Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Dnepr 650. .... csináld magad. De hogy?

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #91
    Igen. A szivo 37 mm, a kipufogó 34 mm. Más az égésterek formálya is. Nem teljesen félgömb, picit laposabb. Èrdekes mert a szinesfém telepen lehet talalni mindig, viszont a masik fajtabol(első két kép), alig találni. Érdekes pl a legfelső borda is ki van metszve a gyertya miatt, otthon ilyet nem lattam soha. Lehet hogy az export más volt mint a széria. No a lenyeg, leszúrtam a szelepfészkeket sárgarézből. Alakinek tapasztalat a külső atmérőre? A gyari rajzon 41,2 +0,11 van. Lekoszorulom 41,25 re. Ha elkurtam szólok..

    Komment


      #92
      No a lenyeg, leszúrtam a szelepfészkeket sárgarézből. Alakinek tapasztalat a külső atmérőre? A gyari rajzon 41,2 +0,11 van. Lekoszorulom
      Tényleg:sárgarézből akarsz szelepfészket készíteni?Talán acélból,az öntvény tudom nem jó,mióta ólommentes a nafta.
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

      Komment


        #93
        Sokat gondolkoztunk a szelepfészek anyagán. Nézegettük a szelepeket, mig végül egy kisöreg kezébe akadt. Ő az aki majd 80 eves es még mindig aktivan részt vesz a motorok tervezésében. A második szeriás Carreratol kezdve nyomja, tehát nem buta. Annyit mondott miutan a szelepet felkötotte egy zsinórra és meghallgatta hogy csilingel mikor megkoppintja: Ein bißchen besser als topfstahl. Tehát a bonyhádi lemezlábostól picit jobb. A véleménye annyi volt, hogy betehetek acél nitridált szelepfészket is. Gondozásmentes mert diszno kemény, de akkor meg a szelepeket lehet allandoan cserelgetni. Szerinte a bronz még jobb lenne, de a sárgaréz is jo. Ezert lett sárgaréz. Az öntvény valoban nem jo, hamar kikopik.

        Komment


          #94
          Minden tiszteletem az ilyen sokat látott , tapasztalt régi szakembereké -----de ez az okfejtés , itt kicsit sánta .

          Az amikor valaki megharapja az anyagot - aztán megmondja ,hogy milyen gatya volt az öntőmunkáson aki csinálta ...

          A másik meg ,hogy -ha jó a bronz -akkor jó a sárgaréz is ...

          A harmadik pedig , hogy szerintem elöbb ( könnyebben , gyorsabban ... ) lehet szelepet cserélni - mint fészket , ha kell ....

          A negyedik pedig hogy az üzemanyag teszi tönkre a fészket nem a mechanikus kopás --gondolom ezekben a motorokban nincs 80-100 kg os szeleprugó ...
          sepy kedvelte ezt.

          Komment


            #95
            Nemes Pista eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Annyit mondott miutan a szelepet felkötotte egy zsinórra és meghallgatta hogy csilingel mikor megkoppintja: Ein bißchen besser als topfstahl. Tehát a bonyhádi lemezlábostól picit jobb.
            EZ a nap beszólása. A fordítás pedig kellőképpen árnyalt és kifejező.
            wsievers kedvelte ezt.

            Komment


              #96
              Santa vagy nem santa ezt mondta az ember. Azt tudni kell a nemetrol hogy minden mas szar amit nem ők gyartanak. Ha valaki kivancsi a nemet forumon ez sokaig tema volt. Kiprobaltak mindent. Sokan a bronzra eskusznek. De eldontom a vitat, a jobbosba teszek automata acelbol fészket, a balosba pedig sargarezből. Amugy csak ugy megjegyzem...az acél csengése rengeteget elárul egy tapasztalt szakember számára. Ejts le egy görgöscsapágy külső gyürüt a jarolapra, meg egy sima vasgyűrűt. Nem okoskodni akarok es nem is vitát szítani, de regen a katanát a csengése alapjan itélték meg. Mondjuk az picit más mert az damaszkolt acél...
              CZsolti kedvelte ezt.

              Komment


                #97
                Persze Pista, bpocsáss meg , én azzal kezdtem , hogy csodálom és ismerem az öreg szakik tapasztalatait ---a hibám csak az hogy merek néha ellent mondani . Mert az ólommentes benzin az ólom mentes ---azt csinálja amit csinál . Ezzel a ténnyel nem lehet vitatkozni senkinek . A réz meg nem bronz ez is tény . Az azél meg cseng ha megütöd -de két nagyon más tulajdonságokkal rendelkező acél is majdnem egyformán cseng .
                Ezért nem csinálok valami fontos , igényes alkatrész se , az eszterga alól elővett maradék vasdarabokból --hanem csak olyanból amiről pontosan tudom , hogy mi .
                És nem vitatkozunk , hanem beszélgetünk és próbáljuk meggyőzni egymást az igazunkról
                CZsolti, mátéapu és 3 további látogató kedvelte ezt.

                Komment


                  #98
                  Na ilyen egy igazi forum. Szeretem amikor értelmes emberekhez méltóan kellő szakértelemmel és tapasztalattal felruhazva társalgunk. Ilyen egy fórum. Akkor tárgyaljuk ki ezt a témát rendesen. A legtöbb szelep amit kivettem, a tömͬtő feluletnél rádiuszosra van kopva. A sárgaréz valóban nem a legkeményebb anyag, de megis ha nem lennék ilyen szinten anyag és gépközelben lehet hogy csak simán ujra marnám és menne bele a szelep, mert a fészkek amugy nincsenek rossz állapotban.

                  Komment


                    #99
                    biztos remek vasas szakember vagy --de politikusnak is elmehetnél ... .Azt meg hogy egy ilyen helyen fusizhatsz --marhára irigylem .

                    Komment


                      Huhuuuu ha tudnátok... Anno 9 éve kezdtem egy cukrászdában Frankfurt am Main mellett, szakképzettsé ide vagy oda, mosogattam meg budit pucoltam mert nem tudtam egy büdös szót sem németül. Pedig tanultam 3 evet altalanos iskolaban... de hát elotte meg szinten ugyanennyit oroszt. Az ágyin dvá utan valahogy nem ment a német. Majd 4 évet voltam talicskás, festő segéd majd később annyit okosodtam hogy már egyedül keverhettem a maltert. Kozben folyamatosan tanultam a nyelvet. Aztan par evvel ezelott jelentkeztem egy koszorüs allasra, a munkavegzes helye nem volt megadva. Mikor elmentem probamunkara akkor lattam hova is kell menni....! Lassan megtanultam a szaknyelvet. Lassan lettek barataim, egzisztenciam, szep autom felesegem gyerekeim... Megszenvedtem en ezert... inkabb vittem volna krisztus keresztjét. De igy megtanultam becsülni a jo munkahelyet. Nagyon szegeny csaladbol jottem. A jolettől nem szallt el a fejem, szeretek otthon lenni, de olyan nehez otthon megelni. Ennyi roviden az elettortenetem.

                      Komment


                        Szerinte a bronz még jobb lenne, de a sárgaréz is jo. Ezert lett sárgaréz. Az öntvény valoban nem jo, hamar kikopik.
                        Én nem írnám le az öntvény szelepüléket se, ha plussz kenésnek molibdén-diszulfidot vagy ólompótló adalékot, esetleg ólmozott repbenzint tudsz szerezni.
                        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

                        Komment


                          Az a bajom hogy nincs nálunk öntvény anyag, végigturtam mindent végette de nem leltem. De joker mondta meg a frankot, ha találok is nem tudom hogy milyen ha már nincs rajta az etikett vagy a beütés. Öntvény van ezer fajta...

                          Politizálni abszolut nem politizálok. Egyszer nem voltam szavazni sem, pedig Merkel rendesen megtöltötte a postaladat propaganda anyaggal.. az nem az en asztalom. Otthon nálam sokkal tanultabb embereknek sem megy... A világ tele van sok sok szarral, nem idegesitem magam ilyenekkel. Meg külömben is...lopni tudok bársonyszék nélkül is!!

                          - - - Updated - - -

                          Click image for larger version

Name:	20150324_181934.jpg
Views:	1
Size:	120.9 KB
ID:	144055

                          A mai nap termese, van egy 2 pár, megprobalom helyre pofozni es elboltolni k65 re az ebayen. Ezt beledobtam az ultrahangos mosóba..

                          Komment


                            Kedves " Pista"! Ez egy igazi sikertörténet a mai Magyarország ábrázolásával sajna. Örülök neki,hogy végül révbe értél igaz keményen meg is dolgoztál mindezért.Wsievers megfogalmazása körül az igazság az én gondolatom szerint is.

                            Komment


                              Az öntvény szelepülékre gondolsz? Ha annyit segitetek hogy DIN szerint milyet vegyek megcsinálom. Igaz csak méterben lehet kapni de b.ssza sas megveszem és megcsinálom. De elotte megnézem van e idekint molibdén diszulfid alapu cucc, vagy olompotló adalék. Repbenzin kizárt, nincs ismerősöm ezen a téren...

                              No. Olompotló adalék van, de talaltam olom tetra etilt is...fimolszerü cucc viszont nincs vagy en vagyok béna...MFoS2???? Vagy rosszul irtam be? Az is lehet...
                              Utoljára szerkesztve a következő által: Nemes Pista; 2015 márc. 24, 18:28.

                              Komment


                                Szelepüléket lehet vásárolni "félkész " termékként . Méret szerint .


                                pl.http://szakalmetal.hu/hu/letoltes/ta...04-szelepuelek
                                Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2015 márc. 24, 18:58.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X