Üdv!Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet kiszedni a csapágyakat a kis fékdobos kerékagyból? Esetleg melegítéssel? Előre is köszönöm a segítséget!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannónia kis fékdobos kerékagy felújítása
Collapse
X
-
ApaE csinált egy nagyon jó kis írássorozatot. Bár ha csak egyszeri (pontosabban egy motornál négyszeri ha jól számolom) alkalomról van szó, és nem feltétlenül kell hogy ilyen sikerélmény simogassa a lelkedet, akkor érdemes megkérdezni autószerelő vagy hasonló munkát végző ismerősöket, hátha tudnak nélkülözni egy estére/hétvégére egy csapágykihúzót.
Ezidáig én is csak a lendkeréklehúzót és az elsővilla szárának kiütéséhez szükséges szerszámot készíttettem el, a többi feladatot megoldottam bolti (nem cél) szerszámokkal. Igaz kellett némi variálás és faragás, de sajnos nincs itthon eszterga.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Komment
-
Duke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseBeépítés előtt ki kell-e szedni a műanyag porvédőt?
Viszont beépítés előtt én leszedném, megnézném mi van a csagágyban, mármint kenőanyag, nehogy véletlenül zsír nélkül maradjon. Ha meg van kenve mehet vissza a porvédő.
Én pl. a váltóhoz csak Z -s csapágyat kaptam, ott pl. nem raktam vissza, mert a váltóolaj ken. Hallottam olyan rémtörténetet, hogy valaki egy MZ-be a főtengelycsapágyakat is porvédővel építette be, aztán nem értette miért akar nehezebben járni amikor bemelegedett a blokk... ...de mindez nem is lényeges, az információ az első szakaszban van.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Komment
-
Ma a fékfedeleket vettem kezelésbe. A fékkulcs könnyen kijött, de a fékkitámasztó csap és a fékpofa csap bele van gyógyulva. Az alkatrészkatalógusban a fékpofa csap külön szerepel, feltételezem, hogy kiszedhető? A fékkitámasztó csap az úgy látom bele van sajtolva. Hogy szoktátok felújítani, eredetileg horganyozva volt?
A krómmaradványokat is le szeretném szedni a fékfedélről, homokszórás, csiszolás nem jött be. Valakinek van már gyakorlati tapasztalata pesti krómozó céggel, ahol "legalvanizálják" róla a krómot?
Komment
-
Szerintem barnítva voltak és bepréselve a fedélbe.
Nekem az üveggyöngyözés levitte a krómot a fedelekről, meg a rozsdát a csapokról. Én nem krómoztatom, de ha te igen, akkor az majd nyilván bevonja őket. Amúgy hagyom úgy natúrban, ahogy most van, legfeljebb ha rozsdásodik, kis ecsettel befestem.
Komment
-
Ha nem krómozol, akkor felmelegíted a vascsapot(úgy a helyén-kis gázégővel vagy valami hasonlóval), és mikor elég meleg(nem kell vörösizzásig, én a barnított csavarjaim rezsón szoktam csinálni ) belelógatod jó fekete fáradt olajba. utána megtörlöd és kész."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 3 likes
Komment
Komment