Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Chemotox kocsmája
Collapse
X
-
ApaE
-
Sziasztok! Képzeljétek hogy jártam: Tegnap gondoltam tankolok már egyet. hát fogtam jó kis ukrán stihl olaj (megjegyzem nehezebben oldódik mint a magyar nem tudom miért) betettem a hátizsákomba 1 dl-ert. bementem a kútra beálltam,tanksapka le ,olaj bele 3 liter benzin rá.(30as keverék,gyárilag előírt Romet kadetthez), bemegyek fizetni majd elindultam.persze előbb egy kicsit összelögyböltem a tankba a benzint az olajjal ,ráadásul egy 5 pályás vasúton keresztül mentem tehát rázkodtam egy kicsit. kb 100-150 métert mentem és leállt a motor. na hát mit tegyek? első dolgom hogy gyertyát ki ugyanis első gondolatom hogy mivel elöbb az olajat öntöttem bele igy nagyon olajos volt és beköpte a gyertyát. miután kivettem nagy meglepetésemre csont száraz volt.15 perc tiszi toszi után megpihentem gondoltam megnézem már hogy nem e került bele valami mocsok a kuton a pisztolyból aminek a valószínüsége parányi. levettem a benzincsövet a karbiról,megnyitottam a csapot és mit látok? éppen hogy csak szivárog a színtiszta motorolaj! :O (gondolom a benzin nem oldotta fel olyan könnyen és a benzin csap szűrője olyan finom hogy ez a sűrű olaj nem folyt át rajta.) nah aztán csak csak átszivárgot egy 5-10 perc alatt. kb 0,2dl-t pocsékolhattam el. vissza a benzincső aztán pöccre.ma felébredtem,nagyba motorozok,kb 10 km után pukkadozik jobbra balra majd leáll. a blokkon kb 1tized másodperc után megsült volna a tojás olyan forró volt. mitad isten megragadtam :S hazatoltam és most beteszem sebességbe és kisujjal eltolom a motort. annyi erő nincs benne mint egy kismacskában:S úgyhogy jobbik eset : fúrás,dugó gyűrű rosszabbik eset: ugyanez + ha a gyűrűm eltört (aminek igen nagy a valószínüsége mert csörög is egy picit) és tönkrevágta a belsejét a blokknak akkor megnézhetem magam :S Egy jó tanács azoknak akik nem sürven gondolkodnak mint jelen esetben én ,hogy ukrán stihl olajjal külön keverjenek flakonba gondosan összerázva de azon kívül is előbb GONDOLKODJANAK! .Köszönöm hogy végig olvastátok
- 5 likes
Komment
-
revenge eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemost az egyetlen dolog amire vágyok egy motoros találkozó valahol itt szabolcsban (messzebb nemigazán merek menni ),ahol nagy és igazi motorok mellé állhatnék a kis kotroncommal és elmondhatnám
Komment
-
Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTokajba lesz (bár nem veterános)
Komment
-
A reptéren az egyik szerelőnek van egy mig29eshez hitelesített G-ruhája ha esetleg érdekel. 200 dollárért ajánlotta az amerikai csapatnak.
A reptér mellett meg az egyik volt biztonsági őr lakik, ő az egyik vezetője a harckocsizó egyletnek vagy mi a fene az, van 20 db tankjuk, kétéltűjük, és egyéb katonai járművük, illetve ennek az embernek van egy UAZ terepjárója, amit napi használatban tart (ma esküvőre ment vele), néha szoktak eladni is belőlük. Amúgy ahhoz képest nem is drágák, csapatszállítókat pár százezerért adnak, tankokat meg egy középkategóriás autó áráért (2-3 misi). Meg néha vannak apróságok is, ládák, gázálarcok, de voltak már hatástalanított pisztolyok, meg egyéb fegyverek is. Na persze nem reklám, de ha valakit esetleg érdekel rákérdezhetek, hogy van-e valami eladó.
Komment
-
Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA reptéren az egyik szerelőnek van egy mig29eshez hitelesített G-ruhája ha esetleg érdekel. 200 dollárért ajánlotta az amerikai csapatnak.
Sajnos a bakancs azaz surranó jobban érdekelne 44-es méretben, illetve katonai ing. (nem szép a zöld szín, de pamutból van!)
