Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia karburátor

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Joker megoldása tetszik. De akár menetrögzítővel is beragaszthatod, ha nem lóg nagyon.

Komment

Noob eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Hello

azt szeretném megtudni, van valamilyen trükk a szívatókar kormányban lévő menetes? furatának javításához, nem igazán tudom fixre húzni a hébli csavarját, jó lenne valahogy egy anyát a kormányba beügyeskedni, de a kormányvégtől vagy 10cm-re van a furat
      köszönöm
      Létezik menetjavító is.
      Pl ilyen: http://szerszambolt.com/wp-content/u...ATH-7032-1.jpg
      Lehet külön venni is azt amit bele kell tekerni a furatba, célszerszámot meg könnyen lehet hozzá csinálni.
      Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Béla Rácz
        Létezik menetjavító is.
        Ez egy nagyon klassz dolog! Abban nem vagyok biztos, hogy a kormány cső falvastagsága ( talán 1,5-2 mm) elég hosszú-e ehhez a betéthez, hogy az valóban tartson is?
        kollarg és joker kedvelte ezt.

Komment

A puding próbája az evés

Komment

Valami becsilingel a gépben
            - leheletnyi gáznál
            - 70-80 km/h között (kb. 90% gázállás, 4es fokozat)
            Gondoltam a tankban a betöltőnyílás fém szűrője, menet közben rányomtam, nem az.
            Lehet ez a súber/tű?

Más: Ha átállok más arányú keverékre, akkor gondolom a porlasztóbeállításokat érdemes újra elvégezni.
            (Nem mintha most be lenne állítva, örültem, hogy végre megy és húzom csak neki. Attól még jól megy.)

Komment

bokor28
              Valami becsilingel a gépben
              Ezt könnyű kiszűrnöd, ha kiszeded a szűrőt és úgy nézed meg!
              Nekem a kormányszorító bír zörögni. ha meghúzom, nem szeretem kanyarban, ha lazán hagyom, akkor meg zörög...
              bokor28 kedvelte ezt.

Komment

Nem érdemes a jót eltekergetni: Az a " csilingelés " pedig valószínűleg a súber hangja. Húzzad neki jobban és nem hallatszik! Élvezd a motorozást és gyönyörködj a természetben, ha nem lesz hangja akkor aggódj.
                dongos78, mátéapu és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!

Következőt szeretném kérdezni:
                  A szivató (kar és bowdenes) hogy marad behúzva Pannóniánál?
                  Nekem van mind a kettő fajta, és nem akad meg, mikor ráhúzom.
                  Nézegettem a "nem bovdeneset" az egyiken hiányzik az ami megfogná kihúzáskor.
                  A másikon látok egy drót szerű, zégerre nem hasonlító maradványt.
                  Ezt szerintetek mivel lehet pótolni?
                  Arról is olvastam hogy a bovdenesbe pici csapágygolyó van talán? Persze ez sem működik, így akár mindkettőt meg kéne javítani.

Szereltetek már meg ilyet?

ps: Vásárlás óta abban a hitben voltam, hogy nekem kell húzva tartani a szivató kart. Ezért is jobban tetszett az ülés mellé helyezve, mondván úgy könnyebb.
                  Így évek múltán rá kell jönnöm, eddig rossz volt az összes ami volt/van.

Közbe keresgélés után megtaláltam, de bennhagyom a kérdést hátha más is olvassa és szüksége van erre.
                  Neve: "Pannónia szívató bovden kiakasztó" 300 ft-ba kerül.
                  Utoljára szerkesztve a következő által: dott; 2015 szept. 20, 22:32.

Komment

akkor meg zörög...
                    Kösd ki egy gumival,ami nincs útban.pl egy o gyűrűt húzol az ütközőhatároló csapjára,az félrefeszíti a fékrészt,de nem befolyásolja a működését.

ps: Vásárlás óta abban a hitben voltam, hogy nekem kell húzva tartani a szivató kart. Ezért is jobban tetszett az ülés mellé helyezve, mondván úgy könnyebb.
                    Így évek múltán rá kell jönnöm, eddig rossz volt az összes ami volt/van
                    Szereld ki a rugót készíts újat.Nekem talán a harmadik sikerült!
                    Megmértem a régi átmérőjét,kerestem a gyűjteményemből egy húzórugót:amit két-fogóval a satuba-fogott vason kisimítottam utána hajlítható,lehet a hornyon is mélyíteni,hogy jobban beugorjon a beszúrásba,ha nem tartja meg lehet kevésbé erős tolattyúrugóval próbálkozni.Az ülés alattit is hasonló módon kell javítani,csak a golyót kell eléggé szorítani.

Természetesen minden alkatrészt meg kell tisztítani,kijavítani és összeszereléskor finoman olajozni.
                    Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2015 szept. 20, 22:52.
                    Atti69 kedvelte ezt.
                    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

- 70-80 km/h között (kb. 90% gázállás, 4es fokozat)
                      Húha, az sehogy se tűnik jó beállításnak. Nekem 50 % gázállásnál megy 80 fölött kicsivel. Adj neki anyagot!

A másikon látok egy drót szerű, zégerre nem hasonlító maradványt.
                      Ezt szerintetek mivel lehet pótolni?
                      Ez a világ legegyszerűbb dolga, fogsz egy régi, rossz gyertyapipát és kiveszed belőle a biztosító rugót. Pont be fog passzolni a szivatóhoz jó szorosan.
                      emu, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

"Húha, az sehogy se tűnik jó beállításnak."
                        Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. A kigyorsítási ütemben, több gáznál. A kigyorsítás után gázt visszavéve tartja a nyolcvanat kisebb gázzal is. Mondjuk biztos kevesell.

Komment

Üdv bokor28!

Szerintem érdemes ezt a két cikket elolvasni.Click image for larger version

Name:	HPIM7441.jpg
Views:	1
Size:	198.6 KB
ID:	147219Click image for larger version

Name:	HPIM7440.jpg
Views:	2
Size:	199.4 KB
ID:	147220
                          bokor28, Tonybacsi és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm, az ismétlés sose árt. Ahogy Sepy tanácsolta, most élvezem és nem állok neki állítgatni. Csak megint valami csörgés foglalkoztatott, azért irkáltam ide.
                            Sajnos és ilyen aggódós vagyok. Más tökig húzza a gázt én meg minden csörrenésnél azon agyalok, hogy vagy kiesik a kormány, vagy a kerék, vagy beáll a blokk, vagy csomót köt a lánc magára.
                            Mellékesen ahányszor idén lerobbant, köztük egy lánc ledobás (amit utólag nem csodálok, a láncnak volt vagy 4 centi kilengése és a patent rosszul volt összerakva) van okom rá.
                            Egyébként megy, tegnap leugrottam vele a boltba, sajnos ez a fránya bolt 25km-re volt, meg vissza :-)
                            sepy, mátéapu és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

bokor28
                              Sajnos és ilyen aggódós vagyok. Más tökig húzza a gázt én meg minden csörrenésnél azon agyalok, hogy vagy kiesik a kormány, vagy a kerék, vagy beáll a blokk, vagy csomót köt a lánc magára.

...Én meg már azt hittem, csak én vagyok ilyen!!! Isten hozott a klubban...talán ha tényleg lesz elég pozitív tapasztalatom vele, akkor lassan kinövöm...
                              dongos78, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Akkor, vagyunk páran ilyenek...
                                dongos78, dkari és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X