Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Még egy nagyon picit látszódnak a gyári fúrás nyomai, azon kívűl szép egyenletesen simul ki a hengerfal.
Nem írtad, hogy a dugón lettek volna berágódásra utaló nyomok!?
Ha nincs, akkor nem a dugattyú szorul a hengerben, hanem a gyűrűk.
Ellenőrizni a következő képpen kell:
A leszerelt hengerbe egyenként belerakod a gyűrűket ott ahol még futa henger falán, nem a legtetején, mert ott kormos is lehet a henger és csal a mérés.
Ha egyenesbe állítodtad, hézagmérővel megméred a gyűrű végei közti hézagot. 0.2-0.3mm kötött kell lenni neki.
Ha kissebb, vagy teljesen összeér, ez volt a hiba forrása!
Javitása: finoman befogod a satuba a gyűrűt és reszelsz az egyik végéből. Majd vissza a hengerbe és ellenőrzés.
Ha kész összeszereled és mosolyogva hajtod a motorodat!!!
Még egy észrevétel a gyűrűkkel kapcsolatban: érdemes megmérni a gyűrűhornyok mélységét és összevetni a gyűrűk szélességével. Most épp ezen elmélkedem, adott egy dugattyú 2.8 mm mély beszúrással és a gyűrűk 2.7 mm szélesek.
Ezt kevésnek gondolom, kéne legalább 2-3 tized hézag közöttük.
Ebben az esetben mikor a dugattyútető teljesek kitágul és a gyűrűk is valamelyest, egyszerűen a hengerfal és a dugó közé szorulnak.
Mi az illesztési hézagod? Min 0,05mm, de több helyen 0,07mm-t kérnek, mint minimum.
Ha ez megvan, akkor nem ragadhat...
Mivel nincs 3 pontos mérőeszközöm, ezért nem tudom megmondani a pontos illesztési hézagot. Azonban gyűrűk nélkül olajfilmen a dugattyú kb 2-3 s alatt keresztülcsúszik a hengeren.
Nyuszifül.
Lehet neked lesz igazad. Ugyanis a hengerem és a hengerfalon semmilyen rendellenes nyom sincs, szépen halványodik el a karcrendszer. Balga módon pedig ezt az egyet eddig nem ellenőriztem. Köszönöm, ez talán egy jó irány lesz amerre el tudok majd indulni.
Köszönöm
evvel a dugattyú és gyűrű anyaggal ez a hézag biztos jó lessz
ok feladom :-) azt hittem motoralkatrészről beszélünk ami feltehetően átment valami féle MEO-n mielőtt a kisiparos eladta.
Egyébként a kép alapján nem tűnik vészesen kevésnek a hézag, de lehet mert szemem mint sasé korán reggel.
Komment