Holnap megyek Fóti Gyulához érdekel valami esetleg?
- 1 like
Komment
-
chemotox eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHolnap megyek Fóti Gyulához érdekel valami esetleg?
Komment
-
Szervusz Kedves Korompaiistván!
Köszönöm,de én nem szeretnék,békebeli új katonai surranót vásárolni,valószínű összetévesztettél a Chemotox nevű társunkkal.Megjegyzem,a hideg időszakokban,én is használok surranót,de a Magyar katonait,nehéznek és hidegnek találom,az újat meg 20 000,-körül árulták,tehát drága is.
Használt katonai gúnyákat áruló boltokban,néha ki lehet fogni BW. (Bundes Wehr-Német) surranókat,4 500.-Ft.-ért,melyek sokkal könnyebbek,praktikusabbak és melegebbek.A fel és levetésük,az alulról-felfelé,4.-ként elhelyezett,kiakasztós kapocs miatt,rendkívül gyors,nem kell kifüzögetni és pepecselni a csatokkal.Arról lehet felismerni,a fenti surranót,hogy hátul az Achiles in tájékán,egy protektor szerű,ovális betét van,valamint a belseje teljesen bélelt és egy zöld színű kivehető talpbélés van benne.A színe fekete és rendkívül jó minőségű bőrből készül,motorozáshoz kivállóan alkalmas.
Amit vásárláskor nagyon figyelni kell,hogy a bélés,hátul a saroknál,hajlamos a kikopásra,tehát,ha nem ép,nem kell megvenni,valamint a rendszerint a fűzőknél összekötött párosítást,le kell ellenőrizni!
Figyelem ,nem tévesztendő össze,az újonan springer stiefelként árusított bakanccsal!
Üdvözlettel:Che
- 3 likes
Komment
-
chemotox, én a beregszászi piacon vettem magyar surranót. Igaz, hogy használtan, de kb 2x ha lehetett az illető lábán, mert a talpa szinte meg sem volt kopva, a lábujjaknál a bőr minimálisan meg volt gyűrve (kb mint amennyire egy teljesen új bakancs meggyűrődik az első használat után) belülről teljesen ép. Mondjuk 4 éve vettem, úgyhogy nem tudom árul-e még ott a gyerek, de volt nagyon sok inge, surranója, nadrágja, meg sok egyéb apróság. A bakancsom 1994es gyártmány, direkt motorozáshoz vettem, októberbe egy koncertre vettem fel először, azóta csak mióta elkezdtem motorozni, mondjuk mostanába a reptéren is használtam, annyi a baj vele, hogy gyaloglásnál töri a sarkam, de mikor motorozni jártam benne biciklivel akkor se a biciklin nem volt bajom, se a motoron órákon keresztül. Ha van időd ugorj ki, valahol a piac északi sarkában volt ő mindig tejesen leghátul.
Ja és ha jól emlékszem valami 3-4000 Forint körül volt.
A nyíregyi piacon a katonáknál meg bélelt békanyelves német surranót vettem kb 10 évvel ezelőtt, az most télen adta meg magát, a só kikészítette a lábujjhajlatnál hiába ápoltam. Bár igaz, hogy nem mindig jutott a megfelelő ápolásra időm, de hordtam télen, nyáron, esőbe, hóba, sárba, szárazságba és nagyon jól bírta, ráadásul hihetetlenül kényelmes is volt. Olyat akarok megint venni majd, mert kényelmes és baromi erős anyagból van. Úgy, hogy évente kb 200 napot használtam, a talpa szerintem még vagy 20 évet biztos kibírt volna, mert semmi repedés nincs rajta és a mintázatból is 2-3 mm kopott le, pedig nyúztam rendesen sárba, homokba, aszfalton, hegyen, sziklákon. Meg a szára tetejéig vízálló.
Az asszem 14000 volt mikor vettem, akkor volt a nagy acélbetétes divat, azokból a leggagyibbat is 16000ért adták és 2 éven belül tönkrementek.Utoljára szerkesztve a következő által: Blackmumus; 2012 júl. 31, 21:56.
- 2 likes
Komment
Komment