Üdv!Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet kiszedni a csapágyakat a kis fékdobos kerékagyból? Esetleg melegítéssel? Előre is köszönöm a segítséget!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannónia kis fékdobos kerékagy felújítása
Collapse
X
-
ApaE csinált egy nagyon jó kis írássorozatot. Bár ha csak egyszeri (pontosabban egy motornál négyszeri ha jól számolom) alkalomról van szó, és nem feltétlenül kell hogy ilyen sikerélmény simogassa a lelkedet, akkor érdemes megkérdezni autószerelő vagy hasonló munkát végző ismerősöket, hátha tudnak nélkülözni egy estére/hétvégére egy csapágykihúzót.
Ezidáig én is csak a lendkeréklehúzót és az elsővilla szárának kiütéséhez szükséges szerszámot készíttettem el, a többi feladatot megoldottam bolti (nem cél) szerszámokkal. Igaz kellett némi variálás és faragás, de sajnos nincs itthon eszterga.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Komment
-
Duke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseBeépítés előtt ki kell-e szedni a műanyag porvédőt?
Viszont beépítés előtt én leszedném, megnézném mi van a csagágyban, mármint kenőanyag, nehogy véletlenül zsír nélkül maradjon. Ha meg van kenve mehet vissza a porvédő.
Én pl. a váltóhoz csak Z -s csapágyat kaptam, ott pl. nem raktam vissza, mert a váltóolaj ken. Hallottam olyan rémtörténetet, hogy valaki egy MZ-be a főtengelycsapágyakat is porvédővel építette be, aztán nem értette miért akar nehezebben járni amikor bemelegedett a blokk... ...de mindez nem is lényeges, az információ az első szakaszban van.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Komment
-
Ma a fékfedeleket vettem kezelésbe. A fékkulcs könnyen kijött, de a fékkitámasztó csap és a fékpofa csap bele van gyógyulva. Az alkatrészkatalógusban a fékpofa csap külön szerepel, feltételezem, hogy kiszedhető? A fékkitámasztó csap az úgy látom bele van sajtolva. Hogy szoktátok felújítani, eredetileg horganyozva volt?
A krómmaradványokat is le szeretném szedni a fékfedélről, homokszórás, csiszolás nem jött be. Valakinek van már gyakorlati tapasztalata pesti krómozó céggel, ahol "legalvanizálják" róla a krómot?
Komment
-
Szerintem barnítva voltak és bepréselve a fedélbe.
Nekem az üveggyöngyözés levitte a krómot a fedelekről, meg a rozsdát a csapokról. Én nem krómoztatom, de ha te igen, akkor az majd nyilván bevonja őket. Amúgy hagyom úgy natúrban, ahogy most van, legfeljebb ha rozsdásodik, kis ecsettel befestem.
Komment
-
Ha nem krómozol, akkor felmelegíted a vascsapot(úgy a helyén-kis gázégővel vagy valami hasonlóval), és mikor elég meleg(nem kell vörösizzásig, én a barnított csavarjaim rezsón szoktam csinálni) belelógatod jó fekete fáradt olajba. utána megtörlöd és kész.
"When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 3 likes
Komment
Komment