Ó nem , persze hogy nincs ! Azt sem tudom hirtelen hogy került hozzám , de legalább húsz éve lehetett ...
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
MZ ES-TS mindenféle
Collapse
X
-
Mint közismert Pannoniás-Csepeles ismerősöm, akinek az "arany időszakban" bedobálták (!) a környékbeliek az otthon talált alkatrészeket. Hazaért a munkahelyéről, aztán összeszedte a kerítésen bedobott (átrakott, letett) holmit.Azt sem tudom hirtelen hogy került hozzám
Lenne néhány ES-kérdésem:
A 125/1 Trophy milyen motor?
Úgy értem ha az ember nem felújítani akarja, hanem "fellelt" külsővel, rendbetett fékkel-futóművel-elektromossággal munkába járni használná, az vállalható? (munkanapokon 20-30 km májustól szeptemberig, 8-9 órát a szabad ég alatt hagyva)
És miért kerül harmadába-negyedébe a 250-esnek?
Van itt egy a környéken, 50.000 forint az irányára, állítólag forgalmival, tükrön kívül nem látszik semmi hiánya. ES125/1, szürke-sárga-rozsda színű, LX-es a rendszáma. Tegnap láttam a hirdetést és azóta gondolkodom rajta.
There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 2 likes
Komment
-
Az úgy tűnik nincs, de nekem nem is szimpatikus. Persze hűvös időben biztos jó, de a kocsik között vagy parkolóban bujkálást nehezíti.Ha lábvédője is van
Itt a link, hogy legyen kép is hozzá:
Mz Trophy Vitnyéd ”¢ OLX.huFergusson kedvelte ezt.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 1 like
Komment
-
Én szerelőként használtam kiszállásra és ha jó a futómű és a fékek, kiváló mindennapos városi motor a Trophy...A 125/1 Trophy milyen motor?
Úgy értem ha az ember nem felújítani akarja, hanem „fellelt” külsővel, rendbetett fékkel-futóművel-elektromossággal munkába járni használná, az vállalható?
Eddigi rekordom a St Pölten-i börzére való kimotorozás volt (400km) egy seggel...Néztek is az autópályán, az előző kamionban lelkesen csápolt a sofőr...!
Ezt a lányomnak csináltam, de még túl kicsi hozzá.
Utoljára szerkesztve a következő által: bazsimoci; 2015 jan. 01, 15:51.
- 6 likes
Komment
-
Köszi. Apropó futómű: és 50 felett milyen az Earles-villa? Nekem nincsenek előítéleteim, de jót keveset hallottam eddig róla. Sőt, a Schwalbe is kimaradt az életemből.ha jó a futómű és a fékek, kiváló mindennapos városi motor a Trophy...
Szép motor.Ezt a lányomnak csináltam
Komment
-
Mert csak olyantól hallottál, aki szintén csak hallott a dologról, vagy nem megfelelő állapotú futóművel használta!Nekem nincsenek előítéleteim, de jót keveset hallottam eddig róla.
A gyári leírás is említi:
- ha a két lengéscsillapító nem egyformán dolgozik (pl elfolyt az olaj)
- ha a két kerék nem egy nyomon fut ( hanyag hátsókerék beállítás defektjavítás után...)
- személyes tapasztalat: ha alacsony a guminyomás az első keréknél - azonnal érezhető szitáló- bizonytalan első futómű az eredmény!
Az Earles villa sajátossága, hogy fékezésnél a féklap magával akarja forgatni a hozzá kötött első villát, ezért a villa hátulja megemelkedik és -mint egy olló- szétnyitja az első futóművet. Ezért van, hogy fékezéskor nem összeül az eleje, hanem megemelkedik. Eközben az útegyenetlenségekből eredő lökések elnyelésére a teljes rugóút rendelkezésre áll, hiszen ezek a futóművet összenyomni igyekeznek. Talán nem véletlen, hogy a BMW anno a teljes modellválasztékát ilyen rendszerű villával látta el, és csak a költségcsökkentés miatt álltak le vele, de aztán a Teleleverrel (igaz már modernebb kialakítással, de az eredeti elvet követve) újból nagyot léptek a futómű terén.
