Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia motorblokk
Collapse
X
-
A súbertűn túlvagyok. Levettem a gumit és ujjal a tolattyút feszitettem. A csörgés akkor is megvolt járómotornál. Primerlánc új(ettől még lehet rossz). A fogazott kuplung tárcsa is új. Arra gondolsz a lánccal kapcsolatban ,hogy megnyúlt(380km-t mentem vele eddig)? De akkro csak egy bizonyos pontban kopogna?
- 1 like
-
Nézd meg a karburátor síberét,nyúlj be a torkon és mikor csörög feszítsd meg,ha elhallgat az a baja.Belógó primerlánc is szivathat.
Leave a comment:
-
Sziasztok! Szerintetek mi kopog,csörög? Menetközben is hallani csörgést bizonyos sebességnél. A henger,dugattyú,dugattyúgyűrűk, főtengely és minden más új a blokkban. Derékszögelve lett a hajtókar. Bejáratós a blokk.80-ig húzogottam neki néha és nem is bírtam vele többet menni.Ez volt a vége. https://www.youtube.com/watch?v=vU2Wqppd3Wk&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=WGpG...ature=youtu.beUtoljára szerkesztve a következő által: Béla Rácz; 2016 jún. 17, 21:07.
Leave a comment:
-
Erre nincs precíz válasz!Mátéapu, engem az mindig érdekelt, de soha nem kaptam rá választ, hogy az a futófelület az alsó szemben milyen mélységig megfelelő keménységű?
Én nem csinálom,némi tapasztalat kell az elinduláshoz
!Szerintem 0,2-0,3 belefér.utána nem marad plusz a kopásnak!
Tudásom szerint a max,cementálás 1,00m/m-er ez régi gyártás szerint átlag 0,08-m/m-er átlagban és a maradék így számolható!
Elnézést az átmérőben való méretezések:furák egyéb szakmáknál,ez alapból felez minden méretezést!Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2016 jún. 15, 22:08.
- 2 likes
Leave a comment:
-
A léptető villára csak egy ötlet: Hasonlóan megoldani de henger görgővel mint a Jawán van az automata kuplun
g kiemelőnél. Kérnék egy kis segítséget Wsieverstől egy képet róla?! Köszi.
Leave a comment:
-
Noob, hétvégére előszedem, aztán írok PM-et.
Mátéapu, engem az mindig érdekelt, de soha nem kaptam rá választ, hogy az a futófelület az alsó szemben milyen mélységig megfelelő keménységű? Meddig lehet bővíteni, hogy ne verődjön be egy-kettőre?
Leave a comment:
-
Pannoniások!
Ma volt nálunk a cégnél Béla bácsi(a helyi kétütemű guru)Rákérdeztem a főtengely felújításra.Elvileg gyári minőségben felköszörüli a hajtókart és vastagabb csappal új kosárral kicentírozza,ha nem jó a hajtókar egy darabig még van tartalék a készleten mondta mosolyogva!Ja és az esetleges csere is benne van a 10000ft árban!
- 4 likes
Leave a comment:
-
demeter, köszönöm a felajánlást, olyanra lenne szükségem, ha megtalálod, s meg tudjuk boltolni, az hozzátenne a boldogságomhoz
Leave a comment:
-
A fals levegőt a levegő csavar nem befolyásolja. Ha betekered akkor természetes ha leáll a gép. Falsot máshonnan tud szívni pl. Hengertalp- karburátor talp/ ez a gyakoribb/. Tömítést pasztával rakd fel mely nem FBS!
Leave a comment:
-
15 éve rakosgatom egy 18 ezret futott T5 hengerfejét, még én szereltem le először kb. Igaz, most nem is tudom hirtelen, hogy hol van, de ha épp egy ilyenre van szükséged a boldogsághoz, akkor odaadom.
