Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MZ ES-TS mindenféle

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Üdv mindenkinek!

Barátnőm előhalászta a garázs leghátsó sarkából az anyja ES 125/1-esét és elhatározta, hogy ő azzal motorozni fog, de persze nekem kell helyrepofozni, úgyhogy ha lezárult a pancsi projekt akkor csatlakozom ide is és zaklatlak titeket jobbnál jobb kérdésekkel Amúgy elvileg pár éve még működött, de csak tesztelés szintjén, én még nem nyúltam hozzá mert jelenleg a kulcskeresése zajlik, meg aksi sincs benne. Meg amúgy sokat sem ment a gép, pár ezres van benne, úgyhogy ha minden igaz nem lesz vele túl sok bajom, csak a színén kell változtatni. (remélem)
    wsievers kedvelte ezt.

Komment

Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      a kulcskeresése zajlik, meg aksi sincs benne.
      Akksi nem kell, hogy beinduljon...jobbra teljesen elforgatod a kulcsot, közvetlen dinamókapcsolásba, és be lehet tolni.(már ha meglesz)
      Blackmumus kedvelte ezt.
      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Akksi nem kell, hogy beinduljon...jobbra teljesen elforgatod a kulcsot, közvetlen dinamókapcsolásba, és be lehet tolni.
        szia wsievers, titkoknak nagy tudója! jól tudom, hogy a Pannoniák is indulnak akksi nélkül?

Komment

Pancsi!!!! Az tuti indul, az aksi csak a dudut, és a féklámpát viszi, ja és a parkirt.:-))) Mz esetében nem mindig műkszik a jobbra elforgatásos módszer. Nekem a Trophym még akkor sem ment ha 80-nál forgattam el a kulcsot.:-))))) Bár tudtommal is jobbra elforgatva a kulcsot elvileg betolós. Ez csak a dinamós változatokra igaz. Az ETZ (állása van a gy.kapcsolónak) de mivel generátoros, tudtommal, és tapasztalat is nem működik.
          Viszont az ETZ is be röffen két 4,5 voltos elemről is.:-)))) Persze utána kel az aksi , hogy legyen hova tólni a kakaót.:-)))))

Komment

TUZI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Nekem a Trophym még akkor sem ment ha 80-nál forgattam el a kulcsot.
            ott valami bekötési hiba volt, vagy késői TS dinamó volt feltéve. 82-ben még biztosan volt működő dinamóállás.
            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Üdv! le tudná valaki ír ni ,hogy hogyan tudnék levenni áramot fesz-szabályzó nélkül a dinamóról mert nem nagyon értem hogy mit hogy csinál a fesz-szabályzó azon belül ,hogy feszültséget szabályoz 6V-os Mz TS125 gyújtásáról lenne szó. A válaszokat előre is köszönöm!

Komment

Kedves Dév! A fesz.szabályzó azért van hogy ne menjen gallyra az akksi, ugyanis a dinamó többre képes mint 6 volt! És a 6 volt sem teljesen igaz az a névleges feszültség. akksi egy cellája akkor jó ha 2,2 volt van benne tehát 6 voltos akksi 6,6 volt legalább ennyit kell tudnia a dinamónak a felső határ 7,2 volt a fesz.szabályzó azért van hogy 6,6-7,2 volt között tartsa a feszültséget. Ha ennél több akkor rosz a fesz.szabályzód és tönkreteszi az akksit.Remélem kielégítő választ adtam. Ja és fesz.szabályzó nélkül is ad áramot a dinamó csak akkor ne tegyél bele akksit és cseréld ki az égőket mert ki fognak égni és világítás nélkül ne menj mert le fog égni terhelés nélkül a dinamó!
                Che kedvelte ezt.

Komment

Üdv.MZ TS250/1 komplett 6voltos rendszeerét szeretném átalakítani 12voltosra.Van bontott 250-es ETZ-m tehát minden adott,csak az a bökkenő,hogy az ETZ generátor nem passzol a TS dinamó helyére,más a felfogatási pont,a forgórész a
                  főtengelyre stimmel,az állórésze más kiképzésű.Tehát ha van valakinek ilyen tapasztalata,írjon vissza,köszönöm!

Komment

Szia
                    Létezik meg oldás ,egy köz gyűrü segitségével.
                    Méretezett rajzot talán este vagy később tudok küldeni
                    Gábor

Komment

Előre is köszi! Várom a rajzot!Üdv!

Komment

egy német topicban olvastam hogy valaki egyszerűen feltett egy 12 V-os szabályzót a 6V-os dinamóra
                        http://www.miraculis.de/aw/sonstiges/regler.pdf

Komment

Üdv.Érdekes,gondolom működik is a dolog,de ha már van szettem hozzá
                          nem nagy az átalakítás,maradok ennél a verziónál.

Komment

Ba701 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            egy német topicban olvastam hogy valaki egyszerűen feltett egy 12 V-os szabályzót a 6V-os dinamóra
                            Szerintem is lehet hogy működik.:-))) Én mértem 6V-os dinamón, szabályzás nélkül 6x V-ot. Kérdés persze terhelés alatt mit tud.:-)

Komment

Hallo mindenkinek
                              A 6v dinamó 12v-ra gerjesztése müködik és lehetséges .
                              DE MIRE JÓ??!!
                              Nagyobb TELJESITMÉNYT nem eredményez
                              MARAD a karbantartás igényes dinamó.
                              Egyetlen előnye van Hogy kisebb keresztmetszetű vezeték is jó.
                              /Szeretnék kezet fogni azzal az emberrel aki ezért kicseréli őket/
                              Ha van rá megoldás, márpedig van ,akkor GENERÁTOR-t
                              miden hova.
                              /a kért anyagot csak emilben tudom elküldeni mert 41KB pdf-en van és nem megy "nemtudom"
                              betölteniL
                              Utoljára szerkesztve a következő által: berlin; 2012 nov. 01, 10:24. Oka: emil megjegyzás
                              OdinHEM és Che kedvelte ezt.

Komment

Régóta gondolkoztam hogy kipróbálom a 12V-ra való gerjesztést. Berlin fórumtárs megadta hozzá a végső lökést
                                2000 fordulaton két db 55Wos halogént lazán vitt , ha emeltem a fordulatszámot akkor ment fel a feszültség, 15 V-nál abbahagytam (mivel nem volt kéznél szabályzó így fixre kötöttem a gerjesztést és óvatosan emeltem a fordulatszámot).
                                Szóval járható út. Valszeg meg is csinálom a kis TS-emen , Az akksi úgyis csereérett most húzza a 9-ik évét. Tavasszal kap mindjárt egy 12V-osat , mehet előre a H4-es a meg a szükséges cserék trafó izzók többi meg marad ahogy van . Ez a teljesítmény bőven elég. Az fesszab. átalakítás meg számításaim szerint kb 2000 Ft-ból megvan. Műszakilag lehet van tökletesebb megoldás is, de ahogy a fizikus kolléga mondá a pokol tornácán a viccben : "nekem ez már elegendő"
                                Utoljára szerkesztve a következő által: Ba701; 2012 nov. 01, 17:10.
                                OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X