A szép motorra kitérve- aki csinált már ilyent az tudja mennyi anyagi ráfordítás szükséges egy ilyen szintű motor felépítéséhez. Én 110 ezer forintot kértem anno érte mert gyorsan kellett a pénz egy másik projektre, szürke forgalmival- élő tulajjal kötött új adásvételivel... Még csak egy telefonos érdeklődés sem volt rá...Ezért egy utánfutóra felpakoltam a szépet, egy hiánytalan donort és két további motornyi alkatrészt és kivittem Berlinbe- ott jobban megbecsülik az ilyet mint itthon...Utoljára szerkesztve a következő által: bazsimoci; 2015 jan. 01, 16:49.
- 5 likes
Komment
-
Aha - tehát ha kotyog valahol, akkor perselyezés/csere. És ennek megfelelően alku vásárláskor.vagy nem megfelelő állapotú futóművel használta!
A fékezési viselkedés érdekes lehet, egyszer ki kell próbálnom egy üres parkolóban milyen ezzel a rendszerrel vészfékezni.
Olyan érzésem van, mintha ez szóba került volna, amikor egyszer találkoztunk személyesen. A német nyilvántartási rendszer egyszerűségével együtt.A szép motorra kitérve
Viszont hadd kanyarodjak vissza a másik kérdésemhez: hogy-hogy az ES250 ennyivel keresettebb típus?
Mert ha egy 150-es ES nem kelendő, az érthető, mert az A1 már nem elég rá, a következő jogsikategóriába már belefér a 250 - de mi újság a "kicsivel"?There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 2 likes
Komment
-
Természetesen csak tárcsafékkel....mert a gyári dob....Hát?bazsimoci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzerintem a nagy ES-ből mára már sokkal kevesebb van, mint a kicsiből és ha vezetted mindkettőt, akkor érzed a különbséget igazán! És a naggyal lehet ilyent csinálni:
[ATTACH=CONFIG]26013[/ATTACH]Fergusson kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Ez egy átépítés ETZ tárcsafékre...
http://www.trophy-spocht.de/scheibenbremsumbau-es2.html
Az ETZ-vel viszont szerintem nem lehetett ilyent csinálni,annyira nyeklős a váza...
- 2 likes
Komment
-
A lámpafejbe rejtett munkahenger a tartállyal nagyon ötletes!
Elsősorban 250 es már akkor is olyan gép volt, amit nemsokan engedhettek meg maguknak. E miatt kevesebb is jött be, kevesebb került a forgalomba. Mire lett volna rá kereslet nálunk is, megjelent a TS. A kicsiből meg annyi van, hogy szinte minden faluban találsz eladót. (ez olcsóbb volt, és aki nem akart Danúviát, Jawát annak ez maradt napi használatos motornak) Továbbá nagy hibája az is, hogy a 250 essel simán tartod a közlekedés ritmusát, a 125 ösről ez nem mondható el. Valahogy ezek a burkolt-fura kinézetű gépek nálunk nem örvendtek soha népszerűségnek. Elég itt a kanyarban egyenesen világító motor legendájáról beszélni.ES250 ennyivel keresettebb típus?
Mert ha egy 150-es ES nem kelendő, az érthető, mert az A1 már nem elég rá, a következő jogsikategóriába már belefér a 250 - de mi újság a „kicsivel”?Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 jan. 01, 19:35."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 4 likes
Komment
-
Mi versenyeztünk 250-essel, a futómü tökéletesen megfelelt természetesen precizen perselyezve újragyártott, köszörült lengövilla tengelyekkel és átalakitott egybemért lengéscsillapitással.
A gyári elsöfék helyére én egy 200-as kétkulcsos dobféket gyártottam, azzal már komoly fékhatást értünk el.
Szitálás semmi 1,4 atm guminyomással, kanyarstabilitás a vártnál sokkal jobb volt, mondjuk egy T5-el összevetve.
Egyszóval a Trophy elejével kapcsolatos urban legendek mind a hanyag felújitás és a vele együtt "alkalmazott" lengéscsillapitó hiba következményei.
- - - Updated - - -
Hirtelen csak ezt a fotót találtam. Ez az én 200-as fékem, valami azért látható belőle.
Utoljára szerkesztve a következő által: bsa10; 2015 jan. 01, 19:38.
- 7 likes
Komment
-
Köszönöm a sok infót - így már tisztább a kép.
És ha jól látom a bevizsgálásért-bejegyzésért 150 eurót fizetett. És megnézték, bejegyezték, itthon meg meg meg... Na itt kell abbahagynom, mert rohamom lesz és mehetek nyugtatót kunyerálni.Ez egy átépítés ETZ tárcsafékre...
- 3 likes
Komment
Komment