- 3 likes
Leave a comment:
-
akkor próbálok szerezni hengerfejet, csak félek, abban is rossz a menet, emiatt is döntöttem a perselyezés mellett, egy dícsért esztergályosra bízva ezt, de lehet kidobott pénz volt
próbálom valami kis multicsiszolóval eltüntetni a belógó felesleget a perselyből, hátha...
a fals levegőt kizárhatom, ha a levegőcsavart betekerve, leállt a motor, ugye?
ill a gyertyamenetnél kaphat falsot, de karbi, hengertalp, blokkfelek között bejutó levegőnél nem reagálna a levegőcsavarra, vagy?
Leave a comment:
-
Valószínű ez okoz öngyulladást neked. Jó lenne eltávolítani a belógást minimum. Az, hogy a gyertya bentebb van még nem olyan nagy baj szerintem.s az alsó pereme kb 1mm-t belóg az égéstérbe is
Ha meg tudsz, cserélj hengerfejet tényleg.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2016 jún. 13, 20:55.
Leave a comment:
-
Valószínű a fals levegő,ez lehet blokktömítés hengertalp,karburátortömítés,és simering!Ha agyonjavított a hengerfejed keress másikat(rengeteg van)sosem tudtam kormos gyertyaképet csinálni, pedig a 125ös fúvóka mellett felülről a 2. rovátkában is volt a súbertű, levegőcsavar 3/4 fordulatot vissza, de ekkor már II.ban is alig akart megindulni, viszont a gyertya marad barna
- 1 like
Leave a comment:
-
hello
szeretnék segítséget kérni, az történt, megfáradt a gyertyamenet az előtte tökéletesen? működő, bejáratós motorban, s kapott egy bronzperselyt (sajnos a würth-ös javítópersely kiszakadt), ami nem túl szép, kb. 2mm-rel mélyebben van a gyertya benne mint a hengerfejben, persely nélkül, s az alsó pereme kb 1mm-t belóg az égéstérbe is
összeraktam, s volt (maradt) a jó alapjárat, üresben jól vette a fordulatot, elindultam I., II., III. minden rendben, húzott mint előtte, de sajnos IV.ben ( s csak itt vettem észre) 70-80 között berángat, mintha kihagyna a gyújtás, torpan és csúnya fémes csattanásokat is hallat.
Azt gondoltam, a perselyezés miatt, vettem egy hoszabb középelektródás és egy hoszabb menetű gyertyát is, de sajnos semmi nem változott.
Ez valami véletlen, pl. eldugult a karbi, vagy elállítódott a gyújtás pont a hengerfej megbolygatásakor, vagy mi lehet a gond szerintetek?
vagy már a korábbi menet mellett kifújt kicsit? (olajos volt picit) s ehhez állítottam a karbit, s most túl sokat kap? sosem tudtam kormos gyertyaképet csinálni, pedig a 125ös fúvóka mellett felülről a 2. rovátkában is volt a súbertű, levegőcsavar 3/4 fordulatot vissza, de ekkor már II.ban is alig akart megindulni, viszont a gyertya marad barna
most a súbertűt visszatettem felülről a 3. rovátkába, egyebek maradtak, de a torpanás, csattogás is megmaradt
köszi az ötleteket, én nemtudom merre induljak
Leave a comment:
-
Mondjuk ennek nem sok értelmét látom, esetleg akkor ha ugyan azzal a problémával küzdött a blokk tulajdonosa mint én, mégpedig azzal hogy alap esetben annyira visszaengedi a csap a fogasívet hogy kiakad. Vagy gyártási hiba vagy deformáció, azt nem tudom, de elég kellemetlen dolog.demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉn már szedtem szét olyan blokkot, aminek a fogasív ütközőcsapján egy kis csapágy volt (illetve már csak a belső gyűrűje). Persze nem az az igénybevétel, de darabokban szedtem ki a blokkból. Kis csapágy, vékony csapágygyűrű, félnék hogy tényleg potyogna valami.
Én két réteg vastag, ragasztós zsugsorcsövet raktam rá. Aztán gondolkodtam hogy egy réteg kelletett volna. Alá pedig, arra a részre ahol a fogasív felütközik, egy lemez darabot hajtani. De a zsugorcső jól tart, nem verődött még ki.
- 2 likes
Leave a comment:
Leave a comment: