Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    így aztán aki csak számokban beszél az ráfaraghat
    Mint a mellékelt ábrán. + az is aki megpróbál másfél dioptriát kipislogni.. este bekóstolgattam.. reggel újramértem és szemüveggel 60 fokon állt a mérce. Korrigálás következik.

    Komment


      Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      reggel újramértem és szemüveggel 60 fokon állt a mérce

      akkor az csak is egyenlő oldalú háromszög lehet ....

      Komment


        Boldog névnapot Sándorok, Józsefek!

        Igazán szép időt hoztatok.

        Komment


          Valóban !!! Isten éltesse őket , mármint a Sándorokat , Józsefeket ! (szombattól meg hidegfront .... )

          Komment


            A kis köszörű megy mint a mérgezett egér.. A mérethibás ékszíj miatt nincs teljes nyitás, s így is nyolcvanig tekeri az órát ( tuti nem mér jól) Kb 60 környéke a reál,de ez is jóval több mint amire számítottam. Túl jó ez nekem... így tehát meghirdetem. Pedig már néztem hozzá Malossi tuning hengert + karbit.. Ha maradós lesz akkor talán.

            Komment


              Kedves Névnapi Köszöntők!

              A Sándorok és Józsefek nevében köszönöm a megemlékezést.Az igaznak tűnik,hogy lesz egy talán tíz napos hidegbetörés,de az csak azért lesz,hogy ne teremjen sok kajszi az idén sem.A kajszit van aki nyersen,van aki levárnak és van aki párlatnak szereti,jelentem én az összes felsorolt formájában,sajnos igen ritkán van jó termés belőle,mert a fagyra nagyon érzékeny.

              Nagyon remélem,hogy a közelgő hidegfront ellenére,már nem kell sokat várni a felmelegedésre,mert már amúgy is itt az ideje,hogy melengesse a derekunkat a napocska!

              Üdvözlettel:Che

              Komment


                Kedves Józsi bátyám! Két barackfám van amik jelenleg virágoznak,de az elműlt évek tapasztalatai alapján a fagy nem tesz kárt bennük. (szerencsémre) A fajtát sajnos nem tudom, de nagyszemű,ízletes,bőtermő... esetleg oltóvesszőt tudok adni aki igényli. Sándoroknak, Józsefeknek, Benedekeknek boldogot kívánok!

                Komment


                  Szervusz Atti!

                  Úgy olvasgattam,hogy a gönczi kajszi az a fajta,ami egy kissé később virágzik és ellenállóbb a fagyokra,önbeporzó és bőtermő.Azt nem tudom,hogy a moníliára hogy reagál,mert errefelé azért a meggyeket,szilvákat és a kajszikat is rövid idő alatt kikészíti,sajnos annyi a gomba és egyéb betegség,hogy állandóan permetezni kellene és akkor még meg sem említettem a márványos poloskák által okozott károkat,melyekből egyre több van.


                  Üdvözlettel:Che

                  Komment


                    Kedves barátok,ismerősők,fórumtársak! Kérlek benneteket vegyétek komolyan a koronavírus általi figyelmeztetéseket. Sajnos van ok az aggodalomra.. valószínüleg hónapokig jelen lesz a járvány országunkban.. lehetséges lesz hogy a találkozónk is is meghiúsul ez miatt. Kérnék mindenkit hogy maximálisan (vagy azon túl is) tartsa be a higiénés javaslatokat és utasításokat. Vigyáznunk kell magunkra mert kevesen vagyunk és értéket képviselünk ami szinte nem,vagy nehezen pótolható.

                    Komment


                      Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      a márványos poloskák által okozott károkat,
                      A poloskák nem bántják szerencsére, de az általam rózsabogárnak ismert fényes zöld bogarak kikezdik. Magoncom sajnos nincs, mert akkor próbálkoznék oltással. Náéunk a friss fogyasztás jellemző de idén az aszalással is próbálkozni fogunk.

                      Komment


                        Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        lesz egy talán tíz napos hidegbetörés,de az csak azért lesz,hogy ne teremjen sok kajszi az idén sem
                        Ehhez végre én is hozzá tudnék szólni. Az idén már jól is lakhattunk volna belőle. Mindegy, a természet már csak ilyen. Bízzunk (de legalább reménykedjünk) abban, hogy ettől nagyobb baj nem ér minket az idei esztendőben.
                        Próbálom nézni a dolog jó oldalát: hosszú (kényszer) szünet után talán lesz némi időm a motoromra. Most éppen hézagolnék, de nem gyűrükkel, hanem - sajnos - a tömítéssel vagyok kénytelen.
                        Ha jól számolom két lehetőségem van: 0,13-0,15 ös főtengely lógás, vagy 0,21-023 körüli. Ha lenne javaslat melyiket válasszam, örömmel venném.
                        Attached Files

                        Komment


                          Ellindultam Kecskemétre alkatrészért.. s Biatorbágyra érkeztem. hipp-hopp szétkaptam apróra hogy beférjen a clióba... Nem igazán látcik a képen.. ez 2 db Simson Schwalbe.
                          Utoljára szerkesztve a következő által: Atti69; 2020 márc. 21, 21:21.

                          Komment


                            Szervusztok! Atti69! Innen szép nyerni!

                            Komment


                              Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              lehetséges lesz hogy a találkozónk is is meghiúsul ez miatt
                              Reméljük arra nem kerül sor...

                              Komment


                                Szervusztok!

                                Ahogy olvasgatok erről KOVID 19 vírusról,nem tűnik úgy,hogy hamarosan vége lesz.Azt is fontolgatják,hogy nem kerül megrendezésre az idén az Olimpia,már több ország javasolja az elhalasztását.Azt nem tudni,hogy hazánkban,mikor fog tetőzni,mert egyenlőre nagyon az elején vagyunk és úgy vélem a tájékoztatás is lehetne,sokkal nyíltabb és őszintébb,valamint a felkészültségünk sem olyan,mint azt láttatni szeretnék velünk.

                                Az emberek sem veszik nagyon komolyan,mert tömegesen lófrálnak az utcán és még az ajánlott 2m távolságot sem tartják meg egymástól.A boltokba összetapogatnak mindent és meglehet,hogy már a polcokon vírusfertőzött az árú egy része,-ki tudja?A fertőzés elkerülésének egyik legjobb módja lenne,ha ki sem mozdulnánk a házból,-természetesen ez a mai világban már nem lehetséges.Nem lehetséges azért,mert már nem önellátó a nép,nem sütjük otthon a kenyeret,nem lóg a padláson a szalonna,sonka és kolbász,-egyszóval szükség van a boltokra.

                                A vírus fertőzését nem tudjuk egyenlőre megállítani,pillanatnyilag az lenne a nagyon fontos,hogy a meredek exponenciális görbét le tudjuk lassítani egy laposabbra,igaz így hosszabb lesz a járvány kifutása,de aki időt nyer,most életet is menthet!Meredek emelkedés esetén,annyi lesz a beteg,hogy még ágy sem jut a kórházban,nemhogy lélegeztető gép,-nos ezért lenne most nagyon fontos,hogy maradjanak otthon az emberek vagy,ha nagyon muszáj,akkor tartsák be az egymás közti távolságot,ne tüsszögjenek egymás képébe.

                                Nagyon várom a végét,mert nekem pont most lenne szükségem az orvosok segítségére,az pedig most nem működik,se az SZTK,sem a kórház nem működik,sőt még a háziorvos is a kerítésen át adja ki a beutalót,vagy a receptet,-bár megjegyzem telefonon elérhető és próbál távgyógyítani,de az csak nem olyan.

                                Nem azért,mert nem szeretne az ember valótlan dolgokat terjeszteni de,ha már az orvosok is bezárkóznak,akik úgy vélem,hogy hivatalból sokkal többet tudnak,mint mi,-akkor mi lehet a valóság?

                                Üdvözlettel:Che

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X