Az alu festessel az a baj hogy ledobja a festeket.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Dnepr 650. .... csináld magad. De hogy?
Collapse
X
-
Erre van az a Wasch Primer elnevezésű alapozó. Bár ezt most nem tudom a hőt hogy bírná. Én a Pannoniánál a tankot fújtam le vele. Krómos tank és ezen sem áll meg a festék. A normál alapozót is körömmel le lehetett vakarni.
- 1 like
-
"Az a zománc „tűzománc” mely bár a technológiát nem ismerem de elképzelésem szerint az nem lenne jó a mi alkalmazási köreinkben."
Pedig milyen szépen mutatna a T1 kipufogó fehér zománccal, virágmintával, huzatfokozóval, mint öreganyám sparheltje. :-)
Nem ilyen helyre szánnám, a kályha egyes részeit szeretném megerősíteni.
- 2 likes
Leave a comment:
-
Talán a tiszakorr hegeszthető alapozó bírja hőt,+az alut....majd megnézem.
- - - Updated - - -
Egrokorr Dunaplast primer. Aluminiumra.acélra stb. Van fekete szinben is.
- 1 like
Leave a comment:
-
Na beindult picit a forum. Ez jo. Az alu festessel az a baj hogy ledobja a festeket. Eloxalni nehez es draga a henger anyag osszetetele és a vaspersely miatt. Marad a fekete hoallo festek. Majd latjuk mi tortenik. Le akarom engedni az első sarvedőt mert nem tetszik ahogy áll, raadasul a blokkot is ossze frocskoli, valakinek van a birtokában fotó ilyen megoldasrol vagy kreativoskodjak?
- 2 likes
Leave a comment:
-
Én a hengerfejet is homok szórattam mikor a hengert és azért festettem le,hogy egyforma színű legyen a hengerrel. Alapozás nélkül festettem mindkettőt horgany srayel már a második szezont használva bírja mindkettő. Az a zománc " tűzománc" mely bár a technológiát nem ismerem de elképzelésem szerint az nem lenne jó a mi alkalmazási köreinkben.
- 1 like
Leave a comment:
-
Gondolom, hogy a hőszigetelése jelentősen számítson, nem ártana rétegvastagság sem. Alu meg horgany festéshez a festékboltosok mindig savas alapozót akartak rám sózni. Bár horganyon öt év után még áll az olajfesték, úgyhogy kidobott pénz lett volna alapozni.
Azt a zománcot, amit edényekre stb. égetnek nem lehet valahol beszerezni?
(És megvan a 100 hozzászólásom :-)
- 3 likes
Leave a comment:
-
Nem baj, hogy elsősorban a kuplungot akarja festeni?
A hengeren nekem megállt a Maestro hőálló festékje(igaz, az vashenger). Egyedül ott pereg, ahol alatta hőálló ezüst volt. Az alun nem tudom hogy állna meg, azt inkább szerintem is eloxálással kellene, bár az aluminium oxid jó hőszigetelő anyag, ha jól emlékszem.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 szept. 03, 12:02.
Leave a comment:
-
Jé... tényleg. E fölött én is nagyvonalúan átsiklottam olvasás közben.A Dnyepernek aluhengere van... Bocsi...
Akkor viszont miért kell lefesteni? Mondjuk nekem is tetszik a fekete henger, alu hengerfej párosítás, és láttam már ilyen megoldást modern motoron is utólag kivitelezve. Ott is jól nézett ki. Akkor viszont nem lehet eloxálni? Vagy az a persely miatt nem megoldás?
- 1 like
Leave a comment:
-
Hello
én a partvonalról annyit tudok segítségül, a Pannónia hengert fáradt olajban barnítottam bő fél éve, azóta kapott már mosást is, semmi rozsda nincs rajta egyenlőre, nem rontja a hőátadást, nagyon szép a színe, szerintem egy próbát megér, max. ha nem válik be, zsírtalanítás és festés
Leave a comment:
-
Van ennek külön témája, talán tartalmaz egy-két használható információt:
http://veteran.forum.hu/felujitasi-f...keszites-1712/
- 1 like
Leave a comment:
-
Horgany spray mely jól tapad és rá hőálló fekete mindkettő 600 fokig hőálló?!.
Sajnos én ezzel a megoldással nem jártam jól.
Valamiért egyszerűen lepattogott (inkább hozzá sem ragadt) a horgany sprayra a következő színes réteg
Leave a comment:
Leave a comment: