Igen. A szivo 37 mm, a kipufogó 34 mm. Más az égésterek formálya is. Nem teljesen félgömb, picit laposabb. Èrdekes mert a szinesfém telepen lehet talalni mindig, viszont a masik fajtabol(első két kép), alig találni. Érdekes pl a legfelső borda is ki van metszve a gyertya miatt, otthon ilyet nem lattam soha. Lehet hogy az export más volt mint a széria. No a lenyeg, leszúrtam a szelepfészkeket sárgarézből. Alakinek tapasztalat a külső atmérőre? A gyari rajzon 41,2 +0,11 van. Lekoszorulom 41,25 re. Ha elkurtam szólok..
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Dnepr 650. .... csináld magad. De hogy?
Collapse
X
-
No a lenyeg, leszúrtam a szelepfészkeket sárgarézből. Alakinek tapasztalat a külső atmérőre? A gyari rajzon 41,2 +0,11 van. Lekoszorulom"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
Sokat gondolkoztunk a szelepfészek anyagán. Nézegettük a szelepeket, mig végül egy kisöreg kezébe akadt. Ő az aki majd 80 eves es még mindig aktivan részt vesz a motorok tervezésében. A második szeriás Carreratol kezdve nyomja, tehát nem buta. Annyit mondott miutan a szelepet felkötotte egy zsinórra és meghallgatta hogy csilingel mikor megkoppintja: Ein bißchen besser als topfstahl. Tehát a bonyhádi lemezlábostól picit jobb. A véleménye annyi volt, hogy betehetek acél nitridált szelepfészket is. Gondozásmentes mert diszno kemény, de akkor meg a szelepeket lehet allandoan cserelgetni. Szerinte a bronz még jobb lenne, de a sárgaréz is jo. Ezert lett sárgaréz. Az öntvény valoban nem jo, hamar kikopik.
Komment
-
Minden tiszteletem az ilyen sokat látott , tapasztalt régi szakembereké -----de ez az okfejtés , itt kicsit sánta .
Az amikor valaki megharapja az anyagot - aztán megmondja ,hogy milyen gatya volt az öntőmunkáson aki csinálta ...
A másik meg ,hogy -ha jó a bronz -akkor jó a sárgaréz is ...
A harmadik pedig , hogy szerintem elöbb ( könnyebben , gyorsabban ... ) lehet szelepet cserélni - mint fészket , ha kell ....
A negyedik pedig hogy az üzemanyag teszi tönkre a fészket nem a mechanikus kopás --gondolom ezekben a motorokban nincs 80-100 kg os szeleprugó ...sepy kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Nemes Pista eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAnnyit mondott miutan a szelepet felkötotte egy zsinórra és meghallgatta hogy csilingel mikor megkoppintja: Ein bißchen besser als topfstahl. Tehát a bonyhádi lemezlábostól picit jobb.wsievers kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Santa vagy nem santa ezt mondta az ember. Azt tudni kell a nemetrol hogy minden mas szar amit nem ők gyartanak. Ha valaki kivancsi a nemet forumon ez sokaig tema volt. Kiprobaltak mindent. Sokan a bronzra eskusznek. De eldontom a vitat, a jobbosba teszek automata acelbol fészket, a balosba pedig sargarezből. Amugy csak ugy megjegyzem...az acél csengése rengeteget elárul egy tapasztalt szakember számára. Ejts le egy görgöscsapágy külső gyürüt a jarolapra, meg egy sima vasgyűrűt. Nem okoskodni akarok es nem is vitát szítani, de regen a katanát a csengése alapjan itélték meg. Mondjuk az picit más mert az damaszkolt acél...CZsolti kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Persze Pista, bpocsáss meg , én azzal kezdtem , hogy csodálom és ismerem az öreg szakik tapasztalatait ---a hibám csak az hogy merek néha ellent mondani . Mert az ólommentes benzin az ólom mentes ---azt csinálja amit csinál . Ezzel a ténnyel nem lehet vitatkozni senkinek . A réz meg nem bronz ez is tény . Az azél meg cseng ha megütöd -de két nagyon más tulajdonságokkal rendelkező acél is majdnem egyformán cseng .
Ezért nem csinálok valami fontos , igényes alkatrész se , az eszterga alól elővett maradék vasdarabokból --hanem csak olyanból amiről pontosan tudom , hogy mi .
És nem vitatkozunk , hanem beszélgetünk és próbáljuk meggyőzni egymást az igazunkról
- 5 likes
Komment
-
Na ilyen egy igazi forum. Szeretem amikor értelmes emberekhez méltóan kellő szakértelemmel és tapasztalattal felruhazva társalgunk. Ilyen egy fórum. Akkor tárgyaljuk ki ezt a témát rendesen. A legtöbb szelep amit kivettem, a tömͬtő feluletnél rádiuszosra van kopva. A sárgaréz valóban nem a legkeményebb anyag, de megis ha nem lennék ilyen szinten anyag és gépközelben lehet hogy csak simán ujra marnám és menne bele a szelep, mert a fészkek amugy nincsenek rossz állapotban.
- 3 likes
Komment
-
Huhuuuu ha tudnátok... Anno 9 éve kezdtem egy cukrászdában Frankfurt am Main mellett, szakképzettsé ide vagy oda, mosogattam meg budit pucoltam mert nem tudtam egy büdös szót sem németül. Pedig tanultam 3 evet altalanos iskolaban... de hát elotte meg szinten ugyanennyit oroszt. Az ágyin dvá utan valahogy nem ment a német. Majd 4 évet voltam talicskás, festő segéd majd később annyit okosodtam hogy már egyedül keverhettem a maltert. Kozben folyamatosan tanultam a nyelvet. Aztan par evvel ezelott jelentkeztem egy koszorüs allasra, a munkavegzes helye nem volt megadva. Mikor elmentem probamunkara akkor lattam hova is kell menni....! Lassan megtanultam a szaknyelvet. Lassan lettek barataim, egzisztenciam, szep autom felesegem gyerekeim... Megszenvedtem en ezert... inkabb vittem volna krisztus keresztjét. De igy megtanultam becsülni a jo munkahelyet. Nagyon szegeny csaladbol jottem. A jolettől nem szallt el a fejem, szeretek otthon lenni, de olyan nehez otthon megelni. Ennyi roviden az elettortenetem.
- 7 likes
Komment
-
Szerinte a bronz még jobb lenne, de a sárgaréz is jo. Ezert lett sárgaréz. Az öntvény valoban nem jo, hamar kikopik."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 2 likes
Komment
-
Az a bajom hogy nincs nálunk öntvény anyag, végigturtam mindent végette de nem leltem. De joker mondta meg a frankot, ha találok is nem tudom hogy milyen ha már nincs rajta az etikett vagy a beütés. Öntvény van ezer fajta...
Politizálni abszolut nem politizálok. Egyszer nem voltam szavazni sem, pedig Merkel rendesen megtöltötte a postaladat propaganda anyaggal.. az nem az en asztalom. Otthon nálam sokkal tanultabb embereknek sem megy... A világ tele van sok sok szarral, nem idegesitem magam ilyenekkel. Meg külömben is...lopni tudok bársonyszék nélkül is!!
- - - Updated - - -
A mai nap termese, van egy 2 pár, megprobalom helyre pofozni es elboltolni k65 re az ebayen. Ezt beledobtam az ultrahangos mosóba..
- 5 likes
Komment
-
Az öntvény szelepülékre gondolsz? Ha annyit segitetek hogy DIN szerint milyet vegyek megcsinálom. Igaz csak méterben lehet kapni de b.ssza sas megveszem és megcsinálom. De elotte megnézem van e idekint molibdén diszulfid alapu cucc, vagy olompotló adalék. Repbenzin kizárt, nincs ismerősöm ezen a téren...
No. Olompotló adalék van, de talaltam olom tetra etilt is...fimolszerü cucc viszont nincs vagy en vagyok béna...MFoS2???? Vagy rosszul irtam be? Az is lehet...Utoljára szerkesztve a következő által: Nemes Pista; 2015 márc. 24, 19:28.
Komment
-
Szelepüléket lehet vásárolni "félkész " termékként . Méret szerint .
pl.http://szakalmetal.hu/hu/letoltes/ta...04-szelepuelekUtoljára szerkesztve a következő által: joker; 2015 márc. 24, 19:58.
Komment
Komment