova máshova ily esetben!?).... hőlégfúvóval kezdtem melegíteni,s az elraktározott olajnak hála szépen szétváltak a felületek. (Talán még hasznos lehet valakinek a jövőben)...

                            Komment


                              Fürdés után Ildikó kérdése.. Miért nem borotválkoztál? Válasz: azért hogy még szebbnek tűnj mellettem.. Erre megsértődik.. A fene se érti a Nőket.. még Freud sem.. pedig ő próbálkozott erősen.. Na jó.. gyorsan békültünk mert már nem szúr..inkább csiklandoz..

                              Komment


                                Újabban nem kun,-hanem kipcsak,-tessék kérem haladni az idővel és a vezírrel!

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X