Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Cz márkatárs kereső

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Mert kopás az egyáltalán nem látszik a fogazatokon.
    Nekem lement a fog tavaly a kuplungról(50 ezer km után)
    Nem a spirál végén CZsolti. Ott nincs semmi. Bent a blokkban. A kuplung alatt. egy M5 hernyócsavar tartja. Azt kitekered, és kihúzható, most néztem meg.
    Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 nov. 10, 10:55.
    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Köszönöm szépen! A fogaskereket kiütögettem csapágyházastól. Annak a végén volt egy 8x16x7-es szimmering. A beszúrásban, amibe az M5-ös csavart is belehajtom, nem volt semmi. Persze ott abban a horonyban van két kenőfurat is, ezért oda talán nem is való O-gyűrű, vagy ilyesmi.
      sepy kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm szépen nektek!) Elég édes az ilyen munkának a gyümölcse mikor az ember már több mint egy évet tölt mellette szereléssel aztán bumm, és csak ül mellette (vagy rajta) és csodálja mint egy Lamborghinit(na jó annak is csak az ára kéne) Szóval mindenkinek kitartás, hál'istennek sok alkatrész megtalálni még hozzá ha újonnan, ha használtan és lehet kicsit alakítgatni is azt a Czetka vért, nem tesz kárt neki, egyszer készen lesz minden motor Az se jó érzés hogy készen lettem erre itt a tél és gurulhatok le a garázsba...így motorozás helyett azt a pár órás apró finomítgatásokat még elvégzem vizsga előtt, illetve keresgélem továbbra is a 160 cm széles tárcsafékes villa szárakat hátha összejön az a projekt hozzá, de ha csak kompletten tudnám az egészet cserélni akkor offolom.

További szép napokat nektek!! Kitartás a renoválásban, tavaszra indulni fog minden!
        Üdvözlet! Bilo
        CZsolti és sepy kedvelte ezt.

Komment

Titus a képeket nézve a motorjaik lehet, hogy kései testvérek?!-ikrek esetlegesen?. Mikor vettem az enyémen balról a lámpa tartó csavarjához volt fogatva egy etz óra mert a gyári nem mért.Örülök,hogy haladtok a gépekkel. Bilónak üzi ne aggódj műszakira ott az ígéretem.
          Titus és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

A tükörre gondolsz? A jó múltkor Írtam üzenetet hogy rám talált a szerencse

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              a motorjaik lehet, hogy kései testvérek?!-ikrek esetlegesen?. Mikor vettem az enyémen balról a lámpa tartó csavarjához volt fogatva egy etz óra
              Szerintem közel jársz az igazsághoz, ez elég egyöntetű bélyeg. Csak annyi az eltérés az elhelyezésen kívül, hogy itt egy kéthengeres Jawa-Czetka óra mutatta a sebességet és a megtett utat. Lehet csak az apjuk más, egyik Karel a másik Karl.

Bilo: Frankó a gép! Sok-sok hibamentes kilométert kívánok vele!
              Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2014 nov. 10, 21:41.
              sepy és Bilo kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm szépen!! Reméljük meg lesz ennyi munka után!

Komment

Sziasztok!

Most kaptam ajándékba egy CZ 175 Standard (vagy Armadni) motort (1937-1939).Click image for larger version

Name:	DSC_0104.jpg
Views:	2
Size:	206.1 KB
ID:	143015
                  Gyönyörű a paripa, de nagyon rozsdás.

Ismeri valaki a gépet? Tudtok bármi infót, alkatrészforrást stb ajánlani?

Előre is köszönöm!

Egon
                  movisz, wsievers és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Hát nem szalonállapot, de első ránézésre mindene meg van.
                    máris van egy irigyed
                    Egonhu és sepy kedvelte ezt.

