Persze,mindnyájan ezért vagyunk itt.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Okmányait vesztett járművek forgalomba helyezése
Collapse
X
-
gogó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése.Ez év tavaszán hozzájutottam egy gyári állapotú etz 125 höz.Nagyon tetszet a motor mert kevés kilóméter volt benne.Természetesen elhoztam.De hogy buktatója legyen a dolognak a harmadik tulajdonostól,aki természetesen nem íratta át és nem tudta megmondani az eredeti tulajdonos nevét.Elfelejtettem említeni hogy a gép régi rendszámos és a szürke forgalmi elveszett.supermax kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
gogó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea gép régi rendszámos és a szürke forgalmi elveszett
gogó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemeglett az első tulaj aki bevan jegyezve.Megírtuk az adásvételit
- 2 likes
Komment
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz ETZ- nek SOHA nem volt szürke forgalmija.
Komment
-
Beagle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉn is erre céloztam,csak a dátumban nem voltam biztos!Beagle kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Egy idő után belefáradtam a nyomozásokba.
Keress donort,papiros motort,szerintem olcsóbb megoldás.
A kutatásnak nincs vége mikor megvan a tulaj,sokan kihasználják az"aláirást",és még utána ugyanaz a tortura.Viszont ha a láncból valaki betart,vége a játéknak,és mehetsz másik után!
Rengeteg,reális-árban lévő élötulajos motor van,először azokat kellene megmenteni,mert azok a tulajjal együtt fognak a széles országutra kerülni,mivel az örökös szintén"aláir"
,de nem ingyen!"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseörökös szintén „aláir”
,de nem ingyen
- 3 likes
Komment
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA TE hozzáállásodon is múlik."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseIgazad van,nagyon negativ voltam,elnézést!!
Komment
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA TE hozzáállásodon is múlik
már készer voltam ilyen helyzetben, lehettem akármilyen tapintatos, az örökösnek csak a dollárjelek pörögtek a szemeiben.sepy kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Sziasztok,
én még csak keresem az igazit, olyan motort keresek, ahol van valamilyen (szürke, kétlapos zöld) forgalmi és abban szereplő élő tulaj, majd az adásvételivel elmegyek eredetvizsgára, majd okmányirodában nyilvántartásba vétel, de műszaki egyenlőre nem lesz a motoron
viszont már több megélhetési "veterános" nepper pannóniáját megnéztem, mind elvileg átírható lenne, viszont vannak kétségeim:
egyiknél sem az eladó saját tulajdonában volt a gép, csak árulta az idős tulaj helyett, az adásvételit a forgalmiban szereplő tulajjal nekem előre aláíratja, így mehetek elvileg gond nélkül forgalmival és az abban szereplő tulajjal kötött adásvételivel eredetvizsgára, de
mivan ha csak valaki (pl a nepper) aláírta a már nem élő tulaj nevében az adásvételit (én ugye nem találkozom a tulajjal), én kifizetem az árát, elhozom pl. 300km-ről a motor, majd itthon az eredetvizsgán vagy az okmányirodában derül ki a csalás, akkor bukik a dolog, persze jöhetne a nyomozás a forgalmiban szereplő ember hozzátartozóinak felkutatásával, de ezt ha nem muszály, kihagynám míg lehet, mellesleg az adásvételim sem ér semmit, adatokat sem kaphatnék, ki szeretném ezt az opciót hagyni
hogyan lehetne ezt kivédeni?? fényképeztessem le a bácsit a maga előtt tartott személyivel, vagy valahogy fogalmazzam bele a szerződésbe, hogy nem fizetem ki a teljes összeget, csak ha az eredetizsgán átmegy a gép, vagy mindenképp tlálkozzam a bácsival, vagy érvényes eredetiségi vizsga birtokában vegyem meg??
az eredetviszgán egyáltalán ellenőrzik a tulajdonlás jogszerűségét, vagy csak az okmányirodában?
KöszönettelUtoljára szerkesztve a következő által: Noob; 2013 dec. 17, 10:52.
Komment
Komment