Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Igaz. Jelen esetben a lendkereket jobbra forgatnám (Pannónia eredeti balra forog) Ha kisebb faragással megoldható akkor a Danuva alaplapra feltenném a P gyujtótekercset mivel abból van új utángyártott. Most ezt találtam ki a kis NSU ZDB-re... Mert egyszerű,mert könnyű bekötni,mert van lendtömege,mert olcsó. A cdi rendszer is kész van már,de ott nehéz a rejtés és sok a vezeték. Szerintem ha forog a mágnes akkor indukálódik a feszültség...akár jobbra,akár balra.
Igen, a polaritása miatt nem mindegy. Bár ez egy szabályozatlan állandómágneses generátornál nem számít annyira....
Magyarul? Volt gyujtómágnesem ami visszafelé nagyobb szikrát adott.. Esetleg ha a szikra jó fordított hajtással..akkor érdemes a Danuvia világítótekercseket bennehagyni?
Mindegy hogy merre forog egy mágnes ilyen esetben. Arra ügyelni kell hogy a tekercselések azonos irányba legyenek, illetve a tekercsek összekötései. Tehát egy tekercs kimenő vezetéke a másik tekercs bemenő vezetékéhez. Ha egy tekercsre a jobbkéz ujjakat a tekercselés irányába tesszük akkor a hüvelykujj az északi pólust mutatja
Töltés esetén is mindegy, mert az egyenirányitó egyenirányit
Arra ügyelni kell ha különböző alaplapot és mégnest házasitasz, akkor kell a megszakitást beállitani amikor a forgó mágnes az álló gyujtótekercset teljesen fedi. Ilyenkor van a legtöbb mégneses erővonal/metszés a megszakitás pillanatában és jó nagy szikra
Üdv Urak
Járatos valaki az ebay-en?
Már ég a pofám annyit segitenek tanáccsal a német horex fórumon, de magas nekem az ebay és a PayPal rendszer, annak ellenére hogy több mint 700 üzletelésem volt anno a vaterán
A lényeg, venne-e nekem valaki egy megszakitót,/persze nem ajándékképpen/?
Komment