Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Delejezés ,fáradt gyujtómágnesek felmágnesezése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Azért én kíváncsi lennék, hogy a töltés milyen értelemben kevesebb. Feszültségre, vagy áramerősségre.
    Ha a megfelelő töltési feszültség alá esik, ami 6V felett van, akkor nem töltődik rendesen az akku. Élettartama csökken.

Komment

t1-rider78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Ma szétkaptam a mociba a gyújtást, abba is a világításhoz volt kötve a egyik vezeték a töltötekercsröl na azt lecsiptem és letesteltem . Érezhetöen jobb a világitás igaz a töltés kevesebb de úgyis csak a féklámpa megy róla ,na meg az index de az meg ledes . Használat folyamán majd kiderül hogy igy jobb e .Még kell egy uj akku mert az is döglödik ,de ha uj lesz benne akkor pontosabb adatokat tudok majd mérni. De ha igy jó lesz akkor a lendkerék delejezést egyelőre hagyom.
      Ha már úgy is belepiszkáltál akkor lehet érdemes lenne kivezetni a másik végét is, rákötni egy kis graetz hídra aztán egy ilyenre.
      Bár nekem nem ilyen van benne, de ha nem akarsz beépített csepptöltőt(aminek igazából akkor van értelme ha van folyamatosan működő fogyasztó. Pl riasztó, vagy mint nekem a digitális műszeregység) akkor ez jobb lehet.
      Az enyém csak lefelé tud konvertálni, ez meg fel és le is, szóval elvileg folyamatosan tudja tartani a 7,4V-ot.

Komment

bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Azért én kíváncsi lennék, hogy a töltés milyen értelemben kevesebb. Feszültségre, vagy áramerősségre.
        Ha a megfelelő töltési feszültség alá esik, ami 6V felett van, akkor nem töltődik rendesen az akku. Élettartama csökken.
        Ma meg mértem a töltést ,mivel a aksim a végét járja úgy mértem meg hogy lehúztam az aksiról a sarukat és rábigyesztetem a tesztert .Alapjáraton 5.6 körül mocorog de kis fordulat és már meg van a 7.3-7.5V töltés (ampert sajna nem mér a teszterem ) ,igaz nekem nem a gyári szelén van benne azt már kicseréltem heeegany által épített feszszabra . Este már nem bírtam kerülni egyet a géppel ,de a világítás fényereje szemlátomást erősebb.A feszszabról egy kép:

- - - Updated - - -

Köszi a tippet heeegany ,de egyenlőre így tesztelem és meglátom mit muzsikál a gépezet.
        Attached Files
        nyemi és heeegany kedvelte ezt.

Komment

Azért ez így nincs jól, ez az elektromos rendszer az akksival (és minden egyéb elemével) komplett rendszer, mérni csak úgy van érteleme ha nem hiányzik belőle semmi. Akksi nélkül amúgy sokkal magasabb feszt kéne mérned (az OK, hogy fordulaton leszabályoz a Norbi-cucc).
          Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Mint írtam sajna az akkum kuka,természetesen akkuval kell majd mérnem úgy kapok pontos értéket. Új akku beszerzése lesz a következő ,de aszt legalább tudom hogy a töltő tekercs ad le szuflát.

Komment

Hello!

Beadtam Szegeden az autóvillamossági céghez a lendkereket.
              Elvileg 2500-ért delejezik.
              Kíváncsi vagyok, mennyit változik a gyújtás és a világítás.
              (olvastam előzőben, hogy van aki szerint nem ez a fő hibák oka, én sem ebben látom, de már kíváncsi voltam, mennyit változtat rajta + irányba. Ha változtat.)
              Fergusson kedvelte ezt.

Komment

t1-rider78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Mint írtam sajna az akkum kuka,természetesen akkuval kell majd mérnem úgy kapok pontos értéket. Új akku beszerzése lesz a következő ,de aszt legalább tudom hogy a töltő tekercs ad le szuflát.
                Gyújtáskulcs jobbra fordít és rögtön lesz terhelés rajta
                Bár előtte lehet jobban jársz ha a hátsó izzót kiveszed. Akkora terhelés kizárt hogy bírna a töltőtekercs.

