mir-mur eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Chemotox kocsmája
Collapse
X
-
Hát.. látszik én ettől lustább vagyok!
Utálom ha valami nem halad:egy szíjtárcsába beleesztergáltam a rádiuszt néhány m/m-t kilóg befogom a satuba és hajlítom.elég jó sikerrel.A szakma miatt bennem vannak a szögek alig kell korrigálnom.Nem tudom miként kell méretezni,én a hajlítás kezdetét rajzolom és a kész ívet hozzászámolom.Most 15/1,5mmes anyagból készítettem a doboztartókonzolt nem rokkant sehol.(volt egy csőhajlítóm kölcsönbe kb. 5évig lassú és pontatlan,egy üveg anyagért maradhatott volna,de nem kellett tényleg pontosabb és gyorsabb vagyok.)
Egyébként a görgős hajlítót tartom a legjobbnak de nem érzem szükségét az elkészitésének."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 7 likes
Komment
-
mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHát.. látszik én ettől lustább vagyok!
Utálom ha valami nem halad:egy szíjtárcsába beleesztergáltam a rádiuszt néhány m/m-t kilóg befogom a satuba és hajlítom.elég jó sikerrel.A szakma miatt bennem vannak a szögek alig kell korrigálnom.Nem tudom miként kell méretezni,én a hajlítás kezdetét rajzolom és a kész ívet hozzászámolom.Most 15/1,5mmes anyagból készítettem a doboztartókonzolt nem rokkant sehol.(volt egy csőhajlítóm kölcsönbe kb. 5évig lassú és pontatlan,egy üveg anyagért maradhatott volna,de nem kellett tényleg pontosabb és gyorsabb vagyok.)
Egyébként a görgős hajlítót tartom a legjobbnak de nem érzem szükségét az elkészitésének.
A csomagtartónál (meg az oldaltáska tartónál, ha lesz) valószínűleg működne, de én ilyen vagyok, szeretek mindent túlbonyolítani
És a bukócső tartói:
(bár nem mintha sokat lehetne látni belőlük No de mire fényképeztem elfogyott a nap )
- 5 likes
Komment
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseVan 1 colos csőhöz betétem ! Az majdnem jó !
Akkor holnap írok privátban, aztán ha neked jó összehozunk egy időpontot
(addig kipolírozom a csöveket és kitalálom hogy hogy rögzítsem a motoron őket stabilan )
Komment
-
Szervusz Heeegany!
A cső kipolírozását,hagy a végére,mert a hajlítás nagyon megviseli a cső külsejét és hajlítás után úgyis újra kell polírozni!Arra kell gondolni,hogy egy adott rádiusz esetén,amit a cső tengelyvonalában adunk meg,a rádiusztól kifelé,az anyagnak nyúlnia kell,míg befelé zsugorodni,ami azzal jár,hogy az anyag,a rádiusz külső irányába,húzásra,míg a rádiusz belső irányába nyomásra van igénybe véve.
Üdvözlettel:Che
- 2 likes
Komment
-
Azt szerintem már nem lehet olyan könnyű kézzel hajtogatni.
Viszont hajtogattam,3/4"-1"-os gázcsövet ott már kellett a sulyom.
Vékony falhoz szerintem kellene egy betét egy tojás amit a furatban kellene húzni hajlításkor."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzervusz Heeegany!
A cső kipolírozását,hagy a végére,mert a hajlítás nagyon megviseli a cső külsejét és hajlítás után úgyis újra kell polírozni!Arra kell gondolni,hogy egy adott rádiusz esetén,amit a cső tengelyvonalában adunk meg,a rádiusztól kifelé,az anyagnak nyúlnia kell,míg befelé zsugorodni,ami azzal jár,hogy az anyag,a rádiusz külső irányába,húzásra,míg a rádiusz belső irányába nyomásra van igénybe véve.
Üdvözlettel:Che
CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa csak a próbához akarod rögzíteni, akkor néhány lécdarab és gumipók elég. Ha a felfogatást akarod megcsinálni iparos módon, akkor ahhoz azért több képi segítség kellene.
Komment
-
movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseutanna kerdeztem telek tulajanal es meg lett a tobbi resze is marmint vaz stb.
Érdekes kis gép. Lehet tudni a márkáját?
Komment
Komment