Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Privátban küldöm a számát ha szükséges,de előtte hívom hogy eladó-e.
Örülnék neki, tényleg kellenének a lánckerekek, mert eddig közel s távol nem találtam elfogadható állapotút. Na meg persze hátha jó benne a bronzpersely is...
Előre is köszönöm!
Dongós az a BZ. persely pozicionál , megtámasztja a tengely végét és leveszi a csapágyról az oldal irányú terhelést/ természetesen csak akkor ha jól van hézagolva/. Ez az én eszme futtatásom!?.
Biztos, hogy ki kell cserélned azt a perselyt? Hisz,eddig is olajban futott, mi baja lehet?
Sajnos igen. Kb. 1mm-t lötyögött a tengely. A perselyen is már messziről látszik az erős kopás, tolómérővel rámértem, az is az 1mm-es lógást igazolta
Ami érdekes, mert a km órában 17.700 km van, amit igazolt az is, hogy még az eredeti ddr csapágyak és szimeringek voltak benne, némelyiken még el is gondolkodtam, hogy kell egyáltalán cserélni? De ha már egyszer szét van szedve... Akkor költsünk rá vastagon
Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 júl. 16, 20:31.
Az ETZ ben 20.000 ,a Trophyban 54.000 van bontás nélkül. De ellenben ma kicseréltem a zsír új NGK gyertyát, ami nem kevesebb mint 30 km-tert bírt ki !
- - - Updated - - -
Ja ! és ma lemostam az ETZ-t ! Két év után akksi be, két rúgás gyújtás nélkül, harmadik gyújtással, és röffff ! Aztán le is állt, mert tele van dzsuvával a karbi.
Érdekelne a dolog, úgyis keresek primer hajtás lánckerekeket is (de újonnan nagyon drága, már így is 20e. fölött költöttem a blokkra)... Hol találtad? Kisegítenél egy linkkel?
Ha érdekel nekem lenne perselyem. A belső méret 17,9mm. Nem tudom a tiéddel mi a gond de a váltó tengelyt beillesztve egy igen minimális lógás van. De a korábban felújított blokkba se raktam újat és hibátlan.
Ha jól sejtem neked még nem duplasoros a primer lánckereked? Van az is jó ha érdekel ha kell kuplungkosárral talán még jó állapotú lánc is van. Korábbi felújítási projektből maradt. A perselyt adom a többi megegyezés tárgya
Ha érdekel valamelyik jelezd!
Az ETZ ben 20.000 ,a Trophyban 54.000 van bontás nélkül.
A csapágyak, szimeringek állapota ebben sem volt rossz. Egyedül a főtengely tengelyirányú mozgása miatt szedtem szét. Kiderült, hogy a csapágyak vándorolnak a fészekben... Valamelyik előző tulaj már szétszedhette valamiért, és gondolom nem túl szakszerűen rakhatta össze. Erre utal a két blokkfél szigetelésére használt közönséges fehér sziloplaszt is
- - - Updated - - -
sír új NGK gyertyát, ami nem kevesebb mint 30 km-tert bírt ki !
Ebben az egész gyertya témában egyet nem értek:
-Vettem az autómba 4db NGK gyertyát, kb. 20ezer km után cseréltem őket, ugyanerre a tipusra, és persze ezek is hibátlanul működnek.
-Vettem a Babettába is NGK-t, ami kb. fél évet bírt (az Isolator 3 percig tartó működéséről nem is beszélve), és több helyről hallottam, olvastam hasonlókat.
Mi a különbség? Rövidmenetesben ilyen nehéz minőséget gyártani Vagy ilyen kegyetlen a 2t motor Komolyan nem értem.
Mi a különbség? Rövidmenetesben ilyen nehéz minőséget gyártani Vagy ilyen kegyetlen a 2t motor Komolyan nem értem.
Igen, hasonló következtetésre jutottam én is. Miért sz...nak be a 2T-s járművekben a jó minőségű és nevű gyertyák, a kocsijainkban meg bírják....nem hiszem, hogy a hosszú vagy rövid menet lenne a hiba oka...
Amiket, régen vettünk, gyertyákat a motorba, sokkal nagyobb utat tettünk meg velük, pedig nem voltak hiper-szuper gyártmányok...érthetetlen
Lehet ez is csak összeesküvés elmélet. Gondolom mivel a mai termékeket úgy gyártják hogy ne legyenek túlméretezve (tartósság) a termékek minden részéből amit lehet csak lefaragnak leginkább súlycsökkentésre hivatkozva...
A gyertyáknál talán az a probléma hogy az autók legtöbbje már számitógép vezérlésű ami azt eredményezi hogy a lehető legjobb keverékkel működnek a lehető leg ideálisabb körülményeket teremtve a gyertyának.
Talán ezek az újhullámos gyertyák nem bírják a régi technikát.
Részemről ezekbe a kétüteműekbe Brisk-et teszek, eddig ez bizonyult a legjobbnak. Jawaba, Pannóniába egyaránt.
Ha nem hamis a gyertya, és el van találva a hőérték, akkor nincs olyan nagy gond a gyertyákkal. 2T-nél ugye sokkal szélesebb tartományban változik a hőmérséklet, mint 4T-nél. Ugyanaz a gyertya lehet túl meleg, és túl hideg is ugyanabban a motorban, beállítástól, és hajtási módtól függően. Amíg tavaly a 7-es marellivel bvf karbival egész szezonban elvoltam, kb. 2000-2500 km, addig idén a dellorto karbival 50 km alatt szétégett egy új 7-es marelli. (egyszerre lettek vásárolva, így az se lehet, hogy más gyártás) A 8-as ngk viszont ezzel a karbival szépen bevált. Vettem 1 új 8-as, és 1 új 9-es ngk-t is, hogy legyen nálam tartalék a túrán, de nem volt rájuk szükség.
Most van teszt szinten nálam egy mai gyártású Pál gyertya, eddig jól üzemel vele a gépem. Szereti a fordulatot az eddigi 800 km-en nem néztem a gyertya képet sem. Most még van anyag adva a gépnek így felesleges lenne. A felirata is Pal és hasonló a csomagolása is mint régen. CZ- Jawa gyertyája lehet a jövőben.
Komment