Komment

Tisztelt Márkatársaim!Még nem is jöttetek rá milyen nagy becsben vagyunk?!. Egyszerű a magyarázata Kis de Lelkes Csapatunknak két Moderátora is van. A másik öröm,hogy szépen bővül a Cz-sek tábora,egyre szaporodunk. MIvel lassan a felújítás fogja kezdetét venni jó lenne egy új oldalt nyitni a felújítás szerszámai címszóval és ha lehetséges azokról képekkel. Nekem is van evvel kapcsolatosan kérésem ha van valakinek Cz 350 Primer lánckerék lehúzója legyenszives tegyen fel képet róla.Nekem csak a gyári skiccnek nevezhető vonalas rajza van meg és van egy régi szervizes Barátom kinek vannak lehúzói és jó lenne pontosítani a tipust. Szerintem egy ilyen lista -képsor nagyban megkönnyíteni a dolgunkat, hogy ne barkácsolók legyünk az idő előrehaladtával hanem valamelyest hozzáértők.Tudom hosszú az út és rögös de egymást továbbra is segítve sokra juthatunk.
                      CZsolti, wsievers és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Most, hogy mondod Sepy teljesen igazad van Cz Fan moderátorok Én csak mint lelkes ujjonc tudok nyilatkozni. Örülök, hogy csatlakozhattam hozzátok. Már csak a fórum olvasásával is sok elméleti tapasztalatot szereztem amit később átültethetek a gyakorlatba
                        CZsolti kedvelte ezt.

Komment

ha van valakinek Cz 350 Primer lánckerék lehúzója legyenszives tegyen fel képet róla.
                          Keresem de nem lelem.
                          A lényeg hogy anno internet nem volt és saját elképzelésem szerint a meglévő Danuvia lendkeréklehúzó meglévő agyát és összefogó hüvelyét használtam a két félhengert újra esztergáltatva és ide passzítva.
                          csináltattam bele egy kis félbevágott tárcsát amivel ezt a szerkentyűt használva a generátorforgórészt is lel lehetett húzni.
                          sepy kedvelte ezt.

Komment

Üdv sepy!

Remélem ,hogy ez megfelelő lesz.

JM-Technika
                            sepy kedvelte ezt.

Komment

Én kétkarmos lehúzót használok, börzén vettem. Holnap teszek fel képet.

Ez a gyári a 8 as számmal jelölt:
                              Click image for larger version

Name:	j19.jpg
Views:	1
Size:	67.0 KB
ID:	143022

a meglévő Danuvia lendkeréklehúzó meglévő agyát
                              Én is, kis flexeléssel plusz és egy darab cső és egy 30-as alátét volt az első lehúzóm(1 lehúzást bírt mindíg, utána újra kellett hegeszteni).

Most kaptam ajándékba egy CZ 175 Standard (vagy Armadni) motort (1937-1939).
                              Nagyon szép gép, én is szeretnék ilyen ajándékot! Gratulálok hozzá(ennél már csak a Cz 500-as ami szebb)!

Cz Fan moderátorok
                              Hát persze! Cz-sekkel, Jawásokkal elnézőbbek vagyunk!
                              Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 nov. 11, 23:05.
                              sepy, RedBull477 és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Íme, az én primerkerék lehúzóm, nekem bevált. Ha valakinek kell, csinálok egy skiccet és beméretezem.:

Name:	IMG_20141112_083637.jpg
Size:	192.3 KB
ID:	143023Click image for larger version

Name:	IMG_20141112_083654.jpg
Size:	190.3 KB
ID:	143024
                                A gyári egyik verziója az ilyen. Reszelővel-vasfűrésszel létrehozható.:

Name:	puller-for-primary-gear-jawa-250 (1).jpg
Size:	23.1 KB
ID:	143025Click image for larger version

Name:	puller-for-primary-gear-jawa-250.jpg
Size:	26.5 KB
ID:	143026
                                Akit mélyrehatóbban érdekel a dolog, kapható gyári készlet is:
                                http://etovar.cz/en/service-tools/12...-jawa-set.html
                                Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 nov. 12, 08:55.
                                sepy és RedBull477 kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X