Komment

dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Beadtam Szegeden az autóvillamossági céghez a lendkereket.
                  Elvileg 2500-ért delejezik

jó rohadt drága és ha még s@r is ,esetleg . ? Hozzátok pestre , 1000 ft / db --én meg ingyen odaviszem és hozom . Aztán ez pedig egy hozáértő társulat --ott van mágnesország
                  sepy, nyemi és 6 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ma elhoztam, tudom tudom "jó mentalitásként" feltételezzük rögtön hogy hozzá se nyúltak.
                    Felszerelem és kipróbálom... megírom milyen lett.
                    OdinHEM és Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Miért ? -ráírták , hogy tudd hány % a különbség a volt és van közt ? Lemérték ?
                      wsievers kedvelte ezt.

Komment

Akihez én vittem neki van egy kis műszere. Igaz csak házi barkács, nem hitelesített, de nem is azért van hogy egy adott mértékegységben megadja a mágnes erejét. Arra való hogy valamiféle vizuális, számszerű információt adjon a mágnes erejéről.
                        Egy kis hall szenzor és egy analóg, mutatós (talán régi volt mérő?) óra, középen a 0 állás és mindkét irányba ki tud mozdulni(északi és déli pólus)
                        Nekem mindkét lendkereket megmérte vele delejezés előtt és után is. A TL lendkereke alapból egy egységgel gyengébb volt mint a T5 lendkereke, és delejezés után is megmaradt ez a különbség, csak pár egységgel magasabban mindkettőnél.
                        dongos78, Atti69 és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Nem írtak rá semmit. Mondta a srác hogy elég jól sikerült felmágnesezni.
                          Csak a tesztelés kedvéért feldobtam a helyére, megnéztem nagyon pöpec kék szikrát vet fél centiről gyertyapipa nélkül.
                          Mivel nincs még összerakva újra a motor, a világítást nem tudtam megnézni. DE! van egy másik nem delejezett lendkerék, a vicc kedvéért, ha összeszerelem rárakom és megnézem a világítást, mert holt biztos változott az ereje.
                          Ja még egy dolog, úgy hiszem ez a cég ahova vittem, nem az én 2500 forintomból akar megélni... főleg hogy nem kell nekik hetente delejezni. Magyarul nem gondolnám hogy élből átk***tak.

Ps: Levonható konzekvencia: ne vigye senki delejezni, úgyis átba***nak, nem csinálják meg, placebo, maximum azt hisszük jobb lesz !
                          Utoljára szerkesztve a következő által: dott; 2015 szept. 09, 23:41.
                          Lemezjáték és Che kedvelte ezt.

Komment

nem gondolnám hogy élből átk***tak.
                            Nem erről van szó, hanem erről :

2500-ért delejezik.
                            Hozzátok pestre , 1000 ft / db
                            Bár ! Nem sok minden van, ami Pesten olcsóbb !
                            Lemezjáték és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Ja még egy dolog, úgy hiszem ez a cég ahova vittem, nem az én 2500 forintomból akar megélni... főleg hogy nem kell nekik hetente delejezni. Magyarul nem gondolnám hogy élből átk***tak.
                              Ez a dolog kicsit olyan ---hallottad ? a Jóska pannóniáját megvette egy német 1 000 000 ért , pedig az enyim sokkal szebb akkor az enyim legalább 2 000 000 !!!!

Ennek a delejezésnek van egy kb-kialakult ára , ami feltételezem úgy jött létre , hogy a műhelyek nem is ismerték egymást . Tehát , a legtöbb hely egymástól függetlenül 1000 ft , + - , kicsi ------áron dolgoznak . Akkor mondhatom ,hogy a 2500 sok .

2500 ft / 5 perc ( az időt vastagon számoltam , nézés , beállítás , szöszmötölés , tökvakarás ) akkor ez = 30 000/ óra , ez szép összeg bármilyen szerszámgép óradíjának
                              Lemezjáték, OdinHEM és mir-mur kedvelte ezt.

Komment

Itt talán nem is a munkát kell megfizetni inkább azt,hogy ez helyben van. Zoli egy pancsi lendkerék azért tetemes súlyú ha ezt neked fel kell küldeni és vissza pl. jelen esetben Szegedre akkor már közelíti a 8.000 ft-ot. Akkor pedig már az ezres még a segítő készségeddel együtt drága.
                                Lemezjáték, dongos